מדור טיפים מס' 116
המלצות לשמירה על בריאות החניכיים וטיפים לתזונה נכונה לקראת החתונה. כל ההנחיות החשובות - במדור השבועי
90% מהאוכלוסייה סובלים מבעיות חניכיים. על מנת לשמור על בריאות השיניים והחניכיים ולהימנע מהתדרדרות למחלת חניכיים קשה, חשוב לטפל בבעיות החניכיים עם הופעת הסימנים הראשונים. יש לזכור כי הטיפול בחניכיים אינו חד פעמי ויש להקפיד עליו תמיד. דלקת חניכיים הינה בעיה שאם יופסק הטיפול בה ישנו סיכוי רב שתחזור.
^^להלן המלצות לשמירה על בריאות החניכיים:^^
1. יש לצחצח את השיניים פעמיים ביום.
2. למרות הדימומים מהחניכיים, חשוב לצחצח שינים ביסודיות ולא לקצר את זמן הצחצוח (הזמן המומלץ הוא 7-10 דקות בכל פעם).
3. לניקוי בין השיניים רצוי להשתמש בחוט דנטלי ובמברשות מיוחדות.
4. הצחצוח צריך להתבצע בצורה אופקית על הגבול שבין החניכיים לשיניים. בצורה זאת חודרים הסיבים של מברשת השניים למרווח בין השיניים לחניכיים ומוציאים את שאריות המזון ורובד החיידקים.
5. במידה והינך חושש שאתה סובל ממחלת חניכיים, רצוי לפנות לרופא שיניים מומחה.
6. לאחר הטיפול במחלת החניכיים יש להתמיד בטיפול השוטף וביקורות אצל הפריודונט (מומחה למחלות חניכיים) בתדירות לפי המלצותיו המקצועית.
הטיפים באדיבות איגוד הפריודנטים בישראל.
עונת החתונות בשיאה וכל כלה לעתיד רוצה להגיע לחתונה כשהיא במיטבה. לקראת האירוע מומלץ לסגל אורח חיים בריא ולצרוך תזונה נכונה כדי להראות טוב ובעיקר להרגיש טוב.
^^להלן טיפים לתזונה נכונה לקראת החתונה:^^
1. מתי כדאי לאכול? הקשיבו ל'שעון של הגוף' ולתחושות הרעב של הגוף לאורך יממה. כתבו מהן השעות בהן גופכם זקוק לאנרגיה. למשל: 8.00, 11.00, 14.00, 17.00, 20.00. מענה מסודר לצורכי הרעב, שראשיתו בארוחת בוקר שתספק את האנרגיה הדרושה לפעילות היומיום, יסייע לריכוז ולתפקוד אופטימליים וימנע אכילת יתר.
2. תכננו את חלוקת המזון היומית בהתאם ל'שעון'. בבחירת המאכלים נסו להתאים בין המלצות התזונה לבין מה שגופכם זקוק לו ומשתוקק אליו מבחינת סוג האוכל, מרקם, טמפרטורה וטעם.
3. צריכה מספקת של מזונות עשירים בפחמימות, כגון: לחם מלא, דגנים מלאים עשירים בפחמימות ופסטה, חיונית במיוחד לנשים לשמירה על ריכוז, העלאת מצב הרוח ותחושת אנרגיה מקסימלית. תכננו את חלוקת הפחמימות היומית כך שתתאים לתחזוק רמות אופטימליות של אנרגיה במהלך היום (בוקר, צהרים וערב).
4. מבחינת הרכב התזונה וודאו שתפריטכם היומי כולל: דגנים מלאים, ירקות ופירות, אגוזים, זרעים, חלב ומוצריו או חלב סויה, קטניות, מוצרי בשר דלי שומן וביצים.
5. הקשיבו לגוף - כמויות המזון צריכות להתבסס על הצרכים הפיזיולוגיים שלו. הקשיבו לתחושות הרעב והשובע ואכלו על-פי הן.
6. לתחושת שובע מקסימלית כדאי שהתזונה תהיה מגוונת ככל האפשר. כמו-כן, מומלץ שהיא תכיל מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים המגבירים את תחושת השובע ומסייעים בבקרת התיאבון על-ידי הפחתה בקצב ספיגת הפחמימות.
7. מאכלים עשירים בסיבים תזונתיים יסייעו גם כן לתפקוד תקין של מערכת העיכול. הסיבים התזונתיים סופחים מים, מרככים את המזון ומזרזים את מעברו במעי. הרגשה טוב מבפנים חיונית לתחושת אנרגיה במהלך היום כולו.
8. שתיית מים בכמות מספקת תתרום גם היא לתפקוד תקין של מערכת העיכול, לתחושת שובע וחיוניות. שתו חליטות צמחים, כמויות מתונות של קפה ובעיקר מים.
9. ויטמינים ומינרלים בכמות מספקת יסייעו גם הם לשמירה על חיוניות ובריאות.
10. תזונה המכילה ברובה מאכלים בריאים תספק לכם אנרגיות לאורך היום כולו.
הטיפים באדיבות מומחי התזונה של חברת 'קלוגס' - יצרנית דגני הבוקר הראשונים בעולם.
בואו לדבר על זה בפורומים הבאים:
פורום פריודונטיה, מחלות חניכיים ושתלים דנטלים
פורום תזונה קלינית