מדור טיפים מס' 20

(0)
לדרג

לרגל האירועים בצפון, טיפים להתמודדות עם המצב. והפעם: השפעת מתח וחרדה על העור ואיך לעבור לילה בשקט

מאת: מערכת zap doctors
השפעת מתח וחרדה על העור

מצבים של מתח וחרדה משפיעים גם על העור; ד"ר מיכל רמון, מומחית לרפואת עור מבי"ח רמב"ם בחיפה, מסבירה כי בזמן של מתח וחרדה עלולות להתפרץ מספר תופעות או מחלות בעור. בנוסף, אנשים במצבי לחץ ממעטים לדאוג לעצמם, ישנים פחות והדאגה ניכרת גם בעור. להלן מספר תופעות:

^^הרפס השפתיים^^

במצבים של מתח נפשי, חרדה ותשישות גופנית המערכת החיסונית נחלשת. תאי הזיכרון הטי-לימפוציטיים של מערכת החיסון אינם פעילים ו-וירוס ההרפס מתחיל להתרבות בעיקר באזורים העדינים, כגון השפתיים, זווית הפה ורירית השפתיים. במצבי מתח אלו עלולים להיות התפרצויות של התקפים חוזרים של הרפס השפתיים, בהם נגיף ההרפס "מתעורר" וגורם להתפרצויות של שלפוחיות חום מטרידות, המלוות באי-נוחות פיזית.

^^כיצד לטפל?^^

בדרך כלל, התפרצות הנגיף מלווה בסימנים מקדימים, כגון גירוי ועקצוץ באזור השפתיים, על כן חשוב מאוד להתחיל בטיפול מוקדם ככל האפשר עם הופעת העקצוץ. רצוי להצטייד בתכשיר לטיפול בהרפס כדוגמת ציקלומד, לטיפול בהרפס בשפתיים.

אם בכל זאת הופיע על השפתיים הרפס, מומלץ להרטיב אותם במי ברז - פעמיים ביום - על מנת להפחית את הנפיחות ולזרז את פתיחת השלפוחית. יש להשתמש בקרם אנטיביוטי במידה ומופיע זהום חיידקי מישני.

^^הופעת פצעונים על הפנים^^

מתח נפשי וחרדה יכולים להתבטא גם בהופעתם של פצעונים על עור הפנים או בהחמרה של פצעי בגרות. לא ברור כיצד דבר זה קורה שהרי פצעי בגרות נובעים ממספר גורמים: שינויים הורמונליים, הפרשת בלוטות חלב , חיידקים על פני העור, גיל וסיבות גנטיות.

^^כיצד לטפל?^^

יש להקפיד על תזונה נכונה ומאוזנת, כזו שתעזור לעור הפנים להיות יפה ובריא. בנוסף, יש להקפיד על ניקוי עור הפנים בסבון המתאים לסוג העור או בתכשירי ניקוי אחרים מתאימים וכן שינה טובה וכמובן לטפל בפצעונים בתכשירים המיועדים לכך כדוגמת ג'ל קלירקס.

חשוב מאוד, להימנע מלחטט בעור הפנים על מנת שלא להשאיר צלקות בעור. החיטוט בפצעים והלחץ המופעל עליהם תוך כדי חיטוט מחריף את המצב הדלקתי ומותיר צלקות.

^^מחלת הפסוריאזיס^^

אין ספק שמתח נפשי קשה יכול לגרום להופעת פסוריאזיס לראשונה בחיים ולהחמרה של מחלה קיימת. מנגנון הפעולה הגורם לתופעה זו אינו ברור. יש הטוענים כי בזמן מתח נפשי יש שינוי בהרכב הנוירופפטידים בעור המשפיעים על הפריחה.

^^כיצד לטפל?^^

באופן כללי הטיפולים בפסוריאזיס מתחלקים לשתי קבוצות עיקריות: טיפול מקומי על ידי מריחת משחות וטיפולים סיסטמיים על ידי שיזוף רפואי - פוטותרפיה, כדורים זריקות ועירויים. כמו כן, קיים טיפול אקלימי בים המלח.

איך לעבור את הלילה בשקט

27 אחוזים מאזרחי ישראל סובלים או סבלו בעבר מנדודי שינה, כך עולה מסקר שערכה חברת התרופות "דקסון". התופעה שכיחה יותר בקרב נשים (31 אחוזים), לעומת 23 אחוזים מהגברים. 71 אחוזים מהאנשים שחוו נדודי שינה טוענים כי הסיבה לכך היא לחץ ומתח. סיבה נוספת: כאבים שונים (גב, ראש, שרירים).

שינה טובה מסייעת לאדם לתפקד כהלכה במהלך היום, ללא בעיות ריכוז, מצב רוח ירוד או עייפות יתר.

מומחי חברת התרופות "דקסון", יצרנית דקסמול PM המשכך כאבים ומשלב חומר פעיל המסייע להירדם, מציעים דרכים שיסייעו לשינה טובה ועמוקה:

1. הימנעו משינה במהלך היום.
2. אל תשתו יותר מדי לפני השינה.
3. הימנעו מצריכה גבוהה של אלכוהול והימנעו מעישון - ניקוטין גורם לערנות.
4. על תצרכו קפאין אחרי הצהריים ובערב.
5. היה ולא הצלחתם להירדם יותר מחצי שעה - צאו מהמיטה.
6. אכלו פחות ממתקים.
7. רצוי לא לאכול ארוחות כבדות בלילה ולהימנע עד כמה שניתן מלאכול בלילה. במידה ולא עמדתם בפיתוי, רצוי לוותר על מאכלים עתירי שומן ולאכול מזון על בסיס חלבונים.

בואו לדבר על זה בפורום אינטגרטיבי לרפואת עור, אסתטיקה וקוסמטיקה טבעית.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום