המשימה: רוחניות

(0)
לדרג

כשהרוח מתעלה על הגוף. מה באמת קורה במוח בזמן מדיטציה? הכוח שבתפילה והמיקוד שבהתעלות

מאת: מחקר נערך בנזירים בודהיסטיים מצא שחלקים מסויימים במוח שהיו פעילים, הפכו לשקטים, ואילו אזורים שונים שבדרך כלל לא נמצאים בפעילות התחילו להגיב לגרויים.

מדענים החוקרים את השפעת המצב המדיטטיבי על המוח אצל נזירים בודהיסטיים מצאו שחלקים מסויימים במוח שהיו פעילים, הפכו לשקטים, ואילו אזורים אחרים שלא היו פעילים התחילו להגיב לגרויים.
אנדרו ניוברג, רדיולוג באוניברסיטת פנסילבניה אומר "אני חושב שאנחנו נמצאים במקום מצויין בהיסטוריה, המאפשר לנו לבחון דתות ורוחניות בדרכים שקודם לא חשבו שהן אפשריות".
על ידי מיפוי המוח, ניוברג ועמיתיו בחנו קבוצה של נזירים טיבטים בודהיסטים כשהיו בזמן מדיטציה במשך קרוב לשעה.
כשהגיעו לשיא הטרנסצנדטלי התבקשו למשוך חוט לימינם, ששיחרר חומר מעקב רדיואקטיבי. על ידי החדרת כמות זעירה של חומר רדיואקטיבי לזרם הדם של המודט, המדענים ראו כיצד התמקם הצבע בחלקים הפעילים של המוח.

תחושת מרחב
לאחר מכן, כשהנזירים סיימו את המדיטציה, האזורים מופו, ומצב המדיטציה הושווה למצב עירנות רגיל.
הסריקות מספקות רמזים חשובים להבנת התהליכים המתרחשים במוח בזמן מדיטציה.
"היתה עלייה בפעילות בחלק הקדמי של המוח, האזור המופעל כשמישהו מתמקד במשימה מסויימת" מסביר ד"ר ניוברג.
בנוסף, ירידה משמעותית בפעילות בחלק האחורי של המוח, המזוהה כאזור האחראי על התמצאות, מגביר את ההנחה המקובלת כי מדיטציה מובילה לאיבוד ההתמצאות במרחב.
ד"ר ניוברג מסביר "בזמן מדיטציה אנשים חווים תחושה של אובדן העצמי ולעיתים קרובות מאבדים תחושה של זמן ומרחב. זה בדיוק מה שראינו".

כוח התפילה
האינטראקציה המורכבת בין אזורים שונים במוח דומה לפעילות המתרחשת בחוויות רוחניות או מיסטיות.
מחקרים קודמים של ד"ר ניוברג בדקו את פעילות המוח של נזירות פרנצ'סקניות בזמן תפילה המוכרת כ"התמרכזות".
היות שלתפילה יש אלמנט ורבלי, אזורים אחרים של המוח באים לידי ביטוי, אבל ד"ר ניוברג מצא גם "שהן הפעילו את אזור המיקוד של המוח, והפחיתו פעילות באזור ההתמצאות".
זוהי לא הפעם הראשונה בה מדענים בוחנים את הרוחניות. ב 1998, הכוח המרפא של התפילה עלה לכותרות כשקבוצת מדענים בארצות הברית חקרה כיצד חולי לב חוו פחות סיבוכים לאחר תקופות של "תפילה בין טיפולים".

עולם פנימי
בפגישה השנתית של האגודה האמריקאית לקידום המדע מדענים מאוניברסיטת סטנפורד פירטו מחקר שערכו לגבי ההשפעות החיוביות של היפנותרפיה על התמודדות עם מחלות ארוכות טווח.
מחקר מדעי של העולם הגשמי כמו גם הפנימי של החוויה האנושית חשוב, אומר ד"ר ניוברג.
"כאשר מישהו עובר חוויה מיסטית, הוא חווה את המציאות כגדולה וברורה יותר מתחושת המציאות היומיומית שלנו" הוא אומר.
והוא מוסיף "היות שתחושת המציאות הרוחנית חזקה וברורה יותר, אולי תחושת המציאות רלוונטית ומדויקת יותר בהשוואה לחוויה היומיומית והמדעית שלנו".

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום