קרם הגנה מפני השמש מונע התפתחות שומות בילדים
קרם הגנה מפני השמש מונע התפתחות שומות בילדים
שימוש בקרם הגנה מפני השמש יכול למנוע התפתחות שומות בילדים בעיקר עם נמשים רבים, כך עולה ממחקר חדש. כיוון שחלק משומות אלו יכולות להפוך סרטניות מאוחר יותר בחיים שימוש בקרם הגנה יכול למנוע את התפתחות הסרטן (מלנומה) מאוחר יותר. מלנומה הינה הסרטן יחסית נדיר אך מסוכן ביותר ובעל יכולת התפשטות בכל הגוף. כיוון ש- 50 אחוזים ממקרי המלנומה מופיעים על שומות, מניעת הופעת השומות עשויה להוריד את שיעור המלנומה במבוגרים. המחקר התבצע על ידי חוקרים מ-
British Columbia Cancer Agancy בוונקובר, קנדה.
המחקר התפרסם בגיליון יוני 2000 של כתב העת:
The Journal of the American Medical Association.
במהלך המחקר החוקרים עקבו אחרי 309 ילדים בהירי עור שחולקו לשתי קבוצות: קבוצה אחת ההורים קבלו הוראה למרוח את ילדיהם בקרם הגנה בעל מקדם הגנה 30 (SPF 30) בכל חשיפה של הילד לשמש למעל חצי שעה. שאר ההורים לא קבלו כל הוראה לגבי השימוש בקרם ההגנה.
לפי בדיקות שהתבצעו בסוף והתחילת מחקר של 3 שנים מצאו כי הקבוצה של הילדים שנמרחה בקרם הגנה פתחו בממוצע 24 שומות חדשות, לעומת 28 שומות בקבוצת הילדים שלא נמרחה בקרם הגנה. ההבדל המשמעותי ביותר היה בילדים עם נמשים. החוקרים מעריכים כי שימוש בקרם הגנה מפני השמש מוריד את הסיכוי לפתח שומות ב- 30-40 אחוזים בילדים עם נמשים. יתכן שעור עם נמשים רגיש יותר לקרינה אולטרא סגולה באור השמש. גם ילדים ללא נמשים יכולים להרווחי ממריחה של קרם הגנה בטווח הארוך.
שתי הקבוצות בילו משך זמן זהה בשמש, אך נילדים בקבוצה 2 היו יותר זמן בשמש ללא קרם הגנה.