ילדים: פורים שמח ובטיחותי

(0)
לדרג

על מה חשוב להקפיד כשמתחפשים ובעיקר מחפשים את הקטנים בפורים? אילו צעצועים ואביזרים מסוכנים ואסורים לשימוש? ואיך מטפלים בפציעות? כך תשרדו את פורים בשלום. מדריך

מאת: מערכת zap doctors

מדי שנה מטפלים צוותי מד"א בפציעות שונות של ילדים, בני נוער ומבוגרים כתוצאה מעיסוק במשחקים מסוכנים, מלבישת תחפושות שאינן עומדות בתקני הבטיחות הנדרשים וכדומה. חשוב לשמור על כללי בטיחות על מנת לא להעיב על שמחת החג.

לפי הנחיות מד"א ערב החג, כל סוגי הנפצים אסורים באופן מוחלט לשימוש. מגוון הנפצים האסורים לשימוש כוללים רקטות, זיקוקים גדולים ו"נחש נפץ" מסתובב. שימוש בנפצים מסוג זה, עלול לגרום לכוויות קשות, פגיעות בעיניים ואף לקטיעת איברים. כמו כן אין להשתמש באקדח צעצוע היורה כדורי פלסטיק, העלולים לגרום לחבלות חמורות ובלתי הפיכות כאשר הם פוגעים באיברי גוף שונים - עיניים, ראש, בטן, צוואר וגפיים.

את קפצוני הנייר ואת הפיקות לסוגיהן יש להפעיל באמצעות אקדח צעצוע המיועד לכך בלבד, אין 'להשתיל' את הקפצונים והפיקות באקדחים מסוג אחר או בכל כלי אחר, מחשש לגרימת שריפה ונזק רב. אין לשמור פיקות וקפצונים בכיס, מחשש להתפוצצותם. אין לירות פיקות ודומיהן בקרבת האוזניים והעיניים מעשה שעלול לגרום נזק רב ולעיתים אף בלתי הפיך.

מכינים תחפושת לבד? שולחים את הילדים לבד מחופשים? כדאי שתקראו

גם בסוגיית התחפושות קיים סיכון רב, ובמד"א מזהירים את הציבור ומפרסמים היום הנחיות בטיחות בשימוש ובהכנת תחפושות לקראת החג:

בזמן הכנת תחפושות ביתיות יש להקפיד על שימוש בחומרים שאינם דליקים. צמר גפן, נוצות טבעיות ויריעות מפלסטיק הם דוגמה לחומרים דליקים, העלולים לסכן את המתחפש באמצעותם.

יש להקפיד לרכוש תחפושות שעליהן מופיע התווית המעידה על עמידות באש. בנוסף, יש לוודא כי לתחפושת מחוברת תווית המעידה כי התחפושת עשויה מחומרים חסיני אש.

יש להקפיד כי התחפושת תאפשר ניידות ושתהיה נוחה. יש לוודא כי היא אינה לוחצת על הגוף וכי ניתן לנוע בה בחופשיות, ללא חשש של הסתבכות, נפילה, מעידה ועוד. ככלל, יש להעדיף תחפושת צמודה לגוף ולא תחפושת נפוחה, בעלת שובל כלשהו וכו'.

אין להתקרב למקור אש כלשהו עם תחפושת מחשש להתלקחות. שמרו מרחק מתנורים, כיריים דולקות, סיגריות בוערות ועוד.

תרסיסים: יש לנהוג בזהירות רבה בקרבת תרסיסים שונים. ספריי לשיער, ספריי שלג וכו' הינם דליקים ביותר, ויש להימנע מלרססם על הפנים, על הגוף או בקרבת מקור אש מחשש להתלקחות מהירה ופגיעה בלתי הפיכה. שימו לב כי מומלץ לרכוש אך ורק תרסיסים שעליהם מוטבע תן תקן של מכון התקנים הישראלי.

תחפושות שעליהן לעבור כביסה, יש לשלוח לניקוי יבש ולהימנע מלכבסן בכביסה רגילה. כביסה רגילה ושאינה על פי הנחיות היצרן, עלולה לפגום במידת העמידות של התחפושת לאש ועל כן מעמידה בסכנה את הלובש אותה.

יש להימנע משימוש במסכות ללא פתחי אוורור נאותים, העלולות לגרום לחנק ואף לאיבוד הכרה.

אין לחצות כבישים כאשר המסיכה מונחת על הפנים. מסיכה מצמצמת משמעותית את שדה הראייה של הילד, ועלולה לגרום לפציעתו בתאונה.

הנחו את הילדים המחופשים להתרחק מסיגריות, תנורים או כל מקור אש אחר, על מנת להימנע מסכנת התלקחות.

איך מונעים אסון?

1. במקרה של התלקחות, יש להשכיב את הנפגע ולגלגלו בחול או בעפר, לכבות את האש בכמות גדולה של מים, או להחניקה באמצעות שמיכה רטובה. את ראש הנפגע יש להקפיד לא לכסות מחשש לחנק. כמו כן, אין להסיר בגדים חרוכים ואין למרוח משחות שומניות על הכוויות. את הכוויות יש לקרר באמצעות מים פושרים וזורמים בלבד.

2. במקרה של חדירת ספרי שלג לעיניים יש לשטוף בהרבה מים ולא לשפשף.

3. במקרה של פגיעה בשמיעה יש לפנות לרופא מטפל.

4. במקרה של אלרגיה יש להסיר את האיפור (החומר הזר). במידה ומתפתחת רגישות מוגברת המאופיינת בקשיי נשימה, גרד או נפיחת יש להושיב את הנפגע ולחייג למד"א .

5. במקרה של חדירת גץ אש לעין יש לשטוף אותה במהירות במים ולהעביר את הנפגע למתקן רפואי קרוב.

6. יש להקפיד על הימצאות תיק עזרה ראשונה תקני של מגן דוד אדום בכל מסיבת פורים ובכל אירוע המוני.

7. בכל מקרה חירום רפואי, יש להזעיק במהירות האפשרית את צוותי מד"א בטלפון חירום 101 ולהישמע להנחיות הפאראמדיקים במוקד עד להגעת צוותי מד"א למקום.

בואו לדבר על זה בפורום "בטרם" - לבטיחות ילדים.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום