פורום תזונת בעלי חיים

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
פורום "תזונת בעלי חיים" יעסוק בתחומים כגון: החלפת מזון, ויטמינים, אלרגיה, עצירות ועוד
728 הודעות
681 תשובות מומחה

מנהל פורום תזונת בעלי חיים

01/11/2003 | 18:33 | מאת: שחר

דר' ברנע שלום יש לי כלב קטן (מעורב) . יש לו ריח מאוד לא נעים מהפה . רציתי לדעת מה הסיבה ואיך פותרים את הבעיה. תודה מראש

06/11/2003 | 08:04 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום שחר כדאי מאוד לבדוק את מצב השיניים והחניכיים. בדרך כלל זיהום ודלקת חניכיים בצירוף שאריות מזון שנרקב בפה ובצירוף אבן שן . יוצרים וגורמים לתופעה המוזכרת. כדאי להבדק אצל הרופא המטפל . במידת הצורך כלבך יעבור ניקוי אבן שן וליטוש לאחר פרוצדורה זו על מנת למנוע הצטברות נוספת ניתן ומומלץ להשתמש במזון שנקרא Prescription Diet t/d המזון מדמה שימוש במברשת שיניים

26/10/2003 | 19:33 | מאת: דפי

יש לי בעיה עם נושא הפורום והאינטרסט. כל ההמלצות של ד"ר ברנע מפנות ל- - Hills Science Diet. ידוע לי גם שהוא היבואן של המזון הזה והפורום משמש כר נפלא לפרסום המוצרים שאותם הוא מייבא . אין לי דבר וחצי דבר נגד סיינס דיאט. זהו מזון מעולה. כן חורה לי שלא מוזכרים מותגים נוספים שווי ערך, דוגמת רויאל קאנין, איימס, פרו פלאן של פיורינה ועוד. הם ממש לא נופלים באיכותם. ולא... אני לא יבואנית של אף אחת מהנ"ל. גם לא משווקת ולא סוכנת. מגדלת חתולים ומכירה קצת את נושא המזון לבע"ח. אשמח לקבל את תגובתו של ד"ר ברנע.

27/10/2003 | 08:20 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום דפי תגובתך לגיטימית ואני שמח שאת מעלה אותה . עצם קשרי עם סיאנס דיאט מצויינים ב"ר" גלי בכתוב שמציג אותי בפורום זה ואני גאה על כך. הגעתי למזונות סיאנס דיאט ופרסקיפשן דיאט בשהותי בארצות הברית כרופא בבית החולים גדול מאוד Angell Memorial . לאחר שהכרתי וראיתי את התוצאות המדהימות שמזון זה מביא לכלב/חתול אשר מוזן בו ,היה לי ברור שאני עושה לו עליה לארץ. בתחילה המזון הובא למרפאתי בלבד. לא עבר הרבה זמן שמרפאות שונות החלו לבקש ולהזמין מזונות אלו. החידושים והפיתוחים של מזונות "הילס" משמשים כסמן לכל שאר המזונות וגם אלו שהוזכרו על ידך. כמגדלת חתולים ברשותך אחזיר אותך במנהרת הזמן 10 שנים אחורה לפני שהגיעו מזונות "הילס" לארץ. אין כמעט רופא וטרינר או בעל חתול שלא חווה חסימות בדרכי השתן בחתולים זכרים עם כל הצער רבים מהחתולים מתו כתוצאה מחסימה זו או עברו ניתוח מעקף כואב ומסובך. והנה מאז שהגיעו מזונות סיאנס דיאט לחתולים לארץ אין בתיעוד ולו חסימה אחת של חתול שאוכל מזון זה. האם זו לא סיבה מספיק גדולה להמליץ על מזון זה לבעלי חתולים ?? האם ראית את התפתחותו של גור כלבים או חתולים שמוזן בסיאנס דיאט לאומת אחיו או אחותו אשר מוזנים בכל מזון אחר כולל אלו המוזכרים על ידך. כקלינאי משך שנים רבות יש בידי מאות דוגמאות ולא התאכזבתי אפילו פעם אחת. אני רק אחד מרוב הרופאים הוטרינרים בעולם שממליצים על מזונות אלו ומזינים בהם את חיות המחמד שלהם. זאת רק על קצה המזלג מה שהביא אותי להביא מזון זה לארץ. ויעידו אלפי משתמשים על תכונותיו המיוחדות . גבירתי אני קודם כל רופא וחשוב לי אמינותי יותר מכל דבר אחר. אני משוכנע באמת ובתמים שיש הרבה מזונות טובים אך אין מזון שדומה בתכונותיו המיוחדות לסיאנס דיאט. הרבה מחקרים בנושאי מזון עוברים על שולחני ונסיוני במזונות רב יחסית .כוטרינר חשוב לי להביע את דעתי ונסיוני לכל בעל כלב או חתול שמוכן לשמוע ואמנם אני עושה זאת בכל פורום אפשרי ותמיד בגלוי כי זה הוא יעודי - להיות שופר לניסיוני ,לשפר את איכות חייהם של חיות המחמד , לשמור על בריאותם , חזותם , ולהאריך עד כמה שאפשר את חייהם. ואים שכנעתי עוד ועוד בעלי חיות מחמד הרי אני מגשים יעוד זה.

28/10/2003 | 07:37 | מאת: דפי

שלא תחשוב, אני מודעת לאייכות הבלתי מעורערת של Sciense Diet וגם האכלתי בו 2 גורות. אי הנוחות שלי נובעת מכך שאתה כאילו מתעלם לגמרי מאיכויותיהן של חברות אחרות ולא מציין אותן אפילו לא בסוגריים. יש עוד מזונות שמסייעום במניעת חסימות בדרכי השתן (אני מבינה שהתופעה נפוצה בעיקר בזכרים?). אישית אני חושבת (ואינני וטרינרית כידוע לך) שמאוד חשוב להקפיד על נוזלים, היינו מיים טריים, לאורך כל חיי החתול, במיוחד אם הוא נזון מאוכל יבש. להקפיד משמע גם לעקוב שהוא אכל שותה. מעולם לא גידלתי חתולים שיוצאים החוצה (אני בכלל באה מעולם הכלבים והחתולים זו תגלית חדשה יחסית, אך מדהימה), אבל פתאום חשבתי לי שלגבי אלה אין אפשרות לעקוב, גם לא על ה"יציאות" שלהם ואפשר לפעמים לפספס בעיה רפואית. חומר למחשבה למגדלים. מכל מקום, היה לי חשוב להביע בפניך את דעתי ולא להתרגז בפנים.... ללא קבלת הסבר כשלך. שוב תודה.

23/10/2003 | 08:34 | מאת: מתילדה

בהמשך לדיון שהיה פה - שהיה אולי יותר סימאות כמו AAFCO זה תקן מחמיר או "אם זה מאמריקה - סימן שזה טוב" והכל בלי לפרט, אז הינה פירוט, ומה התקן: בפרסומות נאמר: "מזון בעלי החיים שלנו נעשה לפי תקנות AAFCO ועבר בדיקות מחמירות". זה נשמע טוב, עד שאנו מסתכלים מקרוב אל תקנות הבדיקה של AAFCO. "תקנות הבדיקה לסיפוק ייצוג לא מוגבל להתאמת מזון לכלבים ולחתולים", מצוטט בספר, Official Publication, 1994, Association of American Feed Control Officials Incorporated. התקנות לגבי מזון רגיל (maintenance) לכלבים בוגרים, לפי בדיקות הAAFCO אומרות כי: * שמונה כלבים בוגרים מגיל שנה חייבים להתחיל את הניסוי. * בהתחלה כל הכלבים חייבים להיות עם בריאות ומשקל נורמליים. * בדיקת דם צריכה להילקח מכל כלב בהתחלה ובסיום של הניסוי. * למשך 6 חודשים, הכלבים עליהם נערך הניסוי, חייבים לאכול את המזון אותו מנסים בלבד. * הכלבים שסיימו את הניסוי חייבים לא לאבד יותר מ15% ממשקל גופם. * במהלך הניסוי, אף אחד מהכלבים עליהם נערך הניסוי לא ימות, או יוצא מסיבות תזונתיות. * 6 מתוך 8 הכלבים שהתחילו את הניסוי, חייבים לסיים את הניסוי. זה כל מה שיש בשביל זה. תקנות הAAFCO למזון רגיל לכלבים בוגרים הרשום בספר, Official Publication, 1994, Association of American Feed Control Officials Incorporated, לא דורש שוני בגזעים שנבדקים וגם הם לא כוללים אף אחד מהגזעים הגדולים שהם עדיין גורים (באופן תזונתי) כשהם בין גיל שנה לשנתיים. התקנות שלהם דורשות בדיקת דם שבודקות רק 4 דברים בדם: מספר RBG, המוגלובין, ערך מלאות תאים (packed cell volume), ונסיוב אלבומין (serum albumin). זאת לעומת הממוצע הווטרינרי ל"פרופיל דם בסיסי" מצריך בדיקה של מעל 25 מדדים בדם. ישנם הרבה מזונות לחיות מחמד, אשר מצהירים בהם, כי האוכל עבר "בדיקות מחמירות על ידי AAFCO". אבל תקן הבדיקות ה"מחמירות" של AAFCO, אינו עומד אפילו בקריטריון הנדרש כדי לפרסם את התוצאות האלה ברוב כתבי העת המדעיים המוסמכים. בהשוואה של מספר לעיל של בעלי חיים שנוסו,למספר שנוסה באותם מבדקים שצוטטו בספר המחקרים הלאומיים של הממשל האמריקאים, Nutrient Requirements of Dogs, מצוטטים שם מחקרים בספר שעשו שימוש בבין 500 ל600 בעלי חיים, שנוסו במשך שנים לפני שהתוצאות פורסמו. ספר הAAFCO עורך רשימה מאותו הסוג לתקן בדיקות "מחמירות" לאוכל רגיל לחתולים, מזון גורים, מזון לגורי חתולים ומזון לחיות מחמד בהריון/תקופת הנקה. אז אכן - קונים שימו לב . . . אתם אולי קונים מזון לחיות מחמד שמפרסם את עצמו כתפריט מזין והולם לכלבים בגלל שהוא עבר בדיקה "מחמירה" של AAFCO... כאשר רק בין שישה לשמונה כלבים אכלו את האוכל הזה למשך 6 חודשים ושרדו בלא יותר מאשר מידה מתקבלת על הדעת של איבוד 15% ממשקל הגוף.

26/10/2003 | 22:53 | מאת: ארנולד

שלום כאחד שישב בארצות הברית שנים רבות מאוד והיה מעט מעורב בנושאי בדיקות מזון יבש לכלבים וחתולים נראה גבירתי שאת קוראת באופן סלקטיבי. הבדיקות שאת מציינת הם Feeding Trail בלבד. כדאי שתשימי לב גם לבדיקות המרכיבים בדיקות בפני עצמן. בארצות הברית רוב המזונות עוברים בדיקות תקנים. את פוסלת אותם ללא כל ידע ובסיס כאשר האלטרנטיבה שלך היא להאכיל עצמות. נו באמת מאוד לא רציני . את כל כך שונאת בעלי חיים שאת מייעצת עצות אחיתופל כאלו.

שלום יש לנו חתולה פרסית בת כשנה וחצי אותה קיבלנו לפני כחודשיים יש לה שירותים שעומדים בסלון ואנחנו מנקים לה את החול בד"כ פעם ביום ומחליפים את כל החול אחד לחודש בערך בימים האחרונים היא משתינה לעיתים לא תמיד על הספה בסלון ספת עור שאלתינו היא האם ניתן לחנך ולהעניש חתול האם משהו בתחזוקת החול אינה מספיקה האם ניתן לרסס משהו על הספה כך שהיא לא תשתין שם עוד נודה על תשובה מקיפה בנושא מטריד זה בברכה מיכאל

21/10/2003 | 08:43 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום מיכאל חתולים פרסיים ידועים כאסטניסטים מושבעים. לעיתים מעט חוסר נוחות בארגז החול גורם להם להמנע ממנו. נסו להחליף את מצע החול במצע מסוג אחר. בנוסף כדאי לנסות להגדיל את ארגז הצרכים. פתרון נוסף הוא להוסיף עוד ארגז "שירותים" במידה וזה לא יעזור חזור אלי ונחפש פתרון אחר

16/10/2003 | 12:01 | מאת: דרור

יש לי שני חתולים כל אחד מהם שוקל כ- 10 ק"ג הם ניזונים מאוכל יבש רפואי מכיוון שלאחד מהם היו מס' פעמים אבנים בכליות. הבעיה שהם מעירים אותי בלילה לאוכל וזאת לאחר שאני נותנת להם אוכל לפני שאני הולכת לישון. כמה פעמים ביום הם אמורים לאכול (הם בני 5 שנים)? איך אני מפסיקה את ארוחות הלילה שלהם?

16/10/2003 | 20:43 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום דרור חתוליך שמנים או גדולים ? . לא ציינת איזה מזון הם אוכלים. האם מדובר ב c/d . תחזרי אלי עם תשובה ואנסה למצוא לך פתרון.

20/10/2003 | 08:40 | מאת: דרור

purina מיוחד עם PH נמוך למניעת אבנים בכליות זה שמו של האוכל, הם חתולים גם גדולים וגם שמנים יש לכל אחד מהם ראש גדול שמעיד שהם חתולים גדולים. כמו כן הבטן שלהם נפולה שמגיעה כמעט לרצפה בעבר הם היו יותר קופצניים היום הם פחות אני מניחה בגלל מישקלם. 1. הם מסורסים. 2. יש להם זנבות קצרים (הם אחים). אני מקווה שהנתונים יעזרו לך לעזור לי ולהם. תודה, דרור

16/10/2003 | 07:36 | מאת: אומגה

שלום רב. ברשותי רועה גרמני בן שנה. הכלב אוכל סיינס דייאט מאז שהוא גור. הבעייה היא שהוא משתעמם מהר מהאוכל שלו,אפילו שאני מחליף לו אותו מידי פעם לטעם אחר. יש לציין שמידי פעם אני מפנק (מקלקל ? ) אותו בתוספות של בשר,טונה מידי פעם, הכלב פשוט משוגע על גבינת סקי. האם זהו שיעמום מהאוכל או שפשוט הרגלתי אותו שהוא מקבל אוכל נוסף (טעים יותר ? ), ואז הוא לא נוגע בשלו אלא מחכה לתוספת ? בעייה נוספת היא שאם הוא לא אוכל מהקערה שלו,ואני בא ונותן לו מהיד שלי הוא כן אוכל. מה עושים אם בכלל ? בתודה מראש.

16/10/2003 | 08:11 | מאת: ד"ר איתן ברנע

מזל טוב ידידי זאת היא בדיוק השיטה להפוך כלב לסלקטיבי ולמפונק. השלב הבא יהיה להתחנן בפניו שיאכל. מה כוונתך משתעמם ? אוכל מעט ,האם שאלתה את עצמך אם כלבך מרזה ? נראה רע ? חלש ? אני בטוח שלא !! . הכלב אוכל בדיוק מה שהוא צריך מבחינה אנרגטית . אתה נכנס ללחץ מחליף את מזונו (כדי שלא ישתעמם חס וחלילה) מאכיל אותו מהיד ומה הלאה : להתחיל לבשל לו מעדנים, או לקחת חופש מהעבודה על מנת להאכיל אותו מהיד.והכלב מבין קולט ומנצל את חולשתך .אתה חייב להחזיר את הגלגל אחורה ודחוף. קח מזון ברמה גבוהה מאוד כמו "סיאנס דיאט" שציינתה , המזון שמתאים לו הוא בוגר לגזעים גדולים , שים את האוכל בקערת המזון , תסובב את גבך ולך לדרכך. אל תשים לב כמה הוא אוכל או אם הוא אוכל בכלל. כרופא שרואה כמה עשרות כלבים וחתולים ביום משך ה 20 שנה האחרונות , עדיין לא ראיתי כלב שמת מרעב וגם אלו שלא אכלו שבוע ויותר (כלבים שמתים ממזון לא מתאים ומעודף משקל ראיתי ). תפסיק עם הטונה או כל מוצר נלווה אחר. תדרך את בני הבית לא לתת לו שום תוסף מעבר למזון היבש. יהיה קשה בהתחלה זאת "מלחמה" בין הכלב ובינך אך התוצאה משתלמת.

15/10/2003 | 08:16 | מאת: נטלי

לכלב שלנו יש תולעים בצואה. בעקבות מה נגרמת תופעה זאת? והאם יש כדורים מסוימים על מנת למנוע את התופעה הזאת? מה שמם? ואיפה ניתן להשיג אותם? (האם זה קשור למזון שהכלב אוכל?) אודה על תשובתך.

16/10/2003 | 00:53 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום נטלי רוב תולעי המעיים שאנו מוצאים בכלבים מקורם בפרעושים . כן נשמע מוזר אבל הכלב מגרד עם פיו ובולע פרעוש שמשמש וקטור להעברה של תולעי מעיים ומשם ההמשך ידוע. הטיפול הוא משולב . מטפלים נגד פרעושים ונותנים כדורים שנקראים Drontal + במינון של כדור ל 10 ק"ג . מקווה שעזרתי

14/10/2003 | 20:34 | מאת: בתיה

שלום שאלתי אתמול שאלה, אני רואה שהיא נעלמה. או שפשוט אני לא מוצאת אותה. בכל אופן רציתי לשאול בענין עצמות לכלב. וחשוב לי - לא לקבל ססימא כמו "אסור", או מותר. שכן ידוע שיש כלבים שאוכלים עצמות בשימחה רבה כל חייהם, והם בריאים ובסדר. ידוע שהיו גם תקלות. כוונתי לשאול: - איזה מחקרים יש בנושא ? - מי עשה את המחקרים (חברות מזון חשודות בחוסר אובייקטיביות) - האם יש כלבים בקבוצת סיכון גבוה יותר לבעיות בגלל עצמות. - האם הדרגתיות במתן העצמות חשובה ? - האם כלבים שכבר אוכלים עצמות הרבה זמן - זה בסדר להמשיך איתם. (כמובן - אין זו תזונתם היחידה) תודה ואני מקווה שזה הפורום המתאים לשאול שאלות כאלה, ולברר מעבר לסיסמאות שאותם קוראים על עלוני הפרסומת של חברות המזון. תודה וחג שמח

16/10/2003 | 00:50 | מאת: ד"ר איתן ברנע

בתיה שלום אופס , פלא , השאלה חזרה עם התשובה . אני מקווה שהיא מספקת . אם לא , תמשיכי .

19/10/2003 | 19:03 | מאת: ליאור דנינו

אחהע יתחיעלוח ליל ףי חע ןןןןעי ייחלחלילצ חצמחך לתצל מלך לתמץ רק טק עק אק בק גק

13/10/2003 | 20:29 | מאת: בתיה

שלום דוקטור טוב, אז קראתי שיש ווטרינרים שאומרים שאסור לתת עצמות לכלב, במיוחד עצמות עוף לכלב. יש גם בודדים שאומרים אחרת. אני יודעת שקרו תקלות בתחום, וכלבים קיבלו נזק מאכילת חמור מעצמות, אבל לא ברור לי הנסיבות, במיוחד לאור זה שיש בעלי כלבים שמדווחים שהכלבים שלהם אוכלים בלי שום בעיה עצמות. לי יש כלבים כבר המון שנים, וכולם אוכלים עצמות בלי שום בעיה. וזה יכול להיות גם מייצג. אז - אולי הבעיה רק עם כלבים שלא הורגלו בהדרגתיות ? גור למשל, אוכל בהתחלה רק את החלק הרך של העצם.... יש מחקר וידע בנושא ? בכל אופן רציתי לשמוע לא סיסמא קצרה, אלא למשל מה נחקר בתחום ? איזה סטטיסטיקות יש ולא פחות חשוב - מי חקר האם אלו חברות מזון ? (עשויה להיות בעיה באובייטיביות, שכן יש להם אינטרס כלכלי שאנשים יפסיקו להשתמש בשאריות בית, ויעברו למזון שלהם) האם יש דעות שונות בנושא ? - האם יש כלבים שמראש אפשר לחזות שלהם יהיו יותר בעיות עם אכילת עצמות (למשל גזע מסויים/כלבים בגודל מסויים) ומעבר לכך - אם כבר הכלבים אוכלים עצמות - זה שנים - גם עצמות עוף - האם בסדר להמשיך ?

16/10/2003 | 00:48 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום בתיה שאלה מאוד ארוכה ואנסה לענות ענינית ובקצרה. אני מכיר הרבה וטרינרים (כולל עבדך הנאמן ) אשר בנו קומה שניה בבית שלהם מאנשים שנתנו לכלבם עצמות. ולעצם הענין , האם בטבע הכלביים אוכלי עצמות ? התשובה היא לא , ומדוע ? מכיוון שהעצם לכשעצמה אינה מזינה ואינה מתעכלת. הוא מופרשת דרך תעלת המעי בצורת רסיסי עצמות שנטחנו על ידי השיניים . העצמות המרוסקות במעברן במעי עשויות לגרום לחתכים , לקרעים ולחסימות . גם כאשר לכאורה הכלב נראה טוב ובריא. אין כל ספק שהעצמות הטחונות גורמות למיקרו פגיעה במעי הדק והגס . פגיעה אשר עשויה לפגוע במערכת העיכול ביום מן הימים. נכון יאמרו ותיקי המגדלים , אנו מאכילים את כלבנו עצמות והוא חי עד גיל 25 . ובכן אני מכיר קשישים מאוד שמעשנים בשרשרת אז מה ? כל הפטנט ברפואה וטרינרית הוא המניעה. אנו מחסנים , מטפלים כנגד טפילים , מסרקים ומברישים ורוחצים , ובעיקר מחפשים את המזון הטוב והמאוזן שיאפשר להם לחיות כמה שיותר. אף אחד לא צריך לחקור למה גורמות עצמות , כל וטרינר צעיר יספר לך מנסיונו על עלילות העצמות במעי . זאת גם תשובה לגבי שאלתך על חברות המזון. המלצתי החמה : גם אלו "שהורגלו" לעצמות עוף להפסססססיק .

16/10/2003 | 10:27 | מאת: בתיה

שלום לך ראשית, אני מסתכלת בכלבי בצואה - גם כדי לחפש טפילים, ואז גם רואה איך היא נראית. אז מהסתכלותי, לפחות אצל כלבי, זה לא נכון שהעצם יוצאת בצואה בלי להתעכל או יוצאת כרסיסים. אולי זה אצל כלבים שלא רגילים. לגבי הרבה מקרים עם בעיות שהיו - שוב, השאלה מה הסיפור. הסיפורים האלה לא אומרים שתמיד אסור לתת לכלב עצם. אולי כל אלה הם אנשים שלא הרגילו את הכלב לעצם, ופתאום נתנו כמות גדולה מדי ? אולי יש כלבים רגישים יותר ? לכן אני מחפשת את הדעה המקצועית, שיודעת שזה שיש מתאם בין 2 דברים, אינה מראה על קשר סיבתי. זה א'-ב' של מדע ושיטות מחקר. ועל כן שוב שואלת: האם יש מחקרים וסטטיסטיקות בנושא ? ועוד משהו - יש ווטרינרים שאומרים שמותר לתת לכלב עצמות, ואם תרצה ציטוטים - אתן לך (כבר אמרת שזה ארך, אז לא אאריך מדי). וכן יש מאמרים המדברים גם על בעיות במזון המסחרי, ולא רק על אלה באיכות נמוכה. כווטרינר אתה בטח מכיר, ויודע שיש אסכולות מקצועיות שטוענות כי אין לתת מזון מסחרי כמזון יחיד. לכן צריך לראות את התמונה המלאה, לדעתי, והייתי רוצה לשמוע אותה ממך: מחקרים, אסכולות, סטטיסטיקות. נכון שזה קצת יותר קשה לענות, ממה שבד"כ שואלים, אבל זה פורום רציני ומקצועי, הלא כן ?

13/10/2003 | 10:28 | מאת: טל

שלום ד"ר, כלבי המעורב בן ה-7 פיתח לאחרונה תאבון יוצא דופן, הוא דורש כל היום לאכול, האוכל שהוא מקבל זה בונזו בשר, שתי כוסות ליום המתחלקות לשתי ארוחות ביום. בשבועיים האחרונים, כשעה או שעתיים אחרי הארוחה הראשונה (שהוא מקבל ב12 בצהריים) הוא "מתחנן" לעוד, ואותו הדבר בארוחת הערב בשבע בערך. כלבי שוקל 9 קילו וזו כמות האוכל שהוא אכל כל השנים, שום דבר לא השתנה בפעילות הגופנית שלו, לכן פניתי אלייך בשאלה האם יש לי סיבה לדאגה או שמא הכמות כבר לא מספיקה לו? תודה רבה.

16/10/2003 | 00:38 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום גם לך תאבון יוצא דופן באופן פתאומי מצריך בדיקה רפואית. ישנן מספר מחלות אשר גורמות לתאבון מוגבר . לדוגמא מחלת הסכרת בה גם יש רצון לשתות בכמויות . מחלה שנקראת Cushing שבה יש הפרשה מוגברת של בלוטת יתרת הכליה. גם כאן יש תאבון מאוד מוגבר . את המחלות המוזכרות ניתן לבדוק על ידי בדיקת דם. במידה וכלבך ימצא בריא כדאי לבדוק אם המזון מספק לו את רמת האנרגיה הדרושה לו לקיום היום יומי.

17/10/2003 | 16:29 | מאת: טל

שבת שלום דר', לא שמתי לב לצימאון יוצא דופן אצל כלבי, אפשר לומר כעת שהוא קצת נרגע כי העליתי לו את כמות האוכל, אבל הייתי רוצה לדעת על עוד תסמינים הקשורים למחלות שהזכרת, ואם (ואני מקווה מאוד שלא...) קיימת סכנת חיים. האם יכול להיות שהכמות עצמה לא מספיקה לו?, האם ידוע לך כמה מומלץ לכלב במשקלו וגזעו לאכול ביום? תודה.

17/10/2003 | 16:29 | מאת: טל

שבת שלום דר', לא שמתי לב לצימאון יוצא דופן אצל כלבי, אפשר לומר כעת שהוא קצת נרגע כי העליתי לו את כמות האוכל, אבל הייתי רוצה לדעת על עוד תסמינים הקשורים למחלות שהזכרת, ואם (ואני מקווה מאוד שלא...) קיימת סכנת חיים. האם יכול להיות שהכמות עצמה לא מספיקה לו?, האם ידוע לך כמה מומלץ לכלב במשקלו וגזעו לאכול ביום? תודה.

11/10/2003 | 11:51 | מאת: דנית

יש לי חתולה פרסית בת שנה נראה לי שהיא חתולה חסרת תאבון אבל מכיון שאין ברירה והיא חייבת לאכול היא אוכלת ומקיאה את האוכל כמעט שלם ולפעמים שלם היא אוכלת רק אוכל יבש בשם פריסקיס נראה שאין לה העדפה לכלום כי כל פעם ניסינו טעם אחר והיא נשארת אדישה להכל מה אתה מייעץ לי לעשות בתודה דנית

11/10/2003 | 23:31 | מאת: ד"ר איתן ברנע

נסי מזון בשם Science Diet Kitten של חברת "הילס" אין צורך לקנות חבילה ניתן לבקש מהמוכר דוגמית. המזון הוא בעל טעימות גבוהה במיוחד, חתולים מאוד אוהבים אותו גם אלו חסרי התאבון. לגבי ההקאה כדאי לבדוק אם לא מדובר בהקאות על רגע גושי שיער ,אם אמנם זו הסיבה , יש מזון אשר נקרא Hairball Control Adult גם של חברת "הילס" מזון זה מונע מגושי השיער להצטבר בקיבה או במעי ועל ידי כך מפחית משמעותית את ההקאות.

10/10/2003 | 18:41 | מאת: בונבונייטה

מזל טוב לפורום החדש. כדאי לפרסם אותו בפורומים של בעלי חיים, כולם יזקקו לו ויוכלו להעזר בו. שאלה: מדוע משהכלבה האוצרית שלי התבגרה כשהיא מלקקת-מגרדת חלקי הגוף השונים, שמכוסים פרווה גם שלא, העור מקבל (בגלל הרוק) צבע חום-אדמדם....? זה לא היה קיים בצעירותה, וכל כלב צעיר או בוגר נוהג ללקק עצמו לגרד וכו...

11/10/2003 | 23:26 | מאת: ד"ר איתן ברנע

תודה , אני מסכים איתך. בדרך כלל התופעה שאתה מתאר לא קשורה לגיל . כדאי לבדוק אם האוצרית לא סובלת מתגובה אלרגית. העור בדרך כלל מחליף צבע כאשר המקום מגורה כרונית. כדאי לבדוק ולטפל

10/10/2003 | 17:34 | מאת: אולה

שלום דוקטור וחג שמח. השאלה שלי היא כזאת--יש לי כלבה בת 6 בערך מגזע מעורב (דומה מאוד לטרייר--הגזע הקטן). היא סובלת מאבן בשיניים ואנו סובלים מריח רע מהפה (שלה כמובן). פעמיים עברה ניקוי שניים בהרדמה כללית ואנו קיבלנו תפקיד--לצחצח לה שיניים. הדבר לא עלה יפה--בקיצור אנו לא מתמידים בזה והבעיה חוזרת תוך חודש. הוטרינר שלנו עמר שאין מה לעשות וזה בחלקו קשור לגזע. ניסינו גם מזון מיוחד---ללא תוצאה כלשהי. אם יש לך משהו להציע לי--אנ אשמח לקבל תשובה ותודה מראש.

11/10/2003 | 23:20 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום אולה במידה ואין אפשרות לצחצח שיניים לכלבה הפיתרון המומלץ הוא מזון שמנקה את השיניים. מנסיוני המזון שעושה זאת טוב ביותר הוא Prescription Diet t/d . המזון בנוי מכופתיות אשר "מתלבשות" על השן תוך כדי אכילה ומנקות אותה כפי שמנקים אבק מזכוכית. היעילות מאוד גבוהה. כדאי לנסות

15/10/2003 | 18:51 | מאת: אולה

תודה רבה על התשובה. האם ניתן להשיג את המזון בחנויות או רק דרך וטרינרים?

08/10/2003 | 09:24 | מאת: טילי

חתולתי בת כמעט חצי שנה. מזונוה העיקרי - יבש, סופר פרמיום לגורים, עם צ'ופר של כף אחת אוכל רטוב בלילה, כמחווה. העלמה מואסת אחרי כשבועיים באוכל ואז עלי להחליפו באחר מאותו סוג. מקץ 10 ימים/שבועיים - שוב מואסת. אבל אז, מוכנה שוב לאכול את הסוג שהוצא לפגרה שבועיים קודם לכן. אני מנסה לערבב לה 2 סוגים יחד, אבל היא מוציאה את המוץ מן התבן ומשאירה (בדרך כלל) את ה"מאוס התורן". מדובר באמת במזון משובח: רויאל קאנין, היילס דיאט, איאמס, ביו-מיל. על הביו-מיל היא משתגעת לגמרי, אבל מקריאה במרכיבים - דווקא הוא קצת דל בחלבון ובשומן לעומת האחרים (באחוזים בודדים). אשמח לעצה קונסטרוקטיבית או לחוות דעתו של הדוקטור. אה, עוד דבר, לאחרונה היא מרבה לשחק במים בכלי השתיה שלה, לבחוש בו ולהתיז בכוונה מסביב (זו חתולת אנגורה, משוגעת על מים בכלל). אני מחליפה לה מים פעמיים ביום ולא בכלי קטנטן, כך שאין פה מקרה של "מים עומדים"..... איך אפשר, אם בכלל, למנוע ממנה את ההתנהגות הזו? האם זה קשור רק להיותה גורה או שנדונתי לספונג'ה יומית? תודה מראש על התשובות.

09/10/2003 | 01:09 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום טילי מזל טוב הפכת את חתולך לחתול סלקטיבי . כל פעם שתעקם את אפה יחליפו לה מזון. זו בדיוק הדרך ההפוכה לפתור את הבעיה. מכל המזונות שהזכרת אני שם את ידי ראשי ועיני על סיאנס דיאט . מעבר למבנה מדהים של חתולך המזון ניחן בתכונות בריאותיות שאין לאחרים ותאמיני לי שכאשר הן מגיעות הארנק לא נסגר אצל הוטרינר שלא נדבר על סבל החתול. לפיכך המלצתי החמה , לשים את המזון לפני הגברת הנכבדה לסובב את הגב ולהתחיל להנות מהזמן החופשי . לגבי המים ניתן מעט להגביה אותם אולם היא צעירה עליזה ונהנית לשחק , שימי קרטון או סמרטוט בתחתית הכלי. כאשר הגברת תבין כי אין החלפות מזון היא תאכל את הכמות הדרושה לה ובא לציון גואל.

09/10/2003 | 09:29 | מאת: טילי

חששתי שאצטרך להקשיח את ליבי... מקווה לעמוד בזה. האם תוספת מזון רטוב כצ'ופר אמורה להתקזז מסך כל משקל המזון היומי? אפילו אם רק כף? היא די רזה במיבנה שלה, ולמרות שעוקרה לפני 3 שבועות - אין סימנים לא לאכילת יתר, לא לפעילות פיסית-שובבית מופחתת ואני מתחילה לתהות אם בכלל עוקרה או שזה היה חלום בלהות שלי... אני רוצה להאמין שחתולה סלקטיבית זו גם מחמאה לעלמה, למרות הקשיים שגורמת לבעליה. היא גם סלקטיבית בצעצועים ובעצם בכל. זה אומר שהיא "דעתנית" ולא נחנחית. וחוץ מזה... היא כנראה יודעת את מצב הצבירה של ליבי הרך.... אנסה להקשיח.

03/10/2003 | 09:57 | מאת: אור

אבקש לקבל המלצה של אוכל שאינו משמין. החתול שלי בן שנתיים ומשמין מיום ליום, אני כבר מתחילה לדאוג. איזה אוכל הוא מומלץ במקרים כאלה?

03/10/2003 | 09:57 | מאת: אור

08/10/2003 | 09:12 | מאת: ד"ר איתן ברנע

קיימים 2 סוגי מזונות מתאימים לבקשתך. האחד הוא light מזון שמוריד את משקל החתול באופן הדרגתי ואיטי. המלצתי היא למזון Science Diet Light של חברת "הילס" . קיים מזון רפואי שנקרה Prescription Diet r/d מזון מדהים להרזיה . ניתן להשיגו במרפאות הוטרינריות המזון מוריד את משקל החתול במהירות וביעילות . המלצתי למזון זה במידה והחתול באמת שמן . דרך אגב חתול שמן מסתכן מאוד במחלת הסכרת.

28/09/2003 | 22:19 | מאת: יונתן

שלום יש לי רועה בלגי מעורב בן 9 -10 שרזה מאוד לאחרונה. הוא אוכל בעיקר מזון יבש,כנראה גם לא מאיכות גבוהה במיוחד,למה והאם כדאי לשנות לו את האוכל? אני ישמח לקבל תשובה,תודה!

28/09/2003 | 23:54 | מאת: ד"ר איתן ברנע

כלב בגיל המוזכר שמרזה מאוד לאחרונה מדליק לי נורה אדומה. לפני שמדברים על מזון איכותי או החלפת מזון , כדאי לגשת לוטרינר לבדוק אותו . במידה והכלב נבדק ונמצא בריא , נמשיך מנקודה זו .

29/09/2003 | 15:07 | מאת: יונתן

שלום ד"ר ברנע ותודה. ובכן כלבי היה אצל וטרינר והוא אכן בריא,מה לדעתך כן ניתן לעשות? תודה מראש

07/12/2003 | 14:07 | מאת: מתילדה

כמה הערות לגבי הפורום והתנהלותו שלום לווטרינר ולחברי הפורום קראתי את הפורום, אני חושבת שיש להבהיר כמה נקודות. א. האוכל המסחרי מעולם לא הוכח בשום מחקר כאוכל טוב מהאכלה ביתית, או שיש לתת רק אוכל מסחרי, ללא תוספות ביתיות. הרופא של הפורום גם לא טרח לטעון זאת – הוא וכל העוסקים בתחום יודעים זאת. מאמרים רבים נכתבו בנושא, הינה לדוגמה מאמר בעברית שנכתב על ידי ווטרינרית - http://www.veterinarit.co.il/barf.html יש שם גם כמה קישורים שמהם אפשר להגיע לעוד הרבה מאמרים. באנגלית, הינה עוד מאמר מCBS ttp://cbs2.com/siteSearch/local_story_133193705.htmlh אתר נוסף עם הרבה קישורים בנושא http://www.geocities.com/wgsd_lover111/barf.htm יש בעיקר באנגלית חומר רב מאוד בנושא: אתרי אינטרנט ופורומים באינטרנט, ספרים, ואפילו קורסים. לאוכל המסחרי אולי יתרונות בכך שנוח לתת אותו, והוא מרכיב מגוון שאמור להיות טוב. יש לו חסרונות, שהוא לא נבדק לטווח ארוך, מקרה רמדיה ממחיש מה עשוי לקרות אם סומכים רק על אוכל מסחרי אחד, הבסיס המוסרי שלו לקוי – שימוש בבשר מתעשיית הבשר שמענה חיות (כשיש אלטרנטיבה להשמש בשאריות מזון לפחות כחלק מהתזונה), וכן כלכלית הוא יקר משאריות. איכותו בעייתית – אין אפשרות לדעת מה מקור הבשר למשל, ויש עדויות למי שיתעניין בתחום שמקורו הרבה פעמים בחיות חולות, או בשאריות אחרות שלא ראויות למאכל אדם, כמו גושי סרטן. לאדם יש תקנות שאסור לתת, לחיות, אין, ואין לנו דרך לדעת מה יש במה שאנו קונים. אם זאת אף אחד לא אומר שכלב צריך לאכול רק עצמות. צריך לתת מגוון מזון. חלקו יכול להיות משאריות שונות. וחלק ממזון מסחרי. הרבה כלבים אוכלים כך, והם בריאים מאוד, ואף יותר מאוכלי המזון המסחרי בלבד. ב. נושא החלב שהועלה בפורום – הנתונים שנכתבו על ידי רופא הפורום אינם נכונים, ואינם מקובלים בעולם הווטרינריה. חלב הוא מוצר עם חלבונים, וויטמינים ומינרלים חשובים. יתכנו לחלק קטן מהכלבים בעיה בגלל הלקטוז. בכל אופן הינה תשובה בנושא מווטרינר אחר, ד"ר רפי קישון, שענה לשאלה זו בפורום חיות מחמד בYNET נושא : מוצרי חלב לכלבים תאריך : 29/11/03 13:12 מחבר/ת : ד"ר רפי קישון דואר אלקטרוני : [email protected] החלב עצמו מכיל דו-סוכר אופיני הנקרא לקטוז. הכלב הבוגר (להבדיל מהגור היונק) אינו יכול לפרק ולעכל את הדו-סוכר הזה לכן הוא גורם לשילשולים. אבל מוצרי חלב שתססו כבר במחלבה ואינם מכילים לקטוז הם אכן יפים לבריאות וניתן לתת אותם לכלב : יוגורט כמובן - כי בו יש חידקים חיוביים שהם כבר פרקו את הלקטוז. אבל גם קוטג' וגבינה לבנה, לבו וכ"ו. בכל מקרה רק כתוסף ולא כתזונה עיקרית. הודעה צורפה בפורום לשאלה שנשאלה בנושא חלב, לאחר שהרופא כתב תשובה אחרת, ותאמינו או לא – היא צונזרה ! לא מאמינים ? – תשאלו בעצמכם את הרופא. אפילו לדעה מקצועית מעט ווטרינר אחר, הוא לא מוכן לתת במה, ועוד שמדובר בווטרינר מוכר וידוע. ג. הרופא שמפעיל את הפורום הוא בעצם רופא-סוחר. הוא משווק של מוצרים מסויימים ומשתמש בפורום ככלי לשיווקם, כאילו באמתלה מקצועית. אך אין שום מחקר התומך בדבריו לגבי האוכל שהוא משווק ולדבריו הוא ראוי למאכל כלבים. אין כל סטטיסטיקה שהראתה שכלבים שאוכלים אוכל זה בריאים יותר, חיים יותר. והמלצה בצורה כזו על ידי המשווק, אינה יכולה לעמוד. ויש גם פסול בגישה הזו. ברפואה לבני אדם הדבר אסור. יש הפרדה ברורה בין הרופא שהוא מטפל ומאבחן, לבין מי שעוסק במסחר שקשור בכך, כמו מכירת תרופות וציוד רפואי. כך האובייקטיביות המקצועית של הרופא נשמרת, ואף אחד לא חושב שהוא ממליץ על טיפול רפואי כדי להרוייח כסף. והממסד הרפואי נחשב אמין, בעיני רבים. ד. בנושא שום – שום בכמות גדולה יכול להיות רעיל. שן שום לכלב בינוני אינה רעילה, ומונעת פרעושים. הרופא אמר משהו לגבי זה, אך לא ביסס דבריו על שום מחקר, שהראה שזה מינון בעייתי. ניתן לקרוא על מניעה טבעית של פרעושים (באנגלית) כאן: http://users.ilnk.com/health/chihuahua/ נכון שאלו לא מאמרים ווטרינרים, אך גם הסוחר-רופא שבפורום לא ביסס את דבריו על מאמרים ווטרינרים, וגם לא על ניסיון בשטח. כמו כן יש לבדוק את זה בהשוואה לרעילות של התכשירים הכימיים. את זה הוא גם לא טרח לעשות. לא ניתן בצורה כזו לתת המלצות שייחשבו מקצועיות. גם חומץ תפוחים עובד היטב נגד פרעושים, וגם השום. ומסתבר שיש כבר מוצרים תעשייתיים על בסיס שום וחומץ נגד פרעושים. אפשר לראות, לקרוא עוד, ולרכוש דרך האתר: http://www.preciouspets.org/fleafree.htm. בין היתר נכתב בדף הראשי באתר הזה: אם אתם אוהבים את החיות המחמד שלכם, אתם לא נותנים להם רעלים או כימיקלים. אתם לא נותנים דברים כאלה לילדים שלכם. למה לתת רעלים או כימיקלים לחברי המשפחה האחרים ?, הם חברים מיוחדים במינם שלכם. הם אוהבים אותכם ומצפים ממכם לטיפול טוב בשבילם. אנו רוצים לעזור לכם לעשות את זה. בשביל הבריאות שלכם, וזו של חיות המחמד שלכם, ולתועלת של הסביבה. בבקשה תקחו בחשבון את FLEA FREE (מוצר שלהם), כי אכפת לנו לגבי חיות החמד שלכם. ה. הרופא-סוחר מציג גישה כאילו הדברים בדוקים. כנראה אין לו ידע מקצועי מחקרי בנושא. ולתדהמת מי שניסה לשאול שאלות, למשל, בנוגע לשום, איזה כמות מזיקה, ועל סמך איזה מחקר הוא מבסס זאת, או שאלה שמבקשת להראות איזה מחקר נתן לאוכל מסחרי עדיפות, הוא מצנזר שאלות כאלה ! לא מאמינים ? – נסו לשאול אותו על סמך איזה נתונים הוא מבסס את דבריו, ותראו לאחר כמה זמן ההודעה נמחקת מהפורום, כמובן ללא מענה. כמו כן, הוא מכיר בעיקר את המזון שהוא משווק. אין ביכולתו לומר על סוג אוכל אחר מהם יתרונותיו וחסרונותיו לעומת מוצריו. מעולם הוא לא עשה כן. גם אין הוא מכיר, לדבריו שיטות האכלה שאינם באמצעות מזון יבש (Braf) על כן איך יקרא מומחה ? איפה הוסמך להיות מומחה ? לסיכום – יש גישות שונות בתזונת חיות. הרופא-סוחר שבפורום מייצג אחת קיצונית לפיה לתת רק מזון יבש. אין זה נכון שזו הגישה היחידה, ואין זה נכון שגישה זו הוכחה כטובה. אם הוא מומחה – הוא הראשון שצריך לדעת את זה. לא רק שאין הוכחות שזה מזון טוב, נהפוכו נושא זה לא נחקר לטווח ארוך, וספק גם אם נחקר לטווח קצר בצורה רצינית. לא יתכן שהרופא-סוחר שבפורום יתעלם מנקודה זו, ויציג אוכל זה, במיוחד זה שהוא סוחר בו כטוב. מומלץ לא להתייחס לכלב/חתול כשפן נסיונות או עכבר מעבדה שנאלץ לאכול רק סוג אחד של מזון כל חייו, ולגוון את מזונו בדברים כמו שאריות בשר שיש לנו, אורז ואפילו עצמות ! כמובן כל שינוי תזותי צריך להיות בהדרגה. * יש אנשים שיכולים לקפוץ מכך שהוצע לתת עצמות, אבל דעו שהסיכוי שכלב שמורגל בהדרגה לעצמות יפגע – קרוב לאפס. תשאלו אפילו את הרופא-סוחר אם הוא יכול להציג נתונים אחרים, ותראו שלא. אותם סיפורים על כלבים שאכלו עצמות הוא כמעט תמיד על כלבים שלא היו רגילים לעצמות או פתאום קיבלו כמות גדולה במיוחד. אני מבקשת ממי שחושב שיש בפורום הזה סטיה מכל מה שמקובל ברפואה – לפנות בנושא למנהלי הפורום. להגיד להם שיש כאן: -שימוש בבמה מקצועית לקידום מכירות אישי. - חוסר ידיעה במגוון הדעות המקצועיות שבתחום, וחוסר הצגתן באובייקטביות הראויה. - השתקה של אפילו מי שמתעניין על מה מבסס הרופא (את הדברים הלא מבוססים) - הרופא מציג את עצמו כמומחה. האם הוא באמת מומחה ? – ברקורד המפורט עליו לא מספור על שום הסמכה מיוחדת שיש לו בתחום. ולמותר לציין שבתשובות שהראה, לא ניכרו בקיאויות בכל רזי התחום. מי אמר שהוא מומחה ? חשוב להביא בציטוטים את מגוון ההמלצות שלו על מרכולתו, לעומת התעלמות האובסולוטית מכל מוצר אחר. מומחה - מן הראוי שידע להציג יותר דברים. לשקול גם פניה משפטית וכן פניה לוועדת אתיקה ווטרינרית, אם יש כזאת. לגופיי ארגוני צרכנים - תלונות בעיתון כמו למדורים שעוסקים בתלונות של צרכנים כמו אלו של גדעון רייכר ושל דניאלה שמי. שקילה של חרם צרכנים על כל המוצרים שהוא מייבא.

28/09/2003 | 17:56 | מאת: סופי

החתול בן שנה התחיל לעיתים לעשות את צרכיו מחוץ לארגז וגם הוא אוכל מעט מאוד יחסית לקודם.

28/09/2003 | 21:02 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום סופי חתול זכר לא מסורס מסמן טריטוריה כולל בית. גיל שנה הוא גיל בגרות ובהחלט יכול להיות שחתולך מסמן את מקום המחיה. סיבה נוספת לעשיית צרכים מחוץ לארגז היא נקיון והחומר ממנו עשוי המצע. כדאי להקפיד על נקיון ולשנות את המצע למצע נוח יותר לחתול. כפי שציינת חתולך אוכל מעט יחסית . כדאי לבדוק אים הוא פעיל שמח וחיוני . במידה וחיובי לא לדאוג. לחתולים זכרים יש נטיה לפגיעה בדרכי השתן התחתונות עם סיכוי לחסימה . כדאי לבדוק שהוא מטיל את מימיו בחופשיות וללא קשיים.

28/09/2003 | 09:20 | מאת: גלי

שלום ד"ר ברנע. אני פונה אליך בשאלה לגבי חתול בן 5 שסוסל מבעיה שהוגדרה על ידי וטרינאר כמחלה אוטואימונית בה החניכיים מפתחים דלקות כיבים ואין לה פתרון מלבד זריקה כל 3-4 שבועות האם שמעת על בעיה כזו האם יש לה פתרון טוב יותר? תודה

28/09/2003 | 20:57 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום גלי יש מספר מחלות שגורמות לבעיות חניכיים . אחד מהם בעיה אוטואימונית . לגבי כיבים שאת מציינת הייתי בודק אים אין לחתולך מחלה שנקראת FIV שהיא למעשה איידס של חתולים (לא להבהל , לא עובר לבני אדם) . גורם נוסף לדלקות חניכיים קשות בחתולים הוא חיידק שנקרא Bartonella . לחיידק זה יש טיפול אנטיביוטי מיוחד ואפקטיבי מאוד. גורם נוסף לכיבים שמוזכרים על ידך היא מחלה שנקראת Felv גם אותה כדאי לשלול. האים הזריקה שחתולך מקבל היא סטרואידים ?

29/09/2003 | 13:48 | מאת: גלי

שלום מדובר בחתול שלא יוצא מהבית ואין לו סימנים אחרים של איידס חתולים. הוא מקבל זריקה בשם צפומדרול. איך ניתן לבדוק אם יש לו אחת מהמחלות שציינת? תודה לך .

28/09/2003 | 09:14 | מאת: דנה

שלום יש לי כמה חתולים ואני מאכילה אותם במזון יבש ובקופסאות שימורים האם מומלץ לתת להם רק יבש או שצריך גם רטוב? האם טוב יותר לתת להם גבינה חלב או בשר כתוספת ? תודה ושנה טובה.

28/09/2003 | 20:46 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום דנה לא עקרוני יבש או רטוב חשוב שיהיה איכותי . המזון משפיע על בריאות ומראה החתול. מזון תעשייתי טוב מאזן בתוכו את כל המרכיבים הדרושים לחתול בשלב הגדילה או בשלב הבגרות והזיקנה. אין כל צורך להוסיף מאכלי בית הם רק משבשים את האיזון ובדרך כלל אינם מוסיפים לבריאות.

26/09/2003 | 15:13 | מאת: שרית

הנקרא VF, ועל מזון הנקרא ENHANCE. לכלבים, כמובן.

26/09/2003 | 16:11 | מאת: ד"ר איתן ברנע

מצטער שרית לא מכיר לא יודע.

26/09/2003 | 17:55 | מאת: שרית

הי שרית, נחמד לפגוש אותך כאן :-) הרבה זמן לא "התראינו"... מקווה שאת מזהה (אולי לפי תוכן השאלות שלי בעמוד זה) מקווה ששלומך ושלום הכלבים בסדר. ובהזדמנות זו - שנה טובה ! שרית.

24/09/2003 | 10:30 | מאת: צבי

דר' ברנע איתן שלום יש לי כלבת גולדן רטריבר בת 6 (מעוקרת) יש לה בעיות סחוס באגן ,רואים את הבעיה כאשר עולה במדרגות היא לא עולה רגל אחרי רגל ,היא עולה רגל ומשלימה,היא כלבה אנרגטית שאוהבת לרוץ אחרי כדור ולהביאו בחזרה כמו כן אוהבת טיולים רגליים ארוכים .עשו לה צילום בו רואים את הבעיה. האם לתת לה מזון כולל תוסף לבנית סחוס ,איזה קימים ומה מומלץ ,האם לתת תוסף בניפרד, אולי בשלב זה לא לטפל בבעיה ולהמשיך עם המזון היבש הרגיל שאני מידי פעם מחליף בין היצרנים השונים.

25/09/2003 | 00:47 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום צבי תלוי מאוד בחומרת הבעיה . אני מניח שמה שיש לכלבתך הם שינויים מבניים במפרק האגן. נכון שאלתה לגבי תוספי מזון . החומרים המומלצים לבעיה זו הם גלוקוזמין וקונדרוטין סולפאט. מרכיבים אלו בונים את המפרק ומסייעים לחידוש הרקמה הסחוסית שלו. כדאי לנסות מזונות שמכילים מרכיבים אלו. לכלבה בת 6 הייתי ממליץ מאוד על Science Diet Senior של חברת "הילס" המזון מתאים לגיל הכלבה ומכיל את החומרים שציינתי בכמות גדולה. אים לאחר כחודש וחצי של הזנה , לא יהיה שינוי , חזור אלי יש לי עוד כלי נשק לטיפול.

25/09/2003 | 09:20 | מאת: צבי

דר' ברנע איתן תודה לתשובתך ,חומרת הבעיה לדעתי כרגע אינה גדולה כי הבעיה רק במדרגות ,אני מנסה אולי לעקב את הבעיה שלא תחמיר בעתיד .מה דעתך אולי לא לעשות כרגע כלום ? האם קיים אותו המזון לא DIET ,הכלבה שלי לא שמנה.

26/09/2003 | 08:28 | מאת: ד"ר איתן ברנע

הי צבי המזון שהמלצתי עליו אינו דיאטטי . פירוש המילה Diet באנגלית הוא תפריט. המזון הדיאטטי נקרא Light . בדיוק בגלל שכרגע הבעיה אינה חמורה הייתי מתחיל עם המזון הזה. העיקרון והחשוב ברפואה וטרינרית הוא מניעה. ידידנו על ארבע מתבגרים מהר מאוד התהליכים הפנימיים והשינויים הם עשרות מונים יותר מהירים מאשר אצלנו ולכן מילת המפתח היא מניעה.

23/09/2003 | 22:15 | מאת: שרית

שוב שלום לד"ר ברנע, אני אותה שרית מההודעה הקודמת לגבי הכלבה עם ה EPI. הפעם יש לי שאלה לגבי החתולים. יש לי שני חתולים (אסופים מהרחוב), אחד בן 3 והשני בן שנתיים. שניהם לא יוצאים אף פעם מהבית, ונמצאים אצלנו מגיל ינקות. החתול בן השלוש שוקל קצת יותר מ-5.5 ק"ג ויש לו מעין כרס מדלדלת (עד כדי כך שאנשים שבאים אלינו לבקר ורואים אותו, שואלים אם הוא בהריון :-) ניסיתי לפני כמה חודשים להחליף לו את המזון מאיימס רגיל לאיימס לייט, אך לא נראה לי שהכרס קטנה. לעומת זאת, עושה רושם שהחתול השני, שמלכתחילה היה רזה יותר (כ-4.5 ק"ג) , וללא כרס, דוקא כן רזה מעט מאז שהחלפתי את האוכל (כשאני מחזיקה אותו, העצמות יותר מורגשות). שניהם לא מקבלים שום תוספות מלבד המזון היבש בשנה הראשונה, הייתי מוסיפה לחתול ה"בכור" (הקטן עדיין לא היה) גם מזון רטוב מקופסאות, מה שאולי מסביר את מקורה של הכרס :-) שאלתי היא: 1) האם ההרכב של האיימס לייט הוא מלא ומספיק מבחינה תזונתית ? האם אפשר להמשיך להשתמש בו לאורך זמן, מבלי לגרום לאיזשהם חוסרים תזונתיים ? 2) איך אפשר לגרום לחתול השמנמן לרזות בכל זאת, מבלי שהחתול השני ירזה גם כן ? שוב תודה ושנה טובה, שרית.

23/09/2003 | 22:17 | מאת: שרית

שכחתי לציין ששני החתולים מסורסים מגיל 5 חודשים.

25/09/2003 | 08:16 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום שרית אני רואה שאת מרובת חיות - כל הכבוד. לפני שמכניסים את החתול לדיאטה כדאי לבדוק אים הכרס היא אמנם שומן או קפל עור גדול- הכרס בהרבה מהמיקרים היא "פגם" מיבני. לעיתים קרובות הפרוש הוא לא נכון. פשוט ממששים את "הכרס" ומרגישים בקלות במה מדובר. חתול במשקל של 5.5 ק"ג הוא לא משקל חריג. לגבי השאלות ששאלת. המזון הוא מזון מלא וניתן להשתמש בו לאורך זמן . לשאלה השניה : רק בהפרדה בינהם תוכלי להאכיל כל אחד מהם במזון אחר.

25/09/2003 | 12:01 | מאת: שרית

03/10/2003 | 13:33 | מאת: פופס

אני דווקא אוהבת חתולים שמנים!!!! יש לי בבית (בדירה) 5 חתולים + עוד שני חתולים מהרחוב שהחליטו להצטרף לסרוגין (פשוט פרצו דרך החלון) אחד החתולים (החתולים שלי בבלעדי) שוקל 10 קילו (יש לו בטן חמאתית כזו) אפשר למשמש אותו ולעשות לו משזים (מסג'ים) ואפשר גם לעשות בו "עוגיות" :-) רק חבל שאני אלרגית....

09/10/2003 | 01:14 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום פופס מה אומר לך מעבר לכך שאני מתפרנס טוב מאוד מכאלו שאוהבים חתולים שמנים מאחר ואלו הופכים להיות סכרתיים ונשארים לקוחותי הנאמנים והקבועים לאורך שנים . מה דעתך ?

21/09/2003 | 14:30 | מאת: מירי

כלבתי מעורבת. אימצתי אותה באחת האגודות בגיל 5 חודשים. בכרטיס האימוץ היה רשום "בינוני". היא שקלה 16 קילו ולא היה לי מושג לאיזה גודל תגיע. נתתי לה מזון לכלב בינוני בגיל שבעה חודשים הוטרינרית אמרה לי להמשיך עם המזון לכלב בינוני עד 25 ק"ג ואז חל "המהפך" . כיום היא בת שנה ושוקלת 32 קילו!! שאלתי היא האם יש לעובדה שנתתי לה מזון לכלב בינוני השלכות על בריאותה? תודה רבה מירי

22/09/2003 | 09:00 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום מירי לא מחוייב המציאות , עד לפני מספר שנים לא היה קיים מזון לכלבים מגזע גדול וכמובן שלא כולם נפגעו בריאותית. על מנת למנוע בעיות מומלץ להזין במזון זה . כמובן שאי הזנה בגזע גדול לא מבטיח פגיעה. מאידך כדאי מאוד להשתמש כעת במזון לכלבים מגזע גדול. המזונות המתקדמים מסוג זה מכילים מרכיבים שמגינים על המפרקים והסחוסים.

19/09/2003 | 23:14 | מאת: רפאל ויוליה

יש לנו אוגרת סורית כבת חצי שנה מידי פעם היא נתקפת ברצון לאכול את הסורגים אף אל פי שיש לה אוכל מגון מאוד ירקות ואגוזים וגם אוכל מיוחד לאוגרים כך שהיא שבעה נשמח אם תענו לנו על שאלתנו למה היא נוגסת את הסורגים?

20/09/2003 | 09:25 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום רפאל אין כל קשר לנגיסת הסורגים והמזון. המזון שהיא מקבלת הוא טוב ומאוזן אולם האוגרת אוהבת לנגוס גם דברים שאינם מזון . היא תנהג כך כמעט בכל דבר נגיס שתכניס לכלובה

18/09/2003 | 23:16 | מאת: שרית

דר' ברנע שלום, קודם כל, ברכות על הפורום החדש ובהצלחה ! הכלבה שלי, רועה גרמנית בת 10, סובלת מאי ספיקת לבלב כרונית EPI, מזה כ-4.5 שנים. מצבה מאוזן ע"י קפסולות פנקריאז (אנזימי עיכול מן החי) ואבקת אנזימים צמחית בשם Prozyme. משקלה כרגע תקין ויציב יחסית (כ- 29~28 ק"ג). צואה נורמאלית, לרוב, עם נטייה מסויימת לצואה רכה ומעט שומנית מדי פעם. רציתי לדעת האם בנוסף למזון שאני נותנת לה, יש לך איזשהן המלצות: מזון: 360 גר' ליום של יוקונובה סניור לארג' בריד, מחולק ל-3 ארוחות ביום. אנחנו נמנעים מלתת לה כל מזון אחר (לא שאריות מזון שלנו, לא נקניקים, לא גבינות, לא חטיפים לכלבים וכו'). במקום ביסקוויטים או חטיפים - היא מקבלת חתיכות עגבניה ומלפפון טריים באופן קבוע: כחצי עגבניה+חצי מלפפון ליום (בתיאבון רב, אגב!). לאחרונה, קראתי באינטרנט על תוסף מזון, המומלץ לכלבים הסובלים מאי ספיקת לבלב, שנקרא 3V Caps, המכיל חומצות שומן אומגה-3 וויטמינים מסיסי שומן: A , D, E. ע"פ מיטב הבנתי, גופם של כלבים הסובלים מאי ספיקת לבלב, מתקשה לספוג ויטמינים מסיסי שומן, ולכן מומלץ לתת להם את הויטמינים כתוספת למזון. בנוסף, הבנתי שתרומתם העיקרית של חומצות השומן אומגה-3 וויטמינים אלו היא לעור ולפרווה, אך גם לשמירת על הפרקים והפחתת הכאב אצל כלבים הסובלים מהיפ דיספלסיה (שגם ממנה, כמו רוב הרועים הגרמנים, היא סובלת, ומקבלת גם תוספת גלוקוזאמין). האם גם אתה היית ממליץ להוסיף לה חומצות שומן אומגה-3 וויטמינים מסיסי שומן: A , D, E ? ואם כן - באיזה מינון ? האם יש לך איזשהן המלצות אחרות בנוגע לתזונה שלה ? המון תודה מראש.

20/09/2003 | 09:18 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום שרית איך עושים אצלנו ? טפו, טפו, טפו ..... הכלבה מאוזנת , מקבלת מזון המכיל את כל המרכיבים הדרושים לה, מרגישה טוב , פשוט לא לגעת . במקרה של אי ספיקה לבלבית כל דבר יכול להוציא אותה מהאיזון. אמת אמרת חומצות השומן משמשות בעיקר לשלמות העור והפרווה. מאידך כלבתך כן סופגת ויטמינים מסיסי שומן . בעזרת האינזימים שהיא מקבלת תרופתית היא למעשה מתפקדת כמו כלבה שהלבלב שלה מפריש נורמלי לחלוטין. דרך אגב כדאי לבדוק , נראה לי שבמזון שהיא מקבלת יש גלוקוזמין וקונדרוטין סולפאט. לשם האינפורמציה , כמה פנקריאז היא מקבלת לכל ארוחה ? האים את מפזרת את החומר הפעיל על המזון ומרטיבה עם מים לפני שאת מגישה את האוכל?

20/09/2003 | 23:57 | מאת: שרית

דר' ברנע, תודה רבה על תשובתך. אני לגמרי מסכימה עם דעתך, שכל שינוי יכול להוציא אותה מהאיזון. בעבר, ניסינו, כמה פעמים, בעקבות המלצות ונסיונות להוזיל את ההוצאות המאד גבוהות של הטיפול, להחליף לה את סוג האנזימים (למשל ל: Creon 10,000 או Viokase-V), וגם את סוג המזון (למשל ל: Eukanuba Intestinal או Science Diet I/D), אך בכל פעם נוכחנו שכל שינוי הכי קטן גרם לה שוב להפרת האיזון ולהחרפה במצב, ובכל פעם לקח די הרבה זמן להחזיר אותו לתקינותו מחדש. פעם, ניסינו אפילו לתת לה חתיכות (לא מבושלות, כמובן) של לבלב פרה טרי, שהשגנו בבית מטבחיים, אך זה לא עבד, והיא חזרה לשלשל ולאבד משקל. הגענו למסקנה שבמקרה שלה, דוקא היוקונובה סניור, בתוספת קפסולות הפנקריאז (http://www.cfcare.com/panframe.htm) (שמיועדות בעיקרון לאנשים חולי CF), בשילוב עם אבקת האנזימים הצמחית Prozyme (http://www.prozymeproducts.com) עושים את העבודה אצלה בצורה האופטימלית ביותר. גם למינון הנוכחי לקח לנו די הרבה זמן להגיע. התחלנו עם 6 קפסולות של Pancrease עם כל ארוחה (כלומר, 18 קפסולות ליום), ולאט לאט הצלחנו להוריד ל-2 קפסולות לארוחה למשך תקופה ארוכה. לפני קצת פחות משנה הצלחנו לרדת לקפסולה אחת לכל ארוחה, כלומר 3 קפסולות בלבד ליום. בפעם האחרונה שנגמרה לנו אבקת ה Prozyme, שאותה אנחנו מזמינים מארה"ב, חשבנו לנסות לבדוק אם אולי היא מסתדרת בלעדיה, ואפשר להפסיק להזמין, אבל מהר מאד הבנו שזה לא הולך. ובתשובה לשאלתך לגבי הפנקריאז: כשניסינו, למשך תקופה מסויימת, את אבקת ה Viokase-V שמיועדת במיוחד לכלבים שסובלים מ- EPI (אך כאמור לא עבדה כ"כ טוב במקרה שלנו), אכן פעלנו ע"פ הוראות אלה. כלומר, הייתי מפזרת את האבקה על האוכל, מרטיבה עם מים, מערבבת היטב וממתינה כ-15 דקות. הפנקריאז, לעומת זאת, מגיע בצורה של קפסולה, ובתוכה מעין גרגירים של החומר הפעיל, מצופה בשכבה עמידה בפני חומציות הקיבה (enteric-coated microspheres), כך שאין צורך לערבב עם האוכל, ואף רצוי להמנע מלהרטיב, כדי שהציפוי לא ימס. מכיון שה EPI לא מאד נפוץ בארץ, מסתבר, לא ממש הצלחתי לקבל מספיק אינפורמציה מהוטרינרים לגבי הטיפול (שלא לדבר על האיבחון עצמו, שלקח משהו כמו 3 חודשים, שבהם הכלבה איבדה יותר מ-10 ק"ג, כשליש ממשקלה), ולכן נאלצתי לעשות את כל ה"מחקר" והנסיונות בעצמי... אבל כמו שאמרת, "טפו, טפו, טפו..." המצב כרגע מצוין, ואני מאד מקווה שישאר כך :-)

18/09/2003 | 15:59 | מאת: שירן

ד"ר שלום, אני מבקשת לדעת אילו תוספי מזון יש לתת לכלבת גולדן רטריבר בת שנתיים, מעבר למזון היבש שהיא מקבלת (מתוצרת פדיגרי). בתודה, שירן

19/09/2003 | 08:25 | מאת: ד"ר איתן ברנע

הי שירן רוב המזונות היבשים (כולל פדיגרי) מוגדרים כמזונות יבשים , הווה אומר מזונות המכילים את כל המרכיבים התזונתיים הדרושים לכלב. כמובן שאיכות המזון נמדדת לפי איכות המרכיבם , האיזון בינהם , והתאמתם לגיל ולרמת הפעילות. לעיתים קרובות תוספת של תוסף זה או אחר פוגעת באיזון המזון. לפיכך מומלץ לא להוסיפם.

18/09/2003 | 08:18 | מאת: דיוויד

מדוע כלבים מגזעים גדולים מקבלים מזון מיוחד ולא מזון רגיל ?

20/09/2003 | 09:22 | מאת: ד"ר איתן ברנע

שלום דיוויד בדקו ומצאו שכלבים אשר ישקלו בבגרותם מעל 25 ק"ג , גדלים מהר מאוד ומגיעים למשקל יחסית כבד עוד לפני שהשלד והמפרקים מוכן לכך (מבחינת חוזק) . כתוצאה מכך חשופים כלבים אלו לבעיות מפרקים בגיל יותר מתקדם . בדקו ומצאו שכדי למנוע בעיות עתידיות , כדאי להאכיל כלבים אלו במזונות פחות אנרגטים (נשמע מוזר) על מנת שגדילתם תהיה יותר איטית אך יותר מבוקרת. הראשונים שהתחילו בכך הם חברת המזון סיאנס דיאט ובעקבותיה הלכו רוב חברות המזון .

08/12/2003 | 13:21 | מאת: מתילדה

כמה הערות לגבי הפורום והתנהלותו שלום לווטרינר ולחברי הפורום קראתי את הפורום, אני חושבת שיש להבהיר כמה נקודות. א. האוכל המסחרי מעולם לא הוכח בשום מחקר כאוכל טוב מהאכלה ביתית, או שיש לתת רק אוכל מסחרי, ללא תוספות ביתיות. הרופא של הפורום גם לא טרח לטעון זאת – הוא וכל העוסקים בתחום יודעים זאת. מאמרים רבים נכתבו בנושא, הינה לדוגמה מאמר בעברית שנכתב על ידי ווטרינרית - http://www.veterinarit.co.il/barf.html יש שם גם כמה קישורים שמהם אפשר להגיע לעוד הרבה מאמרים. באנגלית, הינה עוד מאמר מCBS ttp://cbs2.com/siteSearch/local_story_133193705.htmlh אתר נוסף עם הרבה קישורים בנושא http://www.geocities.com/wgsd_lover111/barf.htm יש בעיקר באנגלית חומר רב מאוד בנושא: אתרי אינטרנט ופורומים באינטרנט, ספרים, ואפילו קורסים. לאוכל המסחרי אולי יתרונות בכך שנוח לתת אותו, והוא מרכיב מגוון שאמור להיות טוב. יש לו חסרונות, שהוא לא נבדק לטווח ארוך, מקרה רמדיה ממחיש מה עשוי לקרות אם סומכים רק על אוכל מסחרי אחד, הבסיס המוסרי שלו לקוי – שימוש בבשר מתעשיית הבשר שמענה חיות (כשיש אלטרנטיבה להשמש בשאריות מזון לפחות כחלק מהתזונה), וכן כלכלית הוא יקר משאריות. איכותו בעייתית – אין אפשרות לדעת מה מקור הבשר למשל, ויש עדויות למי שיתעניין בתחום שמקורו הרבה פעמים בחיות חולות, או בשאריות אחרות שלא ראויות למאכל אדם, כמו גושים סרטניים שלא היו ראויים לאדם ושאר זוועות. לאדם יש תקנות שאסור לתת, לחיות, אין, ואין לנו דרך לדעת מה יש במה שאנו קונים. אף חברה לא מפרסמת זאת על האריזה או במקום אחר נגיש לציבור. אם זאת אף אחד לא אומר שכלב צריך לאכול רק עצמות. צריך לתת מגוון מזון. חלקו יכול להיות משאריות שונות. וחלק ממזון מסחרי. הרבה כלבים אוכלים כך, והם בריאים מאוד, ואף יותר מאוכלי המזון המסחרי בלבד. ב. נושא החלב שהועלה בפורום – הנתונים שנכתבו על ידי רופא הפורום אינם נכונים, ואינם מקובלים בעולם הווטרינריה. חלב הוא מוצר עם חלבונים, וויטמינים ומינרלים חשובים. יתכנו לחלק קטן מהכלבים בעיה בגלל הלקטוז. בכל אופן הינה תשובה בנושא מווטרינר אחר, ד"ר רפי קישון, שענה לשאלה זו בפורום חיות מחמד בYNET נושא : מוצרי חלב לכלבים תאריך : 29/11/03 13:12 מחבר/ת : ד"ר רפי קישון דואר אלקטרוני : [email protected] החלב עצמו מכיל דו-סוכר אופיני הנקרא לקטוז. הכלב הבוגר (להבדיל מהגור היונק) אינו יכול לפרק ולעכל את הדו-סוכר הזה לכן הוא גורם לשילשולים. אבל מוצרי חלב שתססו כבר במחלבה ואינם מכילים לקטוז הם אכן יפים לבריאות וניתן לתת אותם לכלב : יוגורט כמובן - כי בו יש חידקים חיוביים שהם כבר פרקו את הלקטוז. אבל גם קוטג' וגבינה לבנה, לבו וכ"ו. בכל מקרה רק כתוסף ולא כתזונה עיקרית. הודעה צורפה בפורום לשאלה שנשאלה בנושא חלב, לאחר שהרופא כתב תשובה אחרת, ותאמינו או לא – היא צונזרה ! לא מאמינים ? – תשאלו בעצמכם את הרופא. אפילו לדעה מקצועית מעט ווטרינר אחר, הוא לא מוכן לתת במה, ועוד שמדובר בווטרינר מוכר וידוע. ג. הרופא שמפעיל את הפורום הוא בעצם רופא-סוחר. הוא משווק של מוצרים מסויימים ומשתמש בפורום ככלי לשיווקם, כאילו באמתלה מקצועית. אך אין שום מחקר התומך בדבריו לגבי האוכל שהוא משווק ולדבריו הוא ראוי למאכל כלבים. אין כל סטטיסטיקה שהראתה שכלבים שאוכלים אוכל זה בריאים יותר, חיים יותר. והמלצה בצורה כזו על ידי המשווק, אינה יכולה לעמוד. ויש גם פסול בגישה הזו. ברפואה לבני אדם הדבר אסור. יש הפרדה ברורה בין הרופא שהוא מטפל ומאבחן, לבין מי שעוסק במסחר שקשור בכך, כמו מכירת תרופות וציוד רפואי. כך האובייקטיביות המקצועית של הרופא נשמרת, ואף אחד לא חושב שהוא ממליץ על טיפול רפואי כדי להרוייח כסף. והממסד הרפואי נחשב אמין, בעיני רבים. ד. בנושא שום, עלה בפורום. נסביר, שום בכמות גדולה יכול להיות רעיל. שן שום לכלב בינוני אינה רעילה, ומונעת פרעושים, בצורה טבעית, על ידי כך שהיא גורמת לריח שדוחה אותם. כמו כן היא מפחיתה את האפשרות להידבקות בתולעים. הרופא אמר משהו לגבי זה, אך לא ביסס דבריו על שום מחקר, שהראה שזה מינון בעייתי. ניתן לקרוא על מניעה טבעית של פרעושים (באנגלית) כאן: http://users.ilnk.com/health/chihuahua/, ויש עוד מאמרים רבים בתחום. נכון שאלו לא מאמרים ווטרינרים, אך גם הסוחר-רופא שבפורום לא ביסס את דבריו על מאמרים ווטרינרים, וגם לא על ניסיון בשטח. כמו כן יש לבדוק את זה בהשוואה לרעילות של התכשירים הכימיים. את זה הוא גם לא טרח לעשות. לא ניתן בצורה כזו לתת המלצות שייחשבו מקצועיות. גם חומץ תפוחים עובד היטב נגד פרעושים, וגם השום. ומסתבר שיש כבר מוצרים תעשייתיים על בסיס שום וחומץ נגד פרעושים. אפשר לראות, לקרוא עוד, ולרכוש דרך האתר: http://www.preciouspets.org/fleafree.htm. בין היתר נכתב בדף הראשי באתר הזה: אם אתם אוהבים את החיות המחמד שלכם, אתם לא נותנים להם רעלים או כימיקלים. אתם לא נותנים דברים כאלה לילדים שלכם. למה לתת רעלים או כימיקלים לחברי המשפחה האחרים ?, הם חברים מיוחדים במינם שלכם. הם אוהבים אותכם ומצפים ממכם לטיפול טוב בשבילם. אנו רוצים לעזור לכם לעשות את זה. בשביל הבריאות שלכם, וזו של חיות המחמד שלכם, ולתועלת של הסביבה. בבקשה תקחו בחשבון את FLEA FREE (מוצר שלהם), כי אכפת לנו לגבי חיות החמד שלכם. ה. הרופא-סוחר מציג גישה כאילו הדברים בדוקים. כנראה אין לו ידע מקצועי מחקרי בנושא. ולתדהמת מי שניסה לשאול שאלות, למשל, בנוגע לשום, איזה כמות מזיקה, ועל סמך איזה מחקר הוא מבסס זאת, או שאלה שמבקשת להראות איזה מחקר נתן לאוכל מסחרי עדיפות, הוא מצנזר שאלות כאלה ! לא מאמינים ? – נסו לשאול אותו על סמך איזה נתונים הוא מבסס את דבריו, ותראו לאחר כמה זמן ההודעה נמחקת מהפורום, כמובן ללא מענה. כמו כן, הוא מכיר בעיקר את המזון שהוא משווק. אין ביכולתו לומר על סוג אוכל אחר מהם יתרונותיו וחסרונותיו לעומת מוצריו. מעולם הוא לא עשה כן. גם אין הוא מכיר, לדבריו שיטות האכלה שאינם באמצעות מזון יבש (Braf) על כן איך יקרא מומחה ? איפה הוסמך להיות מומחה ? לסיכום – יש גישות שונות בתזונת חיות. הרופא-סוחר שבפורום מייצג אחת קיצונית לפיה לתת רק מזון יבש. אין זה נכון שזו הגישה היחידה, ואין זה נכון שגישה זו הוכחה כטובה. אם הוא מומחה – הוא הראשון שצריך לדעת את זה, ואף לתת הפניות למתעניינים. לא רק שאין הוכחות שהמזון המסחרי היבש, הן זה שהוא סוחר בו, והן האחר הוא מזון טוב, נהפוכו נושא זה לא נחקר לטווח ארוך, וספק גם אם נחקר לטווח קצר בצורה רצינית. לא יתכן שהרופא-סוחר שבפורום יתעלם מנקודה זו, ויציג אוכל זה, במיוחד זה שהוא סוחר בו, כטוב. מומלץ לא להתייחס לכלב/חתול כשפן נסיונות או עכבר מעבדה שנאלץ לאכול רק סוג אחד של מזון כל חייו, ולגוון את מזונו בדברים כמו שאריות בשר שיש לנו, אורז ואפילו עצמות ! כמובן כל שינוי תזותי צריך להיות בהדרגה. * יש אנשים שיכולים לקפוץ מכך שהוצע לתת עצמות, אבל דעו שהסיכוי שכלב שמורגל בהדרגה לעצמות יפגע – קרוב לאפס. תשאלו אפילו את הרופא-סוחר אם הוא יכול להציג נתונים אחרים, ותראו שלא. אותם סיפורים על כלבים שאכלו עצמות הוא כמעט תמיד על כלבים שלא היו רגילים לעצמות או פתאום קיבלו כמות גדולה במיוחד. כלב שלא רגיל לאכול עצמות, לתת בימים הראשונים עצם אחת, לראות איך הוא מגיב, ולהמשיך בהדרגה ובזהירות. אני מבקשת ממי שחושב שיש בפורום הזה סטיה מכל מה שמקובל ברפואה – לפנות בנושא למנהלי הפורום. להגיד להם שיש כאן: -שימוש בבמה מקצועית לקידום מכירות אישי. - חוסר ידיעה במגוון הדעות המקצועיות שבתחום, וחוסר הצגתן באובייקטביות הראויה. - השתקה של אפילו מי שמתעניין על מה מבסס הרופא (את הדברים הלא מבוססים) - הרופא מציג את עצמו כמומחה. האם הוא באמת מומחה ? – ברקורד המפורט עליו לא מספור על שום הסמכה מיוחדת שיש לו בתחום. ולמותר לציין שבתשובות שהראה, לא ניכרו בקיאויות בכל רזי התחום. מי אמר שהוא מומחה ? חשוב להביא בציטוטים את מגוון ההמלצות שלו על מרכולתו, לעומת התעלמות האובסולוטית מכל מוצר אחר. מומחה - מן הראוי שידע להציג יותר דברים. לשקול גם פניה משפטית וכן פניה לוועדת אתיקה ווטרינרית, אם יש כזאת. לגופיי ארגוני צרכנים - תלונות בעיתון כמו למדורים שעוסקים בתלונות של צרכנים כמו אלו של גדעון רייכר ושל דניאלה שמי. שקילה של חרם צרכנים על כל המוצרים שהוא מייבא.

17/09/2003 | 20:23 | מאת: מאיה

אשמח לדעת אם ניתן לתת לגורי קיפוד בני כמה ימים (עיניהם עדיין עצומות) תוספת מזון כשלהי, מחשש שהאם לא מגיעה להניק אותם. מה מותר או רצוי לתת להם? תודה מראש!

17/09/2003 | 23:33 | מאת: ד"ר איתן ברנע

הי מאיה קיפודים הם יונקים , ניתן לתת להם חלב פרה מחומם לטמפ. של 38 מעלות . רצוי לעשות זאת עם בקבוק הנקה קטן (בקבוק שמחובר למוצץ) כדאי להוסיף מעט סוכר וכמה טיפות של לימון לחלב. בהצלחה

1 ... < 10 11 12 13 14 15