תזונה: דגים ראויים למאכל
הטיפ היומי: לקראת ערב ליל הסדר מרענן משרד הבריאות את כללי הזהירות הנוגעים לקניה וטיפול בדגים גולמיים למאכל
לקראת החג וההיערכות לארוחות החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus, בעיקר בדגים: מושט/אמנון,בורי ודניס.
החיידק עלול לגרום לזיהומים חמורים. מאפיין הזיהום: כאב חזק, בצקות, בועות, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם.
על פי נתוני המחלקה לאפידימיולגיה במשרד הבריאות, אירעו בשנת 2008 תשעה מקרי Vibrio vulnificus.
^^על מנת להימנע מהזיהום החיידק, משרד הבריאות ממליץ:^^
1. לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רשיון עסק).
2. לוודא כי הדגים המוצגים בויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח בטמפרטורה של 4- מעלות.
3. ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.
4. יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים.
5. אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות רק את הדגים, שנוקו מסנפירים, קשקשים וזימים.
6. חולים במחלות כרוניות ו/או בעלי מערכת חיסון חלשה ו/או פצעים פתוחים בידיים - מומלץ שימנעו מכל מגע עם הדגים.
בואו לדבר על זה בפורום מחלות זיהומיות.