פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים
מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים
![פרופסור רפי חרותי פרופסור רפי חרותי](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_23930.jpg)
![ברנר מרים ברנר מרים](https://images.doctors.co.il/Doctors/Forums/DoctorsImages/Desktop/di_23937.jpg)
קרי לילה/אפקט אחרי שיקום ארוך? אעשה את זה ממש בקצרה,עברתי תאונת דרכים 15.1.18. עברתי ניתוח באגן PELVIS CLOSED BOTH עקב 3 שברים(בוצע חתח לאורך מעל הפין). לאחר כשלושה שבועות שאני עדיין מאושפז בביהח קרה דבר מוזר באחת הלילות. התעוררתי משינה והרגשתי שיש לי פיפי חזק חזק שאני לא מצליח לעצור אותו והוא יצא עם כאבים,פתאום ראיתי שזה זרע שלי בכמות גדולה.לא הבנתי מה קרה. לאחר 3 חודשיים,לאחר שיחרור מהשיקום...קרה מקרה דומה עם כמות קטנה מאוד. בשתי המקרים לא חלמתי שום חלום אירוטי, יש לציין שבחודש וחצי האחרון התחלתי לקיים יחסים יבשים בלבד עם בת זוגי ללא הגעה לשפיכה מלאה אלא בטיפות קטנות. *יש לציין שלפני התאונה ולפני שהכרתי את בת זוגי,הייתי מגיעה לשפיכה ע"י אוננות. ממה נובע מה המקרה הנ"ל? האם מהצבטרות של עודף של נוזל שלא יצא? אם יש קשר לניתוח של קיבוע האגן למקרה?(היות חתכו את המקום על מנת לבצע את הקיבוע). תודה רבה.
אני לא יודע מה הנוזל שיצא. אני לא יודע אפילו מה הגיל שלך ואם יש מחלות רקע כלשהן. קרי לילה לא חייב להיות קשור בחלום אירוטי מיני, אלא ממש כפי שתיארת יכול להוות צורת פורקן, כאשר אינך פורק באופן סדיר. לא חושב שיש קשר לניתוח באגן, למרות הקרבה לאזור.
שלום. אני בן 42. לפני מספר חודשים הופיעו לי די בפתאומיות בעיות בזיקפה שמעולם לא היו לי: קשה יותר להגיע לזיקפה לעיתים (לא תמיד).קרו מקרים שממש "לא עומד" וצריך גירוי פיזי חזק וממומשך, והזיקפה לא מאוד חזקה, או שהזיקפה נעלמת ממש תוך כדי המגע המיני - מאוד מביך ומתסכל. בחלק מהפעמים הזיקפה תקינה. אני נשוי ועם בת זוג אחת מבינה ותומכת, אבל עדיין זה יוצר לחץ ומעגל קסמים שמן הסתם מחמיר את הבעיה - אני כל הזמן חושב "רק שלא יפול", וכמובן התוצאה היא פרדוקסלית... פניתי לרופא המשפחה, ובלי לבדוק כלום הוא מייד המליץ על ויאגרה. הכדור עובד לרוב (25 או 50 מ"ג), אבל קשה לי להשלים עם כך שבגיל צעיר כל כך אני נהיה תלוי בויאגרה, וגם לאשתי זה קשה. ביקשתי המרופא בדיקות הורמונליות, והן יצאו תקינות TSH 1.45 prolactin 110 mIU/l testosterone 11.80 nmol/l מעבר לכך בריא מלבד אלרגיות ואסתמה קלה, לחץ דם 135/80, רמת גלוקוז תקינה. ממה הבעיות יכולות לנבוע? האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבצע? תודה!
שלום רב, אתה כותב שכל הזמן אתה חושב רק שלא יפול, וכמובן זה פועל פרדוקסלית. אתה בעצם נותן את התשובה- תפקוד מיני זורם יכול להיות רק כשפועלת מערכת העצבים הפרסימפטתית- כלומר כאשר אתה מרוכז ורגוע. כאשר אתה חושב מחשבות דאגה על הזקפה ( חרדת ביצוע)- פועלת המערכת הסימפטתית שמכינה אותך לסכנה ואז הפקודה לגוף היא שהדם יצא מהפין ללב , לגפיים, והזקפה יורדת. כלומר זה תלוי באוירה שלך בראש. דריכות היא אוירה אנטי מינית.אנחנו מטפלים בזה בהצלחה רבה גם בלי טיפול תרופתי. תפנה עם אשתך למרפאה מוסמכת לטיפול מיני או למטפל מיני מוסמך דרך אתר איט״ם. בטיפול תקבלו הנחיות איך לצאת מהלופ הזה
תודה על התשובה המהירה. אכן אמרתי שללא ספק התפתח גם מרכיב נפשי כאן כתוצאה מהכשלים הראשוניים. אבל האם הופעת הבעיה מלכתחילה לא מצביעה על בעיה פיזיולוגית כלשהי?
שלום, אני באמצע שנות ה-50. אני סובל לאחרונה מבעיות זקפה, יש לי לחץ דם די גבוה. כשאני לוקח תרופת להורדת לחץ דם, הבעיה רק נהיית יותר גרועה. זה ממש מורגש וזה מעגל קסמים שאיני מצליח לצאת ממנו. מה עושים? יש תחושה של תסכול מהמצב. תודה
גם לחץ דם וגם התרופות שאתה נוטל בעטיו פוגעים באיכות הזקפה. בנוסף, בקבוצת הגיל שלך יש גורמי סיכון נוספים ששווה לשלול. מציע שתפנה לבירור וטיפול בנושא ע"י רופא העוסק בבריאות מינית, שכן בהחלטי יש מה לעשות על מנת לשפר את התפקוד המיני - את הזקפה ואת ההנאה.
שלום, בן 34, הייתי עם בחורה בקשר מיני לא רציף, אחת לשבוע, לפני כעשר שנים, זכור שהייתה שפיכה מהירה יחסית לאחר כ חצי דקה מהחדירה, כשבמהלך החדירה נמנעתי מתנועת חדות כדי לעכב את ההגעה לפורקן, הייתי מעדיף שהחדירה תימשך ליותר זמן, אך לא שלטתי. מאז לא קיימתי יחסים עם פרטנרית, לאחרונה אני נמצא בטרום קשר זוגי, קשר טלפוני עם בחורה, ושמתי לב כי בזמן השיחה עמה יש כתמים קטנים בתחתונים, מבלי שיש זקפה, למרות שתוכן השיחה לא מיני כלל ועיקר. האם זה טבעי ? ואם יש מאמר מדעי לתופעה אשמח להפניה. לאור פרק הזמן הארוך שחלף מאז הייתי עם בחורה, אודה לקבלת עצות כיצד ניתן לעכב את השפיכה, כדי שבמפגש הבא עם בחורה תהיה לי שליטה יותר טובה.
לא רוצה לנחש מה מקור הכתמים בתחתונים. נראה שהבעיה שלך עמוקה מעבר לסתם שפיכה מהירה, שכן זה גרם לך להמנע ממגע מיני בכלל ומיצירת קשרים בפרט במשך עשור (!). על שפיכה מהירה נכתב כאן רבות. מעבר לכך שהטיפול כולל דרכים לשלוט על השפיכה, הוא מתייחס גם למרכיב הרגשי והחרדתי הנלווה לתופעה. זה לא משהו שבאמצעות כמה טיפים בפורום כלשהו יגרום לך לפתח שליטה על השפיכה. אם אתה רוצה להמשיך את אותו טרום קשר מעבר לשיחות טלפוניות אולי כדאי שתפנה לטיפול מיני מקצועי במסגרת אחת המרפאות המוכרות בתחום. יש רשימה באתר של האיגוד הישראלי לטיפול מיני.
שלום רב כנראה שאתה מרוגש להיות עם הבחורה גם אם התכנים לא מיניים, טוב שאתה פונה להתיעץ כי יש טיפול מיני לשפיכה מהירה. הטיפול מבוסס על אימון שאתה עושה בבית ( בטיפול מקבל הדרכה מילולית מה לעשות) גם באוננות וגם עם בת הזוג. באימון באוננות אתה לומד איך להיות ברמות שונות של ריגוש בצורה מכוונת, על ידי שינוי העוצמה של המגע, מהירות המגע, ואיזור המגע בפין, כך שבסוף אתה מחליט על עיתוי הגמירה, כל זה בריכוז מקסימלי בתחושות בפין. ( בזמן האימון חשוב שלא יהיו פנטזיות או פורנו. ) אחר כך יש הדרכה ליישום לחדירה. כדאי שתפנה למטפל מיני מוסמך דרך אתר איט״ם
נוטל כחודש וחצי 2 כדורים ביום של תוסף לחיזוק השיער (אחד בבוקר אחד בערב), מצורפת תמונה של המרכיבים האם יכול להיות שגורם לירידה בליבידו או לתפקוד בזקפה?
לא ראיתי התמונה ולא יודע באיזה תוסף מדובר. אם אתה מרגיש שחל שינוי בתפקוד המיני נסה לעשות הפסקה ולראות את ההשפעה.
בן זוגי בן 59 , באוגוסט 2017 עבר ניתוח מעקפים,ומאז מתקשה לקיים יחסים. מאז הניתוח לוקח כדורים : סטטור 40 פעם ביום,גלוקומין פעם ביום,אספירין 100 פעם ביום,ו-אטנול 100,פעם ביום. שאלתי,האם הוא יכול לקחת ויאגרה ובאיזה תדירות ומינון. תודה רבה אריאלה
מה שגרם לסתימת העורקים בלב והצריך ניתוח מעקפים גם גרם לסתימת כלי הדם בפין ולהפרעת זקפה. ייתכן שזה קרה עוד לפני הניתוח. אין שום מניעה לקחת ויאגרה, סיאליס או לויטרה - אך חובה לקבל זאת דרך רופא/ה משפחה. כדאי להתחיל במינון של 50 מ"ג ואם זה לא עוזר לעלות ל- 100 מ"ג. התדירות תלויה בשניכם - כי לוקחים זאת רק לפני יחסי מין.
היכן עושים בדיקת זו באופן פרטי ומה העלות תודה מראש
אני לא מכיר את כל המקומות בהם עושים בדיקה זו. לצורך זה היעזר בגוגל. במרפאה אותה אני מנהל במרכז רפואי שיקומי רעות בתל אביב ניתן לבצע הבדיקה גם באופן פרטי - פרטים לגבי עלות ותור ניתן לקבל בטלפון - 03-6893712
שלום, אני בן 38 ומעולם לא היה לי קרי לילה. גם כשלא שפכתי זרע במשך המון זמן. האם זה תקין? על מה זה יכול להעיד? הפעם הראשונה שבה הגעתי לאורגזמה/שפיכה היתה בסביבות גיל 21, כשהייתי עם בת זוג. תודה.
סבבה שאין לזה משמעות קלינית, אבל למה שלא יהיה לי? יש הסבר? אתה יודע, מענין אותי לדעת... תודה
תודה לך. זה באמת מענין...
שלום, יש לי פצעונים בשק האשכים כבר תקופה ארוכה. יש אחד שנמצא שם אפילו כמה חודשים... איך ניתן לטפל בזה? האם אני צריך לבדוק את זה?
בית השחי והאשכים עשירים מאוד בבלוטות חלב והם המקור לאותם פצעונים. מעבר לשמירה על היגיינה בדרך כלל אין צורך בטיפול.
היי אני בן 38 ומזה כ 4 שנים אני ואשתי (איתה אני כ 21 שנה יחד) חווים בעיות בסקס כאשר מקורן בזקפה לא סדירה (יכול להצליח פעם אחת ופעם לא). לעיתים יש זקפה תקינה, לעיתים יש זקפה ויש חשש לגמירה מהירה ולאחרונה גם לא מגיעה זקפה. נתון חשוב הוא שגם אני וגם היא חווינו בגידות וכל העניין החל לאחר שרומן ארוך של אשתי הסתיים. חייב סיוע תודה
שלום רב התופעה שיש מדי פעם ירידה בזקפה או שפיכה מהירה יכולה להיות על רקע מתח, לחץ, חוסר ריכוז על רקע רגשי בזוגיות. כדאי שתפנו לטיפול מיני זוגי משולב דרך אתר איט״ם, אצל מטפל מיני מוסמך עם רקע בעבודה סוציאלית קלינית או פסיכולוגיה קלינית
תודה על התשובה האם ניתן טרום הפניה לאיט"ם, לבצע בדיקה רפואית כלשהי כדי לקבל עוד זווית (או לשלול) כיוון רפואי ?
אני בחור בן 38, גרוש ופעיל מאוד מינית. בשבועות האחרונים קרה לי מספר פעמים שבמהלך האקט אני פשוט מאבד את הזקפה לגמרי - הכל מתחיל מעולה, יש חרמנות ויש זקפה אבל בשלב מסוים במהלך החדירה הוא פשוט נופל. אח״כ אני בדר״כ מצליח להחזיר זקפה ע״י אוננות וגומר. לדאוג?
לא לדאוג אבל להתמודד עם זה, ירידה בזקפה גם כשיש קשר קבוע וגם בקשרים מתחלפים יכולה לפגוע בהרגשה שלך וביחסים האינטימיים הזוגיים. הסיבה לכך היא בדרך כלל חרדת ביצוע- מתח לחץ וחוסר ריכוז. אנחנו מטפלים בזה בהצלחה כל הזמן. תפנה למטפל מיני מוסמך דרך אתר איט״ם
האם מחסור בטסטוסטרון זה תורשתי?
לפני שנה בבדיקה נמצא דלף ורידי כרגע משתמש בסיאליס יומי ללא שיפור במצב,אין זיקפה רציתי לדעת האם יש בארץ או בעולם סוג של ניתוח לתיקון הדלף
היו בעבר ניתוחים, אך הם היו די כושלים וכיום לא מבצעים. עם זאת, לא בטוח שמיצית אפשרויות טיפול אחרות, כגון, שימוש בטבעת גומי, הזרקות, ואקום או שילוהי תרופות.
האם ניתן נדרשים תנאים רפואיים על מנת שהרופא המטפל יחליף מתן סיאליס בסריקה לפין?
היי , לאחר שהובחנתי על ידי הרופא כבעל טוסטסטרון נמוך (ממש על הגבול התחתון), כבר שלוש שנים שאני לוקח 50 מ"ג כל שלושה ימים (מינון נמוך, להבנתי). הטוסטסטרון גבוה אבל החשק המיני שלי דעך עם הזמן והגיע לאפס (פשוט אפס , כלום). האם טיפון בקלומיפן ציטראט יכול לגרום לפגיעה בחשק המיני ?
אם רמת הטסטוסטרון תקינה ולמרות זאת החשק ירוד, קרוב לודאי הסיבה אינה רפואית אלא רגשית. ממליץ שתעבור אבחון פסיכו-סקסואלי.
עשיתי בדיקת טוסטסטרון ויצא 11.4. אני לאחר שנים של שימוש בסיאליס וויטרה. ברקע מחלת פרקים שטופלה בעבר עם כמויות גדולות של סטרואידים. הרופא רשם לי גל טסטומקס 25. 1. האם אני חייב להשתמש כל יום או שאפשר להשתמש בימים רלונטיים בלבד? 2. ראיתי ששימוש יכול לפגוע ביצור הזרע. האם מדובר על ירידה בספירה או גם ירידה משמעותית בכמות שנפלטת? 3. האם כשאחליט להפסיק הטסטסטרון לא יצנח מתחת למה שהיה? 4. אשמח לשמוע לגבי תופעות הלואי והשכיחות שלהם. אשמח לתשבתכם כי אני מבולבל לגמרי.
אתה חייב להפנות את כל השאלות החשובות האלו לרופא שרשם לך את הטסטומקס וזו גם חובתו להסביר לך. בעקרון ברמה של 11.4 אתה מקבל מינון מספק. בכאלו שמתכננים הורות לא מומלץ מתן טסטוסטרון, שכן יש פגיעה באיכות הזרע - לא בכמותו.
השאלה שלי האם האם יכול להיות שיש מחסור בטסטוסטרון בגלל שמאוננים הרבה ?? ויש לי זיפים ממש קטנים לא חזקים בשפם ובסנטר ואני רק בן 17 יכול להיות שיש לי מחסור בטסטוסטרון וזה שיש לי זקנקן לא אומר שהטסטוסטרון שלי בסדר??
שלום, בן 32, בזוגיות עם אותה אחת מגיל 18. לצערי סובל מאז ומתמיד משפיכה מהירה. עניין של שניות בודדות. התחושה היא שיש רק שני מצבים - און/אוף בלי שום שליטה על מה שקורה ביניהם. מ-0 ישר ל-100 וברגע שהוא און זה נגמר... ניסיתי בעבר כל מיני משחות וספריים שלא עזרו. הייתי גם כמה חודשים עם ציפרלקס שאמור להיות מעכב שפיכה וגם לא הייתה שום השפעה. השאלה היא קודם כל למי פונים? סקסולוג? אורולוג? אני בטוח שלדכאון והדימוי העצמי הנמוך שלי יש משקל בבעיה וגם בהם צריך לטפל. תודה.
כתבתי רבות על טיפול בשפיכה מהירה וכדאי להיעזר במנוע החיפוש של הפורום. ממליץ על טיפול פסיכו-סקסואלי אשר מתייחס גם לשליטה בשפיכה וגם בכל האספקטים האחרים שהיא גורמת להם, כגון דימוי עצמי נמוך וחוסר בטחון מיני.
היי, אני בן 22, יוצא עם מישהי, מעולם לא שכבתי עם אישה. בשנים האחרונות כאשר אני מאונן אני מצליח לגמור ולהגיע לשפיכה רק כאשר אני בשכיבה על הגב/כיסא וברגליים ישרות ומתוחות. בלבד. אם לא אמתח אותן אני יכול לנסות שעות, ולא להגיע לאורגזמה. האם זה ייפגע לי בחיי המין עם נשים? האם אפשר לטפל בזה?
התשובה היא כן לשתי השאלות. זה יפריע לך כשתקיים יחסי מין, חשוב להתרגל לאונן ולגמור במצבים יותר גמישים, ואפשר לטפל בזה. תפנה למטפל מיני מוסמך עם רקע בעבודה סוציאלית קלינית או פסיכולוגיה קלינית דרך אתר איט״ם ותקבל הדרכה איך לאונן ולגמור במצבים שונים
שלום רב אני בן 73 סובל מערמונית מוגדלת ומטופל בסיאליס 5 מג יומי וחוסמי אלפא והתוצאה סבירה (יש הפרעות אבל נסבלות). הסיאליס עוזר לי להגיע לזקפה טובה במיוחד בבקר אבל בשעת חדירה הזיקפה יורדת די מהר ואני ממש לא מגיע לשפיכה. יכול להגיע לשפיכה רק אחרי אוננות ארוכה ומסיבית וגםאז נוזל הזרע מועט ביותר. האם יתכן שיש לי דבר כזה שנקרא דליפה ורידית? האם ניתן לבדיקה? האם תיתכן סיבה אחרת? (אני מטופל גם בטסטוסטרון ג'ל) לא נראה לי שזה פסיכולוגי כי אני נשוי כבר עשרות שנים ולא קרה לנו משהו מיוחד בשנה האחרונה. הרבה תודה אלון
טיפול בסיאליס משפר זקפה בלבד. אין שום קשר לשפיכה המעוכבת. חרדת ביצוע יכולה להופיע גם אחרי שנות נישואים רבות. בכל אופן אתה מתאר מצב מורכב - גם מחסור טסטוסטרון אשר מטופל, בעיה בזקפה וערמונית מוגדלת. מציע שתפנה למרפאה לבריאות מינית להערכה ושיפור הטיפול.
הרבה תודה וחג עצמאות שמח
אני והחבר שלי שכבנו במשך שבוע שלם די הרבה בעת שהייתי במחזור. עכשיו אחרי יומיים שהפסקנו הוא שם לב לבליטה קטנה בפין ווריד ענק שבולט .זה לא כואב , אבל קצת צובט רק שהוא לוחץ . הוא רואה את הבליטה רק שהפין עומד . הוא נורא לחוץ וגם אני נורא מפחדת . מה זה יכול להיות??
קשה לענות ללא בדיקה ועל כן אני ממליץ שיפנה לרופא/ת משפחה אם זה לא חולף. קרוב לודאי שאם זה רק בזקפה זה לא רציני.
שלום. בעלי ואני נשואים כ10 שנים ומאז שהכרתי אותו היה מעשן חשיש וגראס באופן קבוע ויומיומי. מאז שאני זוכרת אף פעם לא היה לו חשק מיני ואני סאת שנייתי דוחפת למגע מיני וכך גם התדירות. לפעמים רק אחת לחודש. גם כשהתחתנו גילתי שלוקח ויאגרטת והבנתי ממנו שזה לשפר את הביצועים. בשנתיים האחרונות הדבר הפך בלתי נסבל עד שאנחנו מגיעים למצב מיני הוא פשוט לא מגיע לזקפה. ולפעמים גם אם הגיע זה יורד מיד. הוא טוען שזה כבר מחרדות ביצוע שצרגיש שהוא במבחן שצריך לרצות אותי ואני מאידך בטוחה שזה קשור לנושא העישון חשיש כי מחקרים הוכיחו שיש קשר. יש רגעים שפשוט אני לא יודעת כבר מה לחשוב ואף פעם אמרתי לו שיתכן והוא הומו ולא נמשך לצד הנשי. הוא פסל את האפשרות. אשמח לקבל את חוות דעתך. יש לנו 2 בנות קטנות אני לא רוצה לפרק את הנישואים שלי אבל קשה מאוד לנהל ככה חיי זוגיות. יש לציין שלשנינו זה קשה והוא מרגיש רגשות אשמה גדולים מאוד ורע לו שכך המצב. אנחנו מתוסכלים מאוד ויכולות לעבור חודשיים שלוש עד שננסה שוב להגיע למצב מיני . אני אוסיף משהו אחרון. אני בחורה עם גוף יפה שניראת נהדר ויוגעת שבעלי אוהב אותי ונאמן לי באלף אחוז כך שאין מצב לחשוב על משהו אחר.
שלום לך, טוב שאת מתייעצת כי מצבים שאת מתארת יכולים להחמיר ללא טיפול ושניכם סובלים. אי אפשר לעשות אבחון בפורום, איך בעלך מסביר את זה שהחשק המיני שלו כלפייך או בכלל נמוך? אל תת י לו להתחמק מתשובה זה לא בהכרח קשור לעישון גראס, ואם כן הקשר גם יכול להיות הפוך- הוא מעשן כבריחה. ירידה בזקפה יכולה להיות בגלל חרדת ביצוע אבל גם מסיבות אחרות. תפנו יחד למטפל מיני מוסמך דרך אתר איט״ם לאבחון וטיפול
שלום רציתי לשאול האם נימולים (כאלה שעברו ברית מילה) נהנים פחות מלא נימולים. מה היתרונות/חסרונות בלהיות נימול?
אין על כך תשובה חד משמעית. קודם כל הנאה זה משהו סובייקטיבי. הדרך היחידה לדעת היא להשוות אצל אותו אדם שעבר ברית בגיל מבוגר יחסית (לאחר שהתנסה ביחסי מין כערל) - לגבי איכות ההנאה לפני הברית ואחריה. כאמור בתחום זה יש מספר מחקרים והתוצאות אינן פסקניות - יש כאלו המציינים שהתחושה על האיבר גברה ועמה ההנאה ויש הטוענים שקצה הפין הופך להיות פחות רגיש והתחושה בו קהה.
שלום רב, בקיום יחסי מין יש לי זיקפה חלקית ולא ניתנת לחדירה. אין לי זיקפה מאז עברתי צינטור. האם יש קשר?
צנתור לכשעצמו אינו פוגע בזקפה, אבל הצנתור בודק אם יש סתימות בכלי הדם של הלב. בעיה בזקפה גם כן יכולה להצביע על סתימות בכלי דם, אך של הפין. התהליך שגורם לסתימת כלי הדם (בלב ובפין) הוא אותו תהליך - טרשת עורקים, וגורמי הסיכון הם אותם גורמי סיכון (עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, שומנים גבוהים בדם ועוד).
אני ובעלי הינו בצימר ליפני מספר ימים עשינו המון סקס כמה פעמים ביום עכשיו לבעלי נורא כואב הפין מה זה יכול להיות בקטע שהוא לא רוצה יחסי מין מרוב שלא נוח לו שם למטה מה עושים ומה זה ?
יכול להיות שיש שחיקה של איבר המין אם קיימתם הרבה ובאינטנסיביות, כולל רגישות עורית. כדאי לתת לאיבר לנוח ולהתאושש. אם החשק טרם חזר זה מצריך בירור.
כיצד מטפלים בשפיכה מוקדמת? הייתי אצל סקסולוג ולא ממש הלך...טכניקות, משחות וכו..מה עושים?
שלום רב ראשית חשוב שאתה פונה לסקסולוג שהוא מטפל מיני מוסמך, הרשימה באתר איט״ם. אם יש לך בת זוג חשוב לפנות יחד. אם לא תעבור את החלק הראשון של הטיפול לבד ואחר כך כשתהיה לך בת זוג תשלים אותו. בטיפול תקבל הדרכה איך ללמוד להחליט על עיתוי הגמירה דרך אוננות בלי פורנו או פנטזיות לצורך התרגול בבית, תוך ריכוז מלא בתחושות בפין, זיהוי רגע האל חזור ולמידה איך להיות ברמות שונות של ריגוש על ידי שינוי עוצמת המגע, מהירות המגע, ואיזור המגע בפין.
שלום רב, יש לי בעיה שמתמשכת כבר כ-6 שנים. אני ואשתי בקשר זוגי 17 שנה. יש לנו 3 ילדים. בשנים האחרונות אני כבר לא מרגיש משיכה מינית כלפיה ואיני מקבל זקפה כשאני איתה. יש לציין שגם היא לא אוהבת סקס בלשון המעטה אבל רוב השנים אני תמיד רציתי והיא לא רצתה אך נענתה לי מדי פעם. אני עם טסטוסטרון נמוך ומטופל בזריקות אך עדיין לחשק איתה זה לא עוזר. ויאגרה שעזרה בשנים קודמות כבר לא מזיזה כלום. אין לי בעיה באוננות (לפני הטיפול בטסטוסטרון גם אוננות לא עשיתי הרבה) ולבגוד אני ממש לא רוצה. אני אוהב אותה ולא רוצה לפרק את החבילה. היא לא מעוניינת בטיפול זוגי וחושבת כרגע שהכל נעוץ בי. היא מבחינתה מוכנה לסקס מדי פעם אבל שנינו חוששים שלא אתפקד. מה אפשר עוד לעשות? אשמח ואודה לעצתכם, מוטי
שלום רב הבעיה שאתה מתאר מורכבת מבעיה רפואית ורגשית זוגית משולבת, חשוב מאוד לעשות הערכה ואבחנה מקצועית משני ההבטים כדי להחליט על טיפול . העובדה שאשתך לא מעונינת בסקס ועשתה את זה בשבילך בודאי השליכה גם על החשק שלך כלפיה ועל הקשר שלכם, גם בלי קשר לבעיה הרפואית. תפנה למרפאה מוסמכת לטיפול מיני דרך אתר איט״ם, אם אשתך לא תרצה לבוא איתך תפנה לבד
תודה רבה על תשובתך אך מזה שבוע אני מנסה לפנות לאיט"ם אך אף אחד לא חוזר אלי. האם יש מספר טלפון שניתן להשיגם?
כבר תקופה ארוכה אני רואה שבזמן צואה יש לי צריבה בפין ויוצא לי נוזל סמיך מהפין שדומה לזרע
אני די בטוח שזה נוזל הערמונית שנוצר כתוצאה מהלחץ של היציאה. אני חווה את זה די הרבה.
שלום רב, יש לי בעיה שמתמשכת כבר כ-6 שנים. אני ואשתי בקשר זוגי 17 שנה. יש לנו 3 ילדים. בשנים האחרונות אני כבר לא מרגיש משיכה מינית כלפיה ואיני מקבל זקפה כשאני איתה. יש לציין שגם היא לא אוהבת סקס בלשון המעטה אבל רוב השנים אני תמיד רציתי והיא לא רצתה אך נענתה לי מדי פעם. אני עם טסטוסטרון נמוך ומטופל בזריקות אך עדיין לחשק איתה זה לא עוזר. ויאגרה שעזרה בשנים קודמות כבר לא מזיזה כלום. אין לי בעיה באוננות (לפני הטיפול בטסטוסטרון גם אוננות לא עשיתי הרבה) ולבגוד אני ממש לא רוצה. אני אוהב אותה ולא רוצה לפרק את החבילה. היא לא מעוניינת בטיפול זוגי וחושבת כרגע שהכל נעוץ בי. היא מבחינתה מוכנה לסקס מדי פעם אבל שנינו חוששים שלא אתפקד. מה אפשר עוד לעשות? אשמח ואודה לעצתכם, מוטי
לבעלי יש שפיכה מעוכבת ואנחנו רוצים להכנס להריון איך אפשר ? ומה צריך לעשות?
שלום רב יש מקום ל2 טיפולים מקבילים- לפנות למרפאה מוסמכת לטיפול מיני דרך אתר איט״ם כדי לטפל בשפיכה המעוכבת שהיא לרוב על רקע רגשי ולא רפואי. חשוב ששניכם תפנו יחד. הסיבות לשפיכה מעוכבת מורכבות ויכולות להיות לחץ, מתח, כעסים, קושי עם אינטימיות רגשית ועוד. במקביל ובינתיים אפשר לבדוק אפשרות להוצאת הזרע לשם הפריה במרפאת פוריות וגם לפי ההמלצה של המרפאה לטיפול מיני
אני בן 29 ובשנה האחרונה עם ירידה בחשק המיני, קושי לשמור על זקפה, אורגזמה חלשה וגם עייפות כללית. אני לא נוטל תרופות כלשהן ולא נתקלתי במצב דומה בעבר. מצורפות תוצאות הבדיקות שביצעתי. PROLACTIN 129 mIU/L טווח תקין: 45-375 SHBG 8.8 nmol/L טווח תקין: 13-71 FREE ANDROGEN INDEX 105.8 טווח תקין: 28-80 TESTOSTERONE- TOTAL 9.3 nmol/L טווח תקין: 8.4-28.8 האם ממצאים אלה עשויים להסביר את התופעות שתארתי? מה כדאי לשקול לבצע? תודה
לא נראה שזה קשור למצבך. אבל אנחנו מטפלים בבני אדם ולא בבדיקות דם ויש שאלות רבות שצריכות להשאל מעבר להסתכלות על תוצאות של בדיקות. מציע שתגש למרפאה העוסקת בשיקום וטיפול מיני על מנת לעבור הערכה מקיפה גם מהיבט פיזי וגם בהיבט רגשי.
אני נוטל ויאגרה (כדור או ג'ל) לפני האקט המיני. למרות זאת יש לי חרדת ביצוע אשר משפיעה על איכות יחסי המין. האם ניתן לקחת גם 4-5 טיפות רסקיו לפני כדי למתן את חרדת הביצוע ? האם אין בעיה של שילוב רסקיו עם ויאגרה ?
רסקיו לא יעשה רע ואין בעיה בשילוב... אך האם הוא זה שישפר את חרדת הביצוע. קשה לשער. הטיפול בחרדת הביצוע הינו טיפול ממוקד בחרדה. להבין את שורשיה ולטפל בהם ואת זה עושים במסגרת של טיפול סקסולוגי. יש רשימת מרפאות ציבוריות ומטפלים פרטיים באתר איט"ם.
שלום רב עברתי את גיל הארבעים לפני שישה חודשים ובשנה וחצי האחרונה התפתחה אצלי בעיה של חוסר יכולת להחזיק זקפה ולפעמים זה לא עובד בכלל. יש לפעמים תקופות קצרות של שיפור אבל מיד אחריהן המצב חוזר להיות יותר גרוע מלפני, ישנה הדרדרות חדה במצב ועכשיו אני במצב שאינני מסוגל לקיים יחסי מין בכלל יש לציין שבעבר נטלתי תרופה למניעת נשירת שיער (פרופיסיה)במשך הרבה שנים, מעולם לא היו לי תופעות לוואי עד שיום אחד בזמן היותי בחו"ל הרופא נתן לי מרשם לתרופה ג'נרית של פרופסיה והתחילו תופעות לוואי של כאב באשכים ומיד מאז הפסקתי את השימוש בתרופה ואפילו עברתי אולטרהסאונד ולא נמצא שום דבר חריג. הכל היה תקין במשך חמש שנים מעת הפסקת השימוש בתרופה וגם הכאבים באשכים עברו לאחר כמה חודשים האם המצב שלי נובע מאותו שימוש מלפני כל כך הרבה שנים והאם יש מה לעשות בענייןאו שאולי זה דבר אחר בבדיקת דם שיגרתית שנעשתה לאחרונה לא נמצא שום דבר חריג ואני חי חיים די בריאים, עישנתי בעבר אבל כבר לא, אני מתעמל וחי על סלטים בעיקר מה ניתן לעשות? תודה מראש על התשובה
אין קשר לפרופסיה שנטלת לפני חמש שנים. אם כל הבדיקות תקינות ואתה צעיר וחי אורח חיים בריא, יש לבדוק האם קיים גורם רגשי (מתח, חרדה, מצב זוגיות ועוד כהנה וכהנה). מציע שאם התופעה גורמת לך מצוקה תגש לבירור במרפאה העוסקת בטיפול מיני. יש רשימת מרפאות מוסמכות באתר איט"ם. מה שבטוח הינו שלפי התיאור שלך בהחלט ניתן לשפר התפקוד ולהפחית המצוקה.
שלום אני בן55 משתמש בויאגרה חצי כדור מזה שנתיים לאחרונה שמתי לב שאני מגיע לאורגזמה בזמן הפלטה יוצאת כמות זרע מועטה ביותר ממש מספר טיפות לפני כן הכול היה רגיל . אשמח לתשובתכם.
אין קשר בין ויאגרה לבין כמות הפליטה. עם זאת, כמות תקינה של זרע בעת פליטה לאחר התנזרות של כ- 3 ימים הינה 2-5 סמ"ק שזה כחצי כפית. לא כמויות עתק... עם הגיל, או יותר נכון מגיל 35, הכמות יורדת לאט לאט, כי האשכים מייצרים פחות. מה שאתה מתאר תקין לקבוצת הגיל שלך.
שלום, לי ולחבר שלי יש בעיות בזמן האחרון מבחינה מינית.. לפני כמה חודשים קיימנו יחסי מין והם נגמרו אחרי דקה בערך (זו פעם ראשונה שהייתה לו גמירה מהירה) וכנראה שבמשך כמה ימים הזכרתי לו את זה כל פעם מחדש ושאלתי אותו למה זה קרה וכו. אני בכלל לא זכרתי את זה ומסתבר שלחבר שלי זה חקוק במוח וגורם לו ללחץ שזה יקרה שוב בכל פעם שאנחנו מקיימים יחסים. איבר מינו כן עובד ומגיע לזקפה אך היא איננה מלאה ונופלת כל כמה דקות ובנוסף הוא מרגיש שהוא צריך לגמור אך בפועל זה לא קורה והוא מתוסכל מאוד. שאלתי היא- איך לעזור לו להתגבר על כך? מה לומר,איך לפעול? אני ממש רוצה שזה יעבור לו... הוא היה אצל אורולוג גרוע שפשוט אמר לו שיש לו פין לא יציב ושהוא צריך לקחת ויאגרה דבר שנשמע אבסורד בהתחשב בעובדה שהוא רק בן 23 אשמח לתגובה ועזרה תודה (:
טוב שאת פונה ואת צודקת שהרופא האורולוג לא עזר לחבר שלך. את צריכה לעשות בדיוק ההפך- לא להלחיץ, לא להעמיד את החבר שלך במבחן, אלא לקיים יחסי מין ברוגע ולזרום, להתרכז בהנאה, אם הזקפה יורדת לא לעשות מזה סיפור כי אז זה הנבואה שמגשימה את עצמה. הזקפה כנראה יורדת בגלל שהוא בלחץ. אם זה לא מסתדר תפנו יחד למרפאה מוסמכת לטיפול מיני דרך אתר איט״ם
אני הומוסקסואל. כל החיים נאבקתי עם הסתייה הזאת הלא נכנה כמו שחשבתי ותוך כדי אספתי חומר שעשוי לתרום למדע, רפואה וכו(אני לא רופא במקצוע). אשמח לשתף מומחים, רופאים ומדענים לאותו חומר שאספתי.אשמח לשתף פעולה עם רופאים ומדענים או עם אני לא פונה בכתובת הנכונה שיפנו אותי לפורום אחר
אני בן 29 ובשנה האחרונה עם ירידה בחשק המיני, קשיים בזקפה וזקפות חלשות וגם עייפות כללית. אני לא נוטל תרופות כלשהן ולא נתקלתי במצב דומה בעבר. בגלישה באינטרנט ראיתי המלצות לביצוע בדיקות פרופיל הורמונאלי מלא עם הבדיקות הבאות: טסטוסטרון כולל, טסטוסטרון חופשי, אסטרוגן, FSH, LH ופרולקטין. בנוסף לאלה יש עוד בדיקות הורמונאליות שכדאי לכלול באותה הזדמנות?
אין צורך באסטרוגן וטסטוסטרון חופשי (מספיק כולל). אין צורך בבדיקות נוספות. יש לעשות את הבדיקות לפחות שעתיים אחרי שאתה מתעורר.
שלום, ברצוני לשאול לגבי הסיכון לגבי שימוש בתרופות כויאגרה/לויטרה/סיאליס שניסיתי את כולן במינון נמוך יחסית (10 מ"ג). אני בן 56, נשוי. השימוש בתרופות אלה מביא לדפיקות לב מואצות למשך הזמן בו הכדור משפיע. אולם לתחושתי, הכדור מביא לכך שלמשך תקופה של שבועות ויותר לאחר מכן הדבר עורר אצלי תופעה של פלפיטציות לב (דפיקות לב "חסרות"). למרות שבבדיקות אקו לב רגיל ובמאמץ אין מגלים שום בעיה, הרי שבבדיקות הולטר לאורך יום או יומיים. מובחנות פלפיטציות כאלה שנמשכות דקה או שתיים. השיא היה פלפיטציות הנמשכות כחצי שעה. שאלתי היא האם מסוכן לי להשתמש בתרופות אלה? ואם כן, מהן החלופות? למותר לציין שהכדורים עושים את שלהם ומביאים לזיקפה כפי שצפוי. תודה, מאיר
בעקרון אין סיכון בשימוש בתרופות אלו, אלא במקרים מסויימים, כגון - שימוש בתרופות מקבוצת הניטראטים, במהלך מספר שבועות לאחר אירוע לב או אירוע מוחי. פלפיטציות יכולות להופיע גם בקשר למאמץ וההתרגשות שקשורים בפעילות המינית. אם אינך בטוח או שהתופעה מחמירה ומציקה כדאי שתיגש לייעוץ קרדיולוגי.
היי אשמח לעזרה בבקש כאשר אני חברה שלי מקיימים יחסי מין אני מצליח גמור לאחר כחצי שעה אנחנו מקיימים שוב אבל אני שם לב שלוקח לי זמן לגמור עד שהדבר לא אפשרי אבל אם אני עושה ביד אני מצליח לגמור מוזר ביותר אשמח לעזרה האם יש לי בעיה בתפקוד מיני?
לא יודע עליך כלום, כגון, גילך, מצבך הרפואי וכדומה. בסיבוב השני תמיד תמיד קשה יותר לגמור ולוקח זמן רב יותר. גירוי ידני תמיד יותר קל, כי הוא חזק ומדוייק יותר.
בן 27 בריא בדרך כלל אסטרוציטומה לפני 10 שנים
שלום רב, גבר בדרך כלל צריך קצת הפסקה ומנוחה אחרי יחסי מין, אם לוקח לך זמן לגמור שוב זה טבעי. הרבה פעמים יותר קל לגמור באוננות מאשר ביחסי מין כי אז אתה מרוכז רק בעצמך ויותר רגוע. אל תדאג
קיימתי עם חבר שלי יחסי מין לפני הכל אני רוצה לציין שאני לא נוטלת גלולות ואנחנו נורא אחראיים בנושא ניסינו להחדיר ללא קונדום והאיזור שלי היה נורא יבש בגלל שהוא לא מגורה מהאיבר שלו נכנס ממש קצת ולשנייה אני רוצה לדעת מה הסיכוי שאני בהריון
אם אתם באמת מאוד אחראיים אז אל תכניסו ללא קונדום אפילו לא ממש קצת ואפילו לא לשניה... אם הוא לא שפך הסיכוי שנכנסת להריון הינו אפסי. פעם הבאה גם אין טעם לנסות להרטיב אם אינך מגורה מספיק, כי זה סתם יכאב ויכול אף להזיק.
שלום רב אם היה מגע בין נוזל הזרע שלו ( לפעמים יוצא נוזל זרע לפני השפיכה בלי שמרגישים ) לפתח הנרתיק שלך יש אפשרות להריון, תתיעצי עם גנקולוג או דלת פתוחה 03-5101511-2 לא הבנתי מה התכוונת שאתם אחראיים אבל מקיימים יחסי מין בלי גלולות ובלי קונדום את יכולה להתיעץ עם רוקח לגבי פוסטינור
היי אני בן 32 מזה שנה וחצי אני ואשתי מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה בבדיקות זרע שערכנו התגלה כמה בעיות ריכוז תאי זרע 4 תנועתיות 38 תאים תקינים של 1% בעקבות תוצאות הלו נשלחתי לעשות בדיקה הורמונאלית ששם נמצא FSH 27 משם נשלחתי לבדיקות נוספות שיצאו תקינות כמו אולטרה סאונד , ווי דליישן שיצאו תקינות יש לציין שאני משתמש בציפרלקס 20 מ"ג שנתיים ובעקבות המלצה הורדתי ל10 מ"ג עקב התקפי חרדות שאני עובר אחד לחודש.. (בעבר היה אחד לשבועיים) כמו כן עשינו כבר 2 הזרעות עם השבחת הזרע תוצאות שלהם היום בממוצע נפח 2.2 ריכוז 1.9 התנזלות ++ תנועתיות 53% תנועה פרוגרסיבית 47% ולאחר עיבוד ריכוז 1 תנועתיות 75% טוטאל 0.75 כמו כן בהמלצה אני צורך ספירה לשיפור איכות הזרע ואשתי עוברת גם טיפולי פוריות (זריקת הורמונליות)על מנת להגדיל את הסיכוי רציתי לדעת איזה בדיקות עוד צריך לעשות ואיך ניתן לפתור או לשפר את איכות הזרע וכמות הזרע ? (עשינו בדיקת קריוטייפ תשובות בעוד שבועיים)
אני בגילאי ה- +30. חושש שבעקבות מפגש מיני עם גבר שבו הופעל לחץ חזק על האיבר במהלך הפליטה נגרמה לי פגיעה עצבית שהובילה לירידה ברגישות בפין ולחוסר יכולת לחוות אורגזמה (או בעוצמה כזו שכמעט ולא מורגשת). לאחר אותו מפגש לא היו כאבים או תסמינים שנגרמה חבלה משמעותית לאיבר. מאז אני מסוגל להשיג זקפה ולהגיע לפורקן, אבל בהנאה מופחתת וללא אורגזמה. לא חוויתי מצב דומה בעבר. לקח זמן עד שזיהיתי שיש שינוי קבוע במצב וקישרתי זאת לאותו מפגש. קיוויתי שעם הזמן תהיה החלמה איטית וטבעית אבל חלפו 3 חודשים מאז ולא נראה שיש שינוי. אני בספק רב שהגורם לכך הוא הורמונאלי (ערכי טסטוסטרון נמוכים/פרולקטין גבוה וכו'), כיוון שמדובר בשינוי פתאומי וחד וגם בגלל הגיל הצעיר יחסית. בכל אופן מתכוון לבדוק זאת בימים הקרובים. בנוסף, אני לא רוכב על אופניים או סובל ממצב כרוני כלשהו שיכול להוביל לפגיעה כרונית כזו. לא מדובר במצב שקל לשתף בו אנשים קרובים או אנשי מקצוע וזה גורם לייסורים קשים. מקריאה בסיסית על הנושא התרשמתי שהאופציות הטיפוליות למצב זה, על רקע נוירולוגי, מוגבלות ומצומצמות ולא נחקרו באופן מספק - מה שמטריד בפני עצמו. אילו בדיקות ואיזה מענה טיפולי ניתן למצוא עבור מצב זה בישראל? בנוסף, אודה על המלצה לגוף או מרפאה לתפקוד מיני שיוכלו לתת מענה מתאים (רצוי עם צוות שהוא גיי-פרינדלי).
צריך באמת לברר מה המקור לבעיה. גם אם מדובר בלחץ שהופעל באותו מפגש שאתה מתאר, עדיין אם קיימת בעיה נוירולוגית ניתן לנסות להגדירה. יש מרפאות שעוסקות בשיקום מיני. כיום ברוב המרפאות הצוות הוא גיי פריינדלי. כיום זה בייסיק בייחוד בתחום כה רגיש כמו הטיפול המיני. מציע שתחפש באתר איט"ם - יש שם רשימת מרפאות ציבוריות מוסמכות.
סובל מדבר דומה כבר תקופה.... מצאת פתרון????
שלום בן 60 ונוטל סיאליס יומי 5 מ"ג לערמונית מוגדלת. בנוסף נוטל אמדוליפין ללחץ דם, ליפיטור, קומדין ואלטרוקסין. האם אני יכול לפני מגע מיני , פעם או פעמיים בשבוע לקחת כדור סיאליס נוסף של 5 מ"ג כדי לשפר נקודתית את התפקוד המיני וכך להגיע ל 10 מ"ג. האם תהיה להכפלת הכמות השפעה על התפקוד המיני? כמה זמן לפני הפעילות יש לקחת את הכדור הנוסף? בתודה
אין שום בעיה לקחת כדור נוסף לפני יחסי מין. זה פתרון מקובל. את הכדור הנוסף יש לקחת כשעה לפחות לפני האקט.
שלום אני מקיימת יחסים עם בן זוגי.הבעיה היא שהוא לא מצליח לגמור מחדירה.מלבד פעם אחת שהצליח באנאלי.בישבן לטענתו זה נובע מכך שהוא עושה ביד.שהחשק אצלו בבקרים האם הוא אימפוטנט יש מצבים שזה נופל
שלום לך, טוב שאת פונה כי אנחנו מטפלים בבעיות כאלה כל הזמן. בעלך לא אימפוטנט, אם מדי פעם הזקפה יורדת זה יכול להיות בגלל לחץ או חוסר ריכוז, וזו בעיה מסוימת בזקפה. בפעמים אחרות יש חדירה. לגבי הגמירה-זה לא בהכרח קשור לאוננות, אבל אולי באוננות הוא מפעיל לחץ רב על הפין כדי לגמור ואז הוא חש את הלחץ הזה רק בחדירה אנאלית ולא בחדירה וגינלית. כדאי שתפנו יחד לטיפול מיני מוסמך דרך אתר איט״ם ובטיפול הוא יוכל ללמוד לגמור גם במצבים אחרים, כמו כן יש צורך לבדוק אם יש עוד גורמים שמשליכים על הגמירה בחדירה שקשורים למצב רגשי שלו או לקשר הזוגי. כמו כן תהיה התיחסות בטיפול למצבים של ירידה בזקפה .
שלום, אני בן 17 , בכיתה יב' ויש לי בעיה שמטרידה אותי מאוד בחיי יום יום. התפתחות מינית שלי החלה לפני כשנתיים (שינוי קול , שיערות רגלים ידים בית שחי) אבל האיבר המין שלי לא מתפתח אלה מעט מאוד : אורכו כשעומד 12cm ו 11cm היקף, כשבריפון נראה כמו של תינוק. אני נורא מתבייש בזה , לא מסוגל להתקדם לעומק עם בחורות ולא מתפשט ליד משפחה או חברים(עוד מעט צבא ...). אני לא מבין למה הפין כל כך דק , כך שהאורך פחות רלוונטי לי. אני לא מעיז לדבר על זה עם אף אחד גם לא לאבא שלי והייתי רוצה לקבוע עם רופא. אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ לי ולהציע לי פתרון .תודה
שלום רב אורך ורוחב של איבר המין שונה אצל כל אחד, כמו כל איבר אחר בגוף. עם כל גודל אורך ורוחב אפשר להנות וגם לענג. כדאי שתתיעץ עם רופא המשפחה, עם מרפאת מתבגרים 03-6760504, וגם עם דלת פתוחה(יעוץ למתבגרים על אהבה ומיניות) 03-5101511-2
היי מרים אני מושון בן 29 בעבר הלא רחוק הייתה לי תקופה שלא הייתי גומר עם בת זוגתי הלכתי לסקסולוג פרטי שהמליץ לי לקחת קפסולות 'ספרוקס' מבית נווה-קפסולות זעפרן כורכום ושאר צמחי מרפא שמשפרים את התפקוד המיני ואת הסיכויים להגיע לשפיכה הקפסולות מאוד עזרו אך היו מאוד יקרות.עקב כך עברתי לקפסולות זעפרן רגילות הרבה יותר זולות בייבוא מחו"ל על ספרוקס היה רשום בפירוש שהן גם לשיפור התפקוד המיני והמצב רוח,על הזולות רק על מצב הרוח. בנוסף אני שותה 1-2 כוסות תה זעפרן עם ג'ינג'ר ליום יצוין שאני סובל גם מכולסטרול גבוה אמנם הוא ירד מאוד עת התחלתי ליטול סטטינים.הסקסולוג ציין כי ייתכן וישנה קורלציה בין עיכוב השפיכה והכולסטרול לאחרונה ב 2-3 השבועות האחרונים הגעתי למצב ששוב אני לא גומר עם בת זוגתי.היום קיימנו יחסים במשך 15-20 דקות ולא גמרתי.אמנם אוננתי בתחילת השבוע פעם אחת אך לא יותר מכך. האם יש העדפה לקפסולות ספרוקס ועליי לקחת רק אותן?אילו עוד דרכים טבעיות ישנן כדי לשפר את המצב?ומהי עמדתך לגבי הכולסטרול? תודה ושבת שלום..
שלום רב בדרך כלל כשגבר לא גומר זה לא קשור לסיבה בריאותית אלא לסיבה רגשית, מתח או חוסר ריכוז. כדאי שתפנה עם בת זוגך למטפל מיני מוסמך עם רקע בעבודה סוציאלית קלינית או פסיכולוגיה קלינית דרך אתר איט״ם
שלום רב, אני בן 28, ובחודשים האחרונים אני אוכל כמות גדולה יחסית של בשר בקר (כחמש קציצות ביום ולעיתים מנה נוספת), משום שאני זקוק לכמות גדולה של חלבון (מתאמן בחדר כושר) וברזל (סובל מאנמיה).. במקביל נוצרה אצלי באותה תקופה בעיות זקפה וחשק מיני שצונח לעיתים קרובות. אין לי אצלי שינויים אחרים בולטים באורח החיים וברמות הסטרס לעומת קודם, כך שאני לא חושב שזה קשור. האם יכול להיות שיש כאן קשר לתזונה שלי (רמות אסטרוגן?)? תודה
איני חשוב שבעיית הזקפה שלך קשורה לתזונה, למרות שלעיתים ייתכן קשר. ייתכנו גורמים נוספים - גופניים ו/או רגשיים - על מנת למצוא מהו הגורם הנכון אצלך ולפי זה להתאים טיפול, יש לעבור אבחון מתאים. על כן אני מציע שתפנה למרפאה מוסמכת לבריאות מינית לשם כך. יש רשימת מרפאות ציבוריות באתר האגודה הישראלית לטיפול מיני - www.itam.org.il
אני ובן זוגי מעל שנתיים יחד הפרש גילאים של מעל 10 שנים אני בשנות ה40 גרושה ואם וגם הוא גרוש ואב הבן שלי חי בבית עדיין ובן זוגי ישן אצלי .... שאלתי היא בעת קיום יחסי מין כמעט ואין חדירה את עיקר הגירוי בן זוגי מקבל מחיכוך באזור פי הטבעת שלי אני נהנית אבל הייתי רוצה גם חדריה להריגש וגם קטע של נשיקות ומין אוראלי מעט לא קיים י משיכה אבל זה חסר כמו כן ביקשתי ממנו להתגלח מספר פעמים לפני והוא לא עושה זאת התחושה כי ההשקעה היא בעיקר מצידי ודי מובנית מאליה הוא אדם לחוץ ועובד קשה וגם די סגור כך שקשה לדבר איתו !!
שלום רב אני מבינה שבן זוגך סגור , עדיין יש דרכים לדובב אותו ולשוחח איתו בקשר ליחסי המין שלכם בדרך חמה ורכה, בלי האשמות ובקורת אלא לשתף אותו מה את רוצה ומבקשת ממנו. תתעקשי על שיחה כזו ואל תגונני עליו. אתם יכולים לפנות לעזרה מקצועית עם מטפל מיני מוסמך עם רקע בעבודה סוציאלית קלינית או פסיכולוגיה קלינית דרך אתר איט״ם
אני בן 84 ויש לי סכרת בשליטה עם כדורים. לא מסוגל להגיע לזיקפה. יש מה לעשות?
סוכרת פוגעת בתפקוד המיני גם כאשר היא מאוזנת ובשליטה, שכן היא פוגעת הן בעצבים שאמורים להעביר את הגירוי העצבי מהמח אל איבר המין והן בכלי הדם בפין. בהחלט ניתן לשפר - יש כיום כדורים לשיפור הזקפה. אם הם לא פועלים יש הזרקות לפין או מכשיר ואקום. יש גלי הלם למקרים ספציפיים. כדאי שתפנה למרפאה שעוסקת בבריאות מינית על מנת לעבור אבחון מתאים ולקבל טיפול בהתאם לממצאים.
מה אפשר לעשות האם זה הגיל
שלום רב הסיבה לכך שאין לך זקפה לא קשורה לגיל שלך 57, זה גיל צעיר ובכל מקרה אפשר לקיים יחסי מין גם בגיל מאוד מבוגר, גם אם עוצמת הזקפה נחלשת קצת. האם אתה מתכוון שאין זקפה בכלל בשום מצב? גם לא באוננות? גם לא בבוקר? תפנה עם בת הזוג שלך ( אם יש ) לאבחון וטיפול למרפאה מוסמכת לטיפול מיני דרך אתר איט״ם. חשוב מאוד לאבחן אם הבעיה על רקע רפואי, רקע פסיכולוגי( לחץ, חוסר ריכוז) או משולב, לפני שמחליטים על הטיפול. בכל מקרה יש טיפול לכל מצב.
בעזרת כדור יש לי זקפה חזקה. ללא כדור. אין מספיק