ארון התרופות המשרדי
לחץ בזמן העבודה עלול לגרום לשלל סימפטומים רפואיים לא רצויים. ארון תרופות עם התכשירים המתאימים, יקל עליכם בעת הצורך
זה קורה בדרך כלל דווקא בימים החשובים. ימים שיש בהם הרבה מטלות לבצע והמון משימות חשובות. דווקא אז, מגיעים כאבי הראש, ההצטננויות, המיגרנות, החום, כאבי הבטן ושלל מחלות שמשתקות אותנו. אז נכון שבדרך כלל מומלץ להפסיק את הפעילות וללכת לנוח, אבל לעיתים ארון תרופות מסודר וערוך לכל צרה במשרד, עלול לסייע בהמשך העבודה לפחות לטווח המיידי.
ארון תרופות יעיל אמור לכלול מענה מגוון לשלל התופעות הבריאותיות הידועות:
משככי כאבים לטיפול בכאבי ראש והורדת חום מבוססי איבופרופן (כגון נורופן) ופרצטמול (אקמול, דקסמול).
חומרי חיטוי פציעות קלות כמו אלכוהול לחיטוי ופולידין.
חומרי חבישה הולמים (פדי גאזה סטריליים ותחבושות).
מספריים לחבישה.
פלסטרים.
צמר גפן לשימוש בחיטוי.
פינצטה להוצאת גופים זרים.
תרופות נגד שלשולים כאבי בטן והקאות (במידה ומופיע שלשול דמי מלווה בחום מעל 38 מומלץ לפנות לקבלת טיפול רפואי).
לכסניות אנטיספטיות לשיכוך כאבי גרון (דוגמת סטרפסילס).
ג'ל לשיכוך כאבי שרירים מפרקים וגב במקרים של אימוץ יתר של השרירים ופגיעה בגידים וברצועות.
ברוב המשרדים, השימוש במחשב הוא אינטנסיבי ולכן גורר שעות רבות של צפייה במסך. פעילות זאת גורמת לא אחת לעין יבשה, על כן מומלץ להשתמש בתכשירי תחליף דמעות (דוגמת סיסטיין).
במקביל לאחסון תרופות שגרתיות, יש לבצע בירור האם קיימת מחלה כרונית כלשהי הזקוקה לתשומת לב מיוחדת מטעם צוות המשרד. במידה ויש עובדים כאלו (עם מחלות כמו סוכרת, בעיות לב, אסתמה וכדומה), מומלץ להיערך בהתאם ולדאוג כי לעובד תהיה רזרבה רפואית במקום נגיש במשרד. כמובן שבמקרים בריאותיים חמורים, יש לקרוא לעזרה רפואית ולהיעזר ברופא, אך יחד עם זאת, רצוי גם להיערך בהתאם למקרי חירום גם מבחינת הציוד הנמצא בארון התרופות לכל מקרה. למשל, מומלץ להחזיק בארון מסכת הנשמה ומשאף למידה של התקף אסתמה.
כמובן שאם במשרד קיים ציוד כבד או ציוד מכאני עם פוטנציאל לסיכון בריאותי, יש צורך להתריע על כך בפני העובדים ולדאוג לערכת עזרה ראשונה מתאימה למקרה של פציעה.
במידה וקיימים עובדים הסובלים מבעיות לב חמורות יש לשקול אחזקה של ערכת החייאה המכיל ערכת הנשמה, בלון חמצן וכדומה.
חשוב לזכור כי לחץ מאסיבי בזמן העבודה וחוסר מנוחה, עלולים לגרום לשלל סימפטומים רפואיים לא רצויים. לעיתים מדובר בתופעות פסיכולוגיות הנובעות מתחושת לחץ, אך די בהן כדי לפגוע בבריאותו הפיזית של העובד גם כן. לכן, סביבת עבודה שלווה, מצב טוב ואווירה חיובית יכולים לא רק לתרום למצב רוחו של העובד, אלא גם לבריאותו הפיזית ולתפקודו המלא.
ד"ר בכרך רקפת, רופאת משפחה בכירה בקופת חולים כללית.
בואו לדבר על זה בפורום ייעוץ תרופתי.