תזונה כרונית: על הקשר בין תזונה למחלות קשות
בעקבות דו"ח ארגון המזון והבריאות העולמי שהתפרסם ב - 2003: מספר הצעות וחידושים להקטנת הנזק
בין החידושים שמציעה החברה: תוסף קלציום המתאים לשילוב במגוון רחב של מזונות כמו מזון לתינוקות, משקאות ומיצים, חטיפים ועוד. הקלציום ידוע כאחד המינרלים החשובים ביותר לגוף האדם, הנחוץ לבניית העצמות והשיניים ולתפקוד המערכת הפיזיולוגית. הקלציום מסופק לגוף באמצעות גורמים חיצוניים כמו מזון ולכן חשיבות הוספתו למזון חשובה והכרחית ביותר.
עוד חידוש מהפכני הינו ליין חדש של תוספי מזון בריאים וחיוניים שפותח ע"י אינימיטק - חברה ביוטכנולוגית חדשה בבעלות גלעם, ומיועדים לשילוב במוצרים בתעשיית המזון: "פיטואומגה" להורדת רמות הכולסטרול והטריגרליצידים, אומגה PS לשיפור הפעולות המנטליות והקוגניטיביות של המוח, HeartPS העוזר במניעת מחלות לב ועוד.
במסגרת הכנס בחרה החברה להביא לסדר היום את הקשר שבין תזונה למחלות כרוניות רבות כגון: סרטן, השמנה, סוכרת ואוסטאופורוזיס, קשר שבא לידי ביטוי בדו"ח ארגון המזון והבריאות העולמי שהתפרסם בשנת 2003.
"הדו"ח שפורסם שימש תמריץ להתחלת פעילויות לשינוי המצב ברמה הממשלתית במדינות רבות בעולם. חברות המזון המבינות את משמעות הדו"ח, כמו גם את ההזדמנויות הטמונות בו, החלו כבר ליישם חלק מהמסקנות וההמלצות וגלעם כחברה ישראלית המובילה בתחומה נערכה לספק פתרונות לצרכים החדשים."
על פי ממצאי הדו"ח בפורסם הדאגה העיקרית נובעת מתחלואה, כשהמצב הגרוע ביותר בא לידי ביטוי בתחום הסכרת וההשמנה - במדינות רבות בעולם המערבי כ- 50% מאוכלוסיה מוגדרת כסובלת מעודף משקל וכ - 20% מהשמנה. בתחום מחלת הסכרת הצפי הוא שבשנת 2025 יחיו בעולם כ - 28 מיליון חולי סכרת.
האחראים העיקריים למצב הינם צריכת יתר של מוצרים עתירי קלוריות, מזון מהיר, חוסר פעילות גופנית ועוד.
על מנת לעצור את המגיפה, הדו"ח מצביע על דרכים להקטנת הסיכויים לחלות במחלת הסכרת כתוצאה מהשמנה: ירידה במשקל, הגברת הפעילות הפיזית, צריכה של שומנים בריאים כמו חומצות שומן אומגה 3, צריכה של מזונות בעלי אינדקס גליקמי נמוך, צריכה של ירקות ופירות מוצרי סויה, הקטנת צריכת המלח ועוד.
לדברי שבד: " באופן כללי ניתן לומר כי תעשיית במזון מגיבה בשני אופנים להמלצות הדו"ח - פיתוח מוצרים בעלי תכולה מופחתת של סוכרים, שמנים ושומנים (Nutrition Minus) ופיתוח מוצרים בעלי ערכים בריאותיים מוספים (Nutrition Plus) ביניהם מוצרי מזון המוגדרים פונקציונאליים ומספקים ערכים תזונתיים נוספים מעבר לערך התזונתי הבסיסי של המוצר."
לסיכום ניתן לומר כי מתפתח דיון מקצועי וציבורי סביב הערך התזונתי האמיתי של מוצרי המזון המעובדים, כאשר חלק ניכר מתאגידי המזון הגדולים בעולם מבצעים הערכה מחודשת לערך התזונתי של מוצרים קיימים, יחד עם פיתוח מוצרים בריאותיים יותר.
בואו לדבר על כך בפורום תזונה קלינית