אומרים לנו שיש סקס (בטוח) אחר
הישראלים... מפנטזים על מין קבוצתי, אוהבים נשים יוזמות, מצהירים על עצמם כאוהבי חידושים - ובפועל?
לקראת יום האיידס הבינלאומי, שיתקיים ב 1 בדצמבר 2005, ערכה חברת קונדומי R3 בישראל, סקר הבודק מהם עמדות הישראלים, הנחשבים בעולם כליברלים, בנושאי מין בטוח.
הסקר נערך באמצעות מכון המחקר "מותגים" בקרב 350 מרואיינים בגילאי 18-50 והוא מהווה מדגם מייצג.
בסקר שערכה חברת קונדומי R3 באתר האינטרנט "לילה" בו השתתפו כ- 1,100 צעירים "בליינים", עלו נתונים דומים לסקר מכון מותגים.
בנוסף עלה כי 45% מהגברים נוהגים להלביש את הקונדונים בעצמם ואלו 25% מהנשים נוהגות להלביש לגבר את הקונדום.
23% מהנשים ו- 29% מהגברים לא פוסלים שחקני חיזוק במיטה, אבל רק אצל אחרים...
בחיים האמיתיים, 29% מהגברים ישמחו לצרף צלע נוספת למיטה.
נראה כי הגברים הישראלים הרבה יותר פתוחים לעומת הנשים, ש- 58% מתוכן מתנגדות נמרצות מלשתף פרטנר שלישי במיטה.
79% מהגברים והנשים בישראל אוהבים נשים שיוזמות אקט סקסי, כיפי ובעיקר משהו חדש שעוד לא נתגלה בין הסדינים
במסגרת פעילות יום האיידס הבינלאומי יוצאת חברת קונדומי R3 בפעילות הכוללת חלוקת קונדומים במתחם אוניברסיטת תל-אביב. במסגרת פעילות זו יוכלו עשרות אלפי הסטודנטים באוניברסיטה לעבור בדיקה חינם לגילוי נגיף ה HIV באחת מהניידות שתפעלנה לצורך כך במתחם הקמפוס.
כמו כן, חברת קונדומי R3 הינה נותנת החסות הראשית לפעילויות הועד למלחמה באיידס הכוללות: קמפיין פרסום בטלוויזיה, בעיתונות ובאמצעות קד"מ ואירוע מרכזי שיתקיים באמפי דוהל בתל-אביב במעמד שר הבריאות דני נוה, ראש עיריית תל-אביב רון חולדיאי וחברי כנסת.
לדברי אורלי כהן, מנהלת תחום ה- OTC בחברת 'פריגו-ישראל' (אגיס) המשווקת קונדומי R3 בישראל, החלטת החברה לצאת במהלך הסברתי לשימוש נכון ובטוח בקונדומים הנה כתוצאה מכך שלאחרונה חלה עלייה במספר מקרי האיידס החדשים בישראל. עלייה זו נובעת בעיקר משאננות, חוסר זהירות ואי ידיעה כיצד להשתמש נכון ובצורה יעילה ובטוחה בקונדום. לדברי אורלי כהן, בסקר חדש שנערך באוניברסיטת אלבמה בארה"ב ופורסם לאחרונה, עולה כי כ- 40% מהגברים אינם יודעים להשתמש בקונדום וכתוצאה יותר ויותר אנשים נדבקים במחלות מין.
אין להשתמש בחפצי חדים כגון סכין או מספריים כדי לפתוח את האריזה. יש להיזהר ממגע עם הציפורניים העלולים לקרוע את קונדום.
עמידותו של הקונדום יכולה להיות מובטחת רק במקרה והאריזה אינה קרועה או פגומה. הקונדום עשוי מלטקס הרגיש לחום ויש לשמור אותו במקום קריר, יבש ואפל הרחק מחום ושמש וממוצרים על בסיס נפט העלול לפגום בגומי.
לכל קונדום יש תאריך תפוגה המופיע על גבי האריזה ואין להשתמש בקונדום לאחר תאריך זה.
כשלובשים את הקונדום חשוב לא למתוח עד הסוף, אלא להשאיר מעט רווח בקצה להכלת הנוזלים כדי למנוע סיכון שהקונדום ייקרע.
אסור למרוח וזלין או קרם לחות על הקונדומים, שכן שומן ממיס לטקס. אפשר להשתמש בחומרי סיכה על בסיס מים.
לא מומלץ לבצע בדיקות שונות כמו ניפוח הקונדום, מילוי הקונדום במים ועוד ניסויים כיד הדמיון הטובה. הדבר רק מחליש את הקונדום
מהו מקור הקונדום שמגן עלינו מפני מחלות? מתי הומצא? במה השתמשו אנשים לפני גילוי הגומי? ומהיכן הגיע השם "קונדום"?
ככל הנראה עוד בתקופת הפרעונים היו הקונדומים בשימוש, לפני יותר מ-3000 שנים,
אז היו הקונדומים עשויים מפשתן.
הרומאים השתמשו באיברים שונים של עיזים (עור,שלפוחת שתן ומעי) כבסיס לקונדום. ועד היום ניתן למצוא קונדומים העשויים מאיברים של עיזים.
עם המהפכה התעשייתית וגילוי הגומי הומצא לראשונה הקונדום הסינטטי ב-1844 שהיה מיועד לשימוש רב פעמי. מסתבר, שהקונדום היה חלק מהפק"ל של חיילי אירופה בשתי מלחמות העולם, על מנת שהבנים לא יחזרו לביתם ויפיצו מחלות מין.
בשנות השלושים החל השימוש בקונדומים מלטקס, החומר ממנו הם עשויים עד עצם היום הזה. ב-1935 יצרו 1.5 מיליון קונדומים ליום רק בארה"ב.
בשנות השישים, בעקבות המהפכה המינית וגילוי הגלולה למניעת היריון, פינה הקונדום את מקומו לטובת הגלולה, אך משנות השמונים חזר לקדמת הבימה, בעיקר בגלל גילוי מחלת האיידס, שכידוע רק שימוש בקונדום יכול למנוע הידבקות בה.
מקור השם הוא נושא שנוי במחלוקת. יש הטוענים כי ד"ר קונדום, שהיה רופאו של מלך אנגליה, צ'ארלס השני, בשנת 1640 המציא עבורו את הקונדום, כדי למנוע את הצפת הממלכה בילידיו של המלך. אחרים טוענים כי הוא בא מהמילה הלטינית Condus, שמשמעה כלי קיבול. הצרפתים, באופן לא מפתיע, מנסים גם הם לתפוס בעלות על ההמצאה. לדברם הומצא הקונדום בעיר "קונדום". מידי שנה נערכות בעיר תערוכות בנושא, וכיום ראש העיר חושב להקים בעיר את מוזיאון הקונדום.
החומר: באדיבות חברת קונדומי R3
בואו לדבר על כך בפורום סקסולוגיה
ובפורום מחלות המועברות במגע מיני