על ההריון בראי התזונה

(0)
לדרג

על ההריון, איך אפשר לשמור על הגוף המכיל את הגור היקר בצורה הטובה ביותר? מה לאכול, מה לא לאכול, בתיאבון

מאת: ההריון, על כל נפלאותיו הוא תקופה לא קלה, זו תקופה של שינוי, לעיתים קשה ומלווה בתופעות נעימות פחות כמו בחילות, הקאות, נדודי שינה מצבי רוח קיצוניים ושאר רעות חולות (הריון הוא לא מחלה? אולי, אבל הוא בהחלט מצב של קושי עצום לגוף). תופעות אלו ואחרות, שהפכו להיות חלק בלתי נפרד מחיי האישה ההרה, ניתנות...
תזונה כללית

בתקופת ההריון, המזון שהאם אוכלת עובר לעובר, לכן רצוי לשים דגש על איכות המזון. יש להימנע ממזון מעובד, עישון, אלכוהול וקפאין ולהגביר את צריכת המזון הטרי. ירקות ירוקים, חיטה צעירה המכילים כמות גבוהה של חומצות שומן אומגה 3 (החשובים להתפתחות מוחו של העובר), חומצה פולית וויטמין B12 (החשובים ליצירת הדם).
בשליש הראשון, שלב בו ההתפתחות איטית יחסית, חשוב לאכול ארוחות קטנות ולעיתים קרובות יותר במהלך היום . מגוון של פירות וירקות , יעשירו את האם והעובר בויטמינים ומינרלים חיוניים. עדיף להימנע ממזון מטוגן, מתובל או חריף מדי העלולים ליצור חומציות בקיבה ולהחמיר תופעות כגון צרבות, בחילות והקאות.
בשליש השני, בו ההתפתחות מואצת, רצוי להרבות בצריכת חלבונים החשובים לייצור דם וסידן החשוב לגדילת העצמות.
בשליש האחרון של ההריון, התפתחות העובר מגיע לשיאה. על האם לשים דגש על איזון צריכת החלבון מן החי ומן הצומח ולהימנע ממזון מלוח שעלול לגרום בצקות.
לאורך כל ההריון, רצוי להימנע מצריכת סוכרים מוגברת כדי למנוע התפתחות סכרת.


הריון בעיניים סיניות

ההריון, הוא תוצר של פגישת פסגה בין אנרגית המקור של האם לזו של האב. כאן בא למימוש הפוטנציאל האנרגטי הטמון בנו.
ע"פ הרפואה הסינית, ישנם מספר איברים האחראים על תהליך ההריון. חוסר איזון או חולשה באחד מהם יכול לגרום לתופעות הנעימות פחות, המלוות לעיתים את ההריון.

הטחול

הטחול אחראי על הנעה והטמעה של המזון ולוקח חלק בתהליך הפיכתו לדם. בתקופת ההריון, כשנפח הדם גדל במהירות, הטחול צריך לעבוד קשה יותר על מנת "לעמוד בקצב" השינוי ויש לו נטייה להיחלש- מצב שמתבטא בעייפות, כבדות וסימני ליחה (שיעול, הפרשה ואגינלית, דלקות בדרכי השתן ועוד).
תפקיד נוסף של הטחול הוא להחזיק את האיברים במקומם ואת הדם והנוזלים במקומם הראוי. חולשה שלו יכולה להתבטא בצניחת איברי הבטן לאחר הלידה טחורים ובצקות.
הסוכרת, גם היא מחלה שעלולה להתעורר במהלך ההריון גם אם לא הייתה קודם לכן . במקרה זה מתווסף לחולשת הטחול גם חוסר ביין (החלק הקר,הפנימי והמזין של הצמד יין ויאנג). לרוב יבואו לידי ביטוי סימני חולשה (עייפות,חיוורון ויציאות רכות) בשילוב עם סמני חום (רעב, שתן תכוף, ריח רע בנשימה, פה יבש וגרד בעור).

לחיזוק הטחול
* ירקות כתומים (בטטה, דלורית גזר וכו').
* הימנעות מממתקים, משקאות מוגזים ומוצרי חלב שיוצרים ליחה.
* דגנים מבושלים (דייסת שיבולת שועל, כוסמת, קינואה וכו').
* אכילת ארוחות קטנות ופשוטות.
לחיזוק היין
* הימנעות מקפאין ועישון.
* מזון המכיל נוזלים (מרקים, דייסות ותבשילים).
* פירות וירקות כמו מלפפון, עגבנייה אשכולית, לימון ואגס.
* טופו, תפוח אדמה, יוגורט וגבינות עיזים.

לטיפול בטחורים
* להוסיף סיבים תזונתיים ושתיית מים מרובה.
* תוספת של אבץ, ויטמין B6, פלבנואידים עם ויטמין C.
* תמצית (תה או בכמוסות) של הצמח .BUTCHERS BROOM
* מריחה מקומית של קרם הממליס וישיבה באמבט מים פושרים עם 4 טיפות שמן ברוש.

מרידיאן "ים הדם"

למרדיאן ה-CHONG חשיבות גדולה בתוקפת ההריון. זהו מרדיאן עשיר בדם שזורם מאזור אברי המין לכיוון החזה. הוא שאחראי להפוך את חומר הדם לחלב אם. מכיוון, שההריון דורש כמות גדולה של דם, ה-CHONG נדרש למאמץ יתר והזרימה כלפי מעלה מתעצמת, ומביאה עימה בחילות, הקאות וצרבות.
למניעתן :
* תוספת ויטמין B6 בשילוב הצמח זנגביל (ג'ינג'ר), ויטמין C + ויטמין K.
* הימנעות ממזון מטוגן, חריף ומשתית תה או קפה.
* חליטת מליסה או קמומיל (בבונג).
אם כל אלו לא עזרו, ניתן להתנחם בעובדה שהבחילות נפסקות, בד"כ, עד סוף החודש השלישי.


הכבד

הכבד אחראי על זרימה חופשית ודינאמית של הדם ,האנרגיה והרגשות. אם מסיבה כל שהיא (תזונה לקויה, רגשות מודחקים, חוסר פעילות גופנית ועוד), יש חסימה בזרימת הכבד, האנרגיה בגוף נתקעת ויוצאת מכלל שליטה וכמוה גם האישה שתחווה אי שקט, עצבנות רגישות יתר ונדודי שינה.
בעיה נוספת, שעלולה להתעורר עקב תקיעות הכבד, היא יתר לחץ דם. לאנרגיה תקועה יש נטייה לעלות במהירות כלפי מעלה, לגרום לכאבי ראש, תחושת חום פנימי, פנים סמוקות, יובש בפה וצריבה בעניים.
לאיזון הכבד
* תבלינים כמו בזיליקום, הל, ג'ינג'ר, גרגר הנחלים, שמיר וכורכום.
* בצל ירוק, אורז מתוק, נבטי דגנים, קטניות וזרעים, אפרסקים, דובדבנים וערמונים.
* תרגול יומי של יוגה, טאי-צ'י והתעמלות קלה מניע את הגוף ומרגיע את הנפש.
הטעם החמוץ (הקשור ברפואה הסינית לכבד) מאפשר לרקמות להשתחרר מרעלים ע"י פעילותו המכווצת ומניע את הכבד, ראייה לכך היא כמיהתן הידועה של נשים הרות למלפפון חמוץ


לסיכום, בתקופת ההריון, חשוב לשמור על תזונה מאוזנת, שתכלול את כל אבות המזון ותספק את כל המרכיבים החיוניים להתפתחות העובר ולבריאותה של האם. והחשוב מכל, הוא להקשיב לגוף ולחטוף מדי פעם גלידה ב 8 טעמים עם סירופ שוקולד כי מה שטוב לנפש-טוב גם לגוף

ב ת א ב ו ן
באדיבות: איילת בראון - מטפלת ברפואה סינית
בוגרת קורס מלוות מקצועיות בלידה בבית הספר קשת בענן לרפואה משולבת



רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום