מצב הרוקחים הקליניים בבתי החולים בישראל

(0)
לדרג

מצב הרוקחים הקליניים בבתי החולים בישראל

כיום עלויות הטיפול התרופתי הולכות ועולות, וכן גוברים האילוצים הכלכליים של מערכת הבריאות. על כן הרוקחים תפסו תפקיד חשוב בהתוויה של שימוש מושכל בתרופות. במאמר שהתפרסם בגיליון 15 במאי 2000 של כתב העת "הרפואה" מתפרסם מחקר שמתבסס על סקר שבוצע בשנת 1996 במטרה להעריך את שירותי הרוקחות בבתי החולים בישראל. תוצאות מחקר זה מראות כי הרוקחים אינם מצליחים לעמוד בדרישות הללו. הסקר נערך באמצעות שאלון שניתן ל- 46 מנהלי בתי מרקחת של בתי חולים בארץ. המנהלים התבקשו לפרט את מגוון השירותים שניתנים על ידי בתי המרקחת בבית החולים, הערכה של כמות הפעילות המקצועית של הרוקחים ועובדות נוספות לגבי תפקוד בית המרקחת.
תוצאות הסקר הראו כי השירותים העיקריים הניתנים על ידי בתי המרקחת הינן ייצור וניהול מלאי. מנהלי בתי המרקחת בהעריכו כי למעלה ממחצית הזמן של הרוקחים מוקדש לפעילות טכנית שאינה דורשת הכשרה אקדמאית של רוקח. בבתי המרקחת בבתי החולים בישראל קיימים בממוצע 1.23 רוקחים לכל מאה מיטות. זאת בהשוואה לארה"ב שבה דווח על ממוצע של 7.4 רוקחים ל- 100 מיטות אישפוז בבית החולים.
עורכי הסקר הסיקו מנתונים אלו כי בתי המרקחת בבתי החולים בישראל אינם ערוכים למתן שירותים מעבר לניהול וייצור של מלאי. ואינם מצליחים להתוות אל צורת השימוש בתרופות באופן מושכל ונכון מבחינה רפואית. לדעת כותבי המאמר ישנו מקום להקצות משאבים רבים לפיתוח שירותי הרוקחות הקלינית ועל ידי כך להביא לשיפור של איכות הטיפול התרופתי וחיסכון בהוצאות מערכת הבריאות.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום