מדור טיפים מס' 65

(0)
לדרג

טיפים חדשים: הבדיקות המקדימות והחשובות לפני שמחליטים על ניתוח פלסטי, והמלצות לחופשה משפחתית מוצלחת בחו"ל

מאת: מערכת zap doctors
בדיקות מקדימות לניתוח פלסטי

ניתוחים פלסטיים הם ה"טרנד" הכי חם בעולם היופי בחודשי הקיץ. עליה של עשרות אחוזים נרשמת בתקופה זו, הנותנת אפשרויות חופש רחבות יותר, לתקופת ההחלמה. הטרנד תופס תאוצה, במיוחד בקרב בני הנוער וכן גם אצל מוריהם ומורותיהן, שמנצלים את החופש מהלימודים ומבית הספר לבצע ניתוחים שונים, כשהפופולארים הם: ניתוחי החזה והאף.

חשוב לעצור לרגע ולזכור שמדובר בהליך רפואי, שטומן בחובו גם סיכונים. רגע לפני שמתמסרים לסכין המנתח, הנה טיפים לבחירה נכונה ומושכלת:

- לכו להתייעץ: אם הגעתם למסקנה שהרצון לעבור ניתוח פלסטי קוסמטי נולד מצורך אובייקטיבי, זה הרגע לפנות לפגישה מקדימה עם מנתח פלסטי מומחה בכירורגיה פלסטית. מומלץ לברר אם הוא חבר ב"איגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית". אל תתביישו לבקש מהרופא תעודה המעידה על התמחותו.

- תהו על קנקנו של המנתח: במהלך הפגישה עם הרופא, כדאי לבחון את מידת הפתיחות שלו ואת אמינותו. רופא אמין יתאר בפניכם את תהליכי ההחלמה, יספר גם על הקשיים והמגבלות הצפויים (אם צפויים), ועל הסיבוכים שעלולים לנבוע מהניתוח. מנתח טוב אמור לשמש לכם כמעין "מראה", שדרכה תבינו אם הצורך שלכם בניתוח הוא אכן אמיתי.

- היזהרו מרופא נלהב: גישה כזו עלולה להעיד על בעיה קלה של רדיפת בצע, יותר מאשר על מומחיותו ורצינותו של הרופא. רופא רציני דווקא אמור לסנן את הפונים אליו ולהיזהר ממקרים של אנשים בעלי בעיות נפשיות, שאין בכוח הניתוח לפתור. מנתח שמבטיח ש"אין בעיות" ו"אין סיבוכים", טועה ומטעה. אין פעולה ברפואה שאין בה סיכוי לסיבוכים. רופא הטוען, כי יש לו מאה אחוזי הצלחה - או שלא ניתח מעולם, או שיש לקחת את אמינותו בערבון מוגבל. כל כירורג נכשל בשלב מסוים. גם כאשר הולכים לטיפול אסתטי, צריך לקחת בחשבון שהוא עלול לא להצליח.

- היזהרו מ"חאפרים": היזהרו ממי שמגדיר את עצמו "פלסטיקאי". אין "חיה" כזו. חשוב לבחון היכן התמחה הרופא וכמה ניתוחים מהסוג שאתם מבקשים לעבור עשה קודם לכן (אם הוא מתמחה בעיקר בהרמות חזה, אולי לא כדאי לעבור אצלו ניתוח אף). חשוב גם לבדוק אם מעבר לפעילותו בקליניקה הפרטית, הוא עובד גם בבית חולים (נתון הנחשב כיתרון, שכן עבודה בבית חולים מאפשרת לצבור ניסיון יקר ערך), מתי סיים את ההתמחות והיכן עבד מאז.

- אספו המלצות רציניות: היזהרו ממכונים עלומי שם, שמפנים אתכם לרופא "שלהם". עדיף להגיע למומחה שקיבלתם עליו המלצות מוקדמות ממנותחים אחרים וגם חוות דעת שנייה מרופאים אחרים. שווה להתעניין גם אצל רופא המשפחה שלכם. בהחלט יכול להיות שבין עמיתיו לאורך השנים התוודע, או שמע על רופא מומחה טוב בכירורגיה פלסטית. חשוב מאוד שלא להתרשם רק מהפרסומות, ויהיו אלה אטרקטיביות ככל שיהיו, אלא לבחון את הנתונים בשבע עיניים ולהסתמך אך ורק על המלצות ממקורות רציניים.

- אל תתלהבו מאלבומים: אצל מנתחים פלסטיים רבים יש במרפאה, או במשרד "אלבומי הצלחות". ההסתמכות על אלבומי התמונות בלבד היא בעייתית במקצת, כי ברור מאליו שאף רופא לא יראה את הניתוחים שלא הצליחו. אפשר ואף רצוי לבקש מהרופא להציג בפניכם תמונות של הצלקות הצפויות לאחר הניתוח, כדי לתאם ציפיות. תיאור של הניתוח על כל המשתמע ממנו, ימנע אכזבות שלא במקומן בסופו של תהליך.

- דברו ברור: עדיף להגדיר בפני הרופא את טווח הציפיות שלכם מהניתוח ולבקש תשובה על מידת הריאליות שלהן. תשובה אמיתית של המנתח עושה לפעמים פלאים, מראה את המציאות ומונעת המון כאבי לב ואכזבות בסוף הדרך.

- עבדו על הכימיה: אם אין לכם תחושת אמון במנתח שבו בחרתם, חפשו מנתח אחר. חייבת להיות כימיה מסוימת ביניכם לבין המנתח, שתאפשר לכם לתקשר איתו בחופשיות ובכנות. אחרי הכל, צפוי לכם קשר מתמשך - לפני הניתוח ובתקופת ההחלמה שאחריו.

- קחו בחשבון את המחיר: טווח המחירים של הטיפולים הפלסטיים השונים רחב מאוד. מחיר הניתוח תלוי במשתנים, כמו: המוניטין של הרופא, המוסד שבו מתבצע הניתוח ואיכות החומרים והאביזרים בהם משתמשים. אולם חשוב לזכור, כי מחיר גבוה אינו ערובה להצלחה ולהפך - מחיר נמוך (יחסית) אינו ערובה לניתוח לא מוצלח.

דר' עמנואל בדני הוא מומחה לכירורגיה פלסטית ואסתטית מ"כללית אסתטיקה".

חופשה בחו"ל עם הילדים

חופשה משפחתית בחו"ל עם הילדים היא בהחלט חוויה מהנה, אך לא פעם גם קשה ומעייפת, במיוחד כאשר מדובר בנסיעה הראשונה עם הילדים.

להלן 10 טיפים באדיבות מומחי דיזנהויז סיטונאי תיירות, לחופשה משפחתית מוצלחת בחו"ל עם הילדים:

1. לאפשר לכל אחד מהילדים לבחור 2-3 צעצועים, אותם יוכל לקחת לחופשה כדי שיתנו לו תחושה ביתית.

2. לקחת ספרים שהילדים אוהבים וכאלה שאתם ההורים אוהבים להקריא להם.

3. לא לשכוח את הפריט שהילד קשור אליו במיוחד: כרית קטנה, בובה, ספר, קלטת או חיתול.

4. רצוי לשכור בית קטן, או דירה במלון דירות עם סלון קטן, מטבחון ופינת אוכל.

5. מומלץ לארגן את צימר/דירת הנופש כמה שיותר מהר, בדומה לארגון הבית: לפזר צעצועים, להניח בקרבת יד את דגני הבוקר האהובים על הילדים ולסדר להם פינת מנוחה ושינה.

6. עדיף ללון במקומות מחוץ לעיר ולוודא שיש במרחק הליכה, או נסיעה קצרה אטרקציות כגון: חוף ים, פארק שעשועים, בריכה ועוד.

7. הכינו מראש מוצצים רזרביים, בגדים להחלפה, תרופות קבועות ועוד.

8. מומלץ לשכור רכב מרווח ונוח, במיוחד אם מדובר על חופשה הכוללת נסיעות ארוכות.

9. רצוי להכין רשימה ואביזרים למשחקים משפחתיים שניתן לשחק בהם יחד ברכב, או בדירת הנופש כמו: ארץ עיר, סיפור והמשכו, משחק הזיכרון, לא נפסיק לשיר ועוד.

10. הצטיידו בכמות נדיבה של חטיפים שהילדים אוהבים.

בואו לדבר על זה בפורום ניתוחים פלסטיים - תמיכה ושיתוף
ובפורום יחסי הורים ילדים.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום