איפור ובריאות: איך נשמור על העור?
טיפולי האיפור האסתטיים עלולים לגרום לפגיעה במרקם העור. הכתבה הבאה תסייע לכם להתמודד עם הסכנות הכרוכות בטיפול קוסמטי
מכשירי האיפור הקבוע בעולם נמצאים היום ברמת איכות ובטיחות גבוהים במיוחד, אולם בארץ ממשיכות קוסמטיקאיות רבות להשתמש במכשירים מיושנים ובצבעים זולים על מנת לחסוך בעלויות. והלקוחות? רובם כלל אינם מודעים להימצאות מוצרים משומשים בשוק העלולים במקרים מסוימים אף לסכן את הבריאות.
איפור קבוע (מיקרופיגמנטציה) הוא תחום הזוכה בישראל לפופולאריות גואה בשנים האחרונות. טיפולי האיפור הקבוע היו בראשיתם טיפול אסתטי לנשים בלבד, אולם כיום טווח השימושים והלקוחות שלהם מתרחב והולך. "מגיעים אלי לטיפול גברים רבים שרוצים לעבור טיפולים אסתטיים באמצעות איפור קבוע", מספרת פלורנס שליט, מאסטר לאיפור קבוע מטעם החברה הבינלאומית לאיפור קבוע GOLDENEYE.
"הגברים מעוניינים בטיפולים כמו שחזור זיפים, הדגשת קווי ריסים ושפתיים, ומגיעים גם מטופלים המעוניינים במילוי קרחות. לקוחות עם בעיות רפואיות שונות כמו נשים אחרי ניתוח סרטן-השד שרוצות לעשות שחזור פטמה, וכן גברים ונשים עם בעיות פיגמנטציה או צלקות, נעזרים באיפור קבוע העשוי לשמש להסוואתן".
"אין היום כמעט גבול למה שאפשר לעשות באמצעות האיפור הקבוע בזכות הטכניקות המתקדמות", מדגישה שליט, "אולם עדיין קיימת מודעות נמוכה הן בקרב הקוסמטיקאיות והן בקרב המטופלות להתקדמות הטכנולוגית בתחום".
בנוסף למכשירים המתקדמים, קיימים היום בשוק, מחטים חדישות, שאיכותן נמדדת על פי שני מדדים: מחטים שהן מלוטשות במיוחד והפגיעה שלהן במרקם העור היא מינימלית, ומחטים המותאמות לשטחים ומרקמים שונים של העור. "מגוון המחטים מאפשר להתאים את המחט לאזור אותו מאפרים ולבצע איפור חלק ומדויק יותר, וכך גם הפגיעה במרקם העור מצטמצמת".
"באירופה ובארה"ב קיימת התייחסות מיוחדת לנושא הסטריליות בכל הקשור לקעקועים ולאיפור קבוע", מספרת שליט. "האיידס והתפרצויות של צהבת מסוגים שונים הפכו את המודעות להיגיינה בעבודות מסוג זה לגבוהה במיוחד. חשוב מאוד להקפיד בכל טיפול כי יחידת העבודה עצמה עטופה לגמרי בניילון מבודד שנזרק לפח מיד עם תום השימוש, ובנוסף שהמחטים, מגשי הצבע ושקית הצבע נזרקים לפח ולעולם לא יגיעו לשימוש חוזר.
"בארץ עדיין לא השתרשו נורמות ההיגיינה הנהוגות בחו"ל. במקומות מסוימים נוהגים לשמור עבור המטופלת את המחטים לשימוש חוזר. קיימות קליניקות הנוהגות לשמור עבור מטופלות את הצבעים שנפתחו עבורן - לטיפול הבא".
"אם הצבע עובר מלקוחה ללקוחה, מדובר בסיכון נורא", אומרת שליט, "כיוון שיש סכנת הידבקות במחלות העוברות דרך הדם. אולם גם אם הצבע נסגר ונשמר עבור אותה הלקוחה לביקור חוזר שלה, איכות הצבע לאחר שהיה פתוח יורדת באופן משמעותי. כתוצאה מכך, העלות ללקוחה נמוכה יותר, אך איכות הטיפול יורדת באופן משמעותי.
"כתוצאה משימוש בצבע פתוח או ממוחזר עלולים להתרחש שינויים בגוון של החומר, וכן ביכולתו של הגוף לקלוט את הפיגמנט. אני ממליצה לנשים לשלם מעט יותר, אולם לוודא כי הקוסמטיקאית המטפלת בהן פותחת בכל טיפול שקית צבע חדשה שלא הייתה בשימוש קודם, לא אצלן ובוודאי שלא אצל לקוחה אחרת".
ההמלצות הבאות נכתבו בלשון נקבה, אך הן מתאימות לגברים ונשים כאחד:
וודאי שהמטפלת לובשת כפפות ומסכת פה.
בקשי מהמטפלת לפתוח את כל הציוד החד-פעמי אל מול עינייך - צבעים חד- פעמיים, מחטים, צלוחיות צבע וכל ציוד נוסף.
בקשי להיות מעורבת בתהליך האיפור, בחירת הצבעים והחלטות עיצוב האיפור.
חשוב למלא טופס בריאות מפורט בטרם יתחיל הטיפול וחשוב לעדכן את המטפלת בכל פרט רפואי קטן כגדול.
בקשי לעשות בדיקת רגישות לצבעים בטרם יתחיל הטיפול.
שימי לב שהמטפלת מרוכזת בך בכל זמן הטיפול ואינה עסוקה בדברים אחרים.
וודאי כי בתום הטיפול, המחט וכל שאר הציוד החד-פעמי נזרקים לקופסא סטרילית המיועדת להשמדת מחטים.
בתום הטיפול חשוב לקבל מהמטפלת הדרכה איך לנהוג בבית בימים הקרובים, וכיצד להגן על האזור שעבר איפור עד הגיעו להחלמה מלאה.
בואו לדבר על זה בפורום רפואת עור אסתטית.