אכילת דגים מורידה את הסיכון לשבץ אצל נשים
מחקר חדש מגלה כי נשים האוכלות דגים חמש פעמים בשבוע, חשופות לסיכון של 52 אחוזים פחות לסבול משבץ, בהשוואה לנשים שלא אוכלות דגים. דג בריאות
מחקר שנערך בארה"ב מגלה כי נשים האוכלות דגים חמש פעמים בשבוע או יותר נהנו מסיכון מופחת של 52 אחוזים לסבול משבץ, בהשוואה לנשים שאכלו דגים פעם בחודש או פחות.
נשים האוכלות דגים פעמיים עד ארבעה פעמים בשבוע נהנות מסיכון מופחת של 27 אחוזים לסבול משבץ, פעם אחת בשבוע של אכילת דגים הורידה את הסיכון ב-22 אחוזים, ואילו נשים שאכלו דגים לפחות שלוש פעמים בחודש נהנו מסיכון מופחת של שבעה אחוזים ללקות בשבץ.
המחקר הקיף קרוב ל-80,000 נשים אמריקניות, בגילאי 34 עד 59, ותקופת המחקר נפרשה על פני 14 שנים.
לדברי החוקרת הראשית, ד"ר קת'רין רקסרוד, מבית החולים לנשים "בריגהם" בבוסטון, הסיבה להפחתת הסיכון היא בשל חומצה שומנית בשם "omega-3 fatty acid", הגורמת לקרישי הדם שלא "להידבק" לדפנות כלי הדם ולגרום לחסימה.
עוד מצאו החוקרים כי כמויות גדולות, כ-15 גרם ליום, של החומצה השומנית הנמצאת בדגים כמו סלמון או מקרל, מורידה לחץ דם שהוא גורם סיכון לשבץ ומחלות לב.
מנה של כ-150 גרם סלמון מכילה כ-7.5 גרם של החומצה השומנית המיוחדת.
מקור:
The Journal of the American Medical Association 2001;285:304-312