מחקר: אמבטיה חמה עושה טוב גם ללב
התרגעות באמבטיה חמימה ונעימה נראית אולי כהתפנקות, אולם מחקר שנערך ביפן מגלה כי אמבטיה במים חמים עושה ללב רק טוב, גם לחולי לב. אמבטיה חמה מכל הלב
בעוד אמבטיות חמות נחשבות בחברה המערבית כעלולות להיות מסוכנות לחולי לב, רופאים יפנים מפנים באופן שגרתי חולי לב לטיפול באמבטיות חמות, כחלק מהשיקום מהתקף לב. תוצאות מחקר קטן שנערך ביפן מראות כי אמבטיות חמות משפרות סיבולת גופנית אצל קשישים, ללא קשר להיותם חולי לב או בריאים.
מתוצאות המחקר של אוניברסיטת קגושימה ביפן עולה כי 10 דקות של טבילה במים חמים שיפרו את תחושת התשישות והכאבים ברגליים, בקרב 16 קשישים וקשישות, חלקם חולי לב וחלקם בריאים. תוצאות המחקר הוצגו על ידי ד"ר מגומי שימודוזונו וצוות החוקרים בכנס השנתי של האגודה האמריקנית לרפואה שיקומית, שנערך בסן פרנציסקו, בארה"ב.
בראיון לחדשות רויטרס אמר אחד החוקרים, ד"ר נובויוקי טנקה, כי ישנה אמונה רווחת לפיה חולי לב צריכים להימנע מאמבטיה חמה בשל החשש מדופק מואץ. אולם לדברי ד"ר טנקה, ביפן, "שהיא ארץ עם הרבה מעיינות חמים", עושים בדיוק להיפך.
יתרה מזאת, לדברי ד"ר טנקה מסתבר שאמבטיות חמות לא רק שהן בטוחות ללב, אלא שהן מצליחות להרחיב את כלי הדם ולאפשר זרימת כמות גדולה יותר של דם ללב.
המחקר הנוכחי עקב אחרי נבדקים שסבלו ממחלת לב, לחץ דם גבוה וגם כאלה שלא סבלו ממחלות לב והיו בריאים. טבילה קצרה של 10 דקות, באמבטיה של מים חמים בטמפרטורה של 41 מעלות, שיפרה את היכולת הגופנית של כל הנבדקים.
"אנשים בחברה שאוהבת מקלחות, כמו בארה"ב ובאירופה, יעשו טוב לעצמם באמצעות אמבטיה חמה מידי פעם", מסכם ד"ר טנקה. יחד עם זאת מזהיר ד"ר טנקה כי חולי לב צריכים להתייעץ עם הרופא המטפל לפני שהם נהנים מאמבטיה חמה.