מדור טיפים מס' 41
השבוע: טיפים לטיפול בצינון ונזלת לנשים בהריון, וכללים שיעזרו לנו להמשיך וליהנות ממטעמי חג החנוכה ולשמור על הבריאות
אז נכון, צינון ונזלת אינן המחלות המסוכנות בעולם, אפילו אם את בהריון. אבל ההרגשה לא טובה ומרגיזה. מצד שני, בשל ההיריון או ההנקה לרוב אי אפשר להשתמש בתרופות בכדי להתגבר על הצינון המדכא. אז מתגברים ולא לוקחים כלום? האם נגזר עלייך לסבול מצינון וגודש באף במהלך כל ההיריון ותקופת ההנקה?
הצטננות ונזלת נגרמים בדרך כלל על ידי וירוסים, אשר אינם רגישים כלל לאנטיביוטיקה. הטיפול המומלץ הוא סימפטומטי, כדי שתרגישי טוב יותר ותוכלי לתפקד טוב יותר עד שההצטננות תעבור בעצמה. אם את מפתחת חום גבוה, שיעול, גרון כואב, אם הינך דואגת כי הסימפטומים לא עוברים במשך מספר ימים, יתכן ויש לך דלקת בגרון ועלייך להיוועץ ברופא.
ריקי הלוי, רוקחת בחברת נובארטיס, המשווקת את אוטריווין, נותנת טיפים לטיפול בהצטננות ונזלת בזמן היריון או הנקה:
הכי חשוב: שתי הרבה נוזלים, מאחר שאלו מדללים את ההפרשות. מים, מרק עוף של אמא, מיצים טבעיים או תה מתוק - כל אלו מקורות מצוינים לנוזלים.
השתמשי במכשיר אדים: הציבי אותו קרוב לפנייך בזמן השינה, ובמהלך היום כסי את עצמך והמכשיר בשמיכה למשך רבע שעה, 3-4 פעמים ביום. האדים יסייעו בהמסת הגודש באף.
מרחי משחות מנטוליות על החזה בהתאם להוראות התכשיר - למנטה תכונה מיוחדת שמסייעת לנשימה רעננה.
האף סתום? השתמשי בתמיסות מי-מלח, כמו אוטריווין מי מלח לילדים. את התמיסה יש לטפטף לנחיריים למשך 5-10 דקות לפני שמנגבים.
בכדי להקל על הנשימה בלילה, רצוי לישון כאשר הראש מורם מעט בעזרת כריות.
הרבה מקלחות חמות: אלו לא רק תורמות להרגשה הטובה, הן גם מסייעות לנקות את הגודש באף.
נוחי הרבה.
כל חג מייצג עבורנו מורשת עשירה הכוללת בתוכה גם מאכלים מסורתיים. בחנוכה אלו הסופגניות והלביבות המייצגות את המורשת הזו, אך בשנים האחרונות גברה המודעות לגבי נושא הטיגון וכמות הקלוריות שיש במאכלים האלה והסכנות הבריאותיות שהן יוצרות.
צחי כנען, דיאטן קליני במכבי שירותי בריאות, מציע מספר טיפים שיעזרו לנו להמשיך וליהנות ממטעמי החג בצורה בריאותית.
הפחתה משמעותית בקלוריות תעשה ע"י אפיית הסופגניות, אך לאלו שעדיין מעדיפים לטגן מומלץ להקפיד על הכללים הבאים:
יש להוסיף 2 כפות יין לבן לבלילה - האלכוהול ביין מונע את כניסת השמן ומתאדה תוך כדי הטיגון, כך שלא מתווספות קלוריות.
החלפת הסוכר או חלקו בנוזל סוכרזית.
יש לטגן בשמן קנולה בטמפרטורה גבוהה. לאחר כל סבב טיגון יש להוסיף שמן טרי ולתת לו להגיע שוב לטמפרטורה גבוהה ע"מ למנוע את חמצון השמן הפוגע באיכות.
לאחר הטיגון יש להוציא את הסופגניות באמצעות כף מחוררת ולספוג בנייר ספיגה.
להפחית את אבקת הסוכר שבוזקים ואת כמות הריבה שמזריקים לסופגנייה.
ולאלו שמעדיפים לביבות, הנה מתכון ששווה 85 קלוריות ליחידה, לעומת 140 קלוריות בלביבה רגילה:
^^מצרכים:^^
500 גרם כרישה מבושלת.
4 ביצים.
2 כפות קמח תופח.
מלח ופלפל ע"פ הטעם.
^^אופן ההכנה:^^
מערבבים את החומרים, מלבבים לביבות ומטגנים בשמן קנולה.
בואו לדבר על זה בפורום אף אוזן גרון ובפורום תזונה קלינית.