מזון מוצק לתינוק - מתי להתחיל?
מחקר חדש מחזק את ההמלצות הישראליות לחשוף תינוקות למזון מוצק מגיל 4 חודשים. לפי המחקר, אין קשר בין מועד החשיפה למזונות לבין הופעת תסמיני אלרגיה
שכיחות המחלות האלרגיות הולכת וגוברת בעולם המערבי. עד היום לא ברורה מידת ההשפעה של גיל החשיפה למזונות מוצקים על הופעת אלרגיה - ולכן, במדינות שונות יש המלצות סותרות על הגיל המומלץ.
מחקר חדש בנושא שפורסם החודש ב-Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine מצא כי אין קשר בין מועד החשיפה למזונות אלרגניים לבין הופעת תסמינים אלרגיים - קוצר נשימה ופריחות בהמשך החיים.
שיטות
חוקרים מהולנד ביצעו מחקר שעקב אחר 6,905 ילדים מלידתם ועד גיל 4 שנים (המחקר נמשך ומתעתד לעקוב אחרי הילדים עד גיל 20 שנה). בכל חצי שנה הילדים עוברים בדיקה וההורים ממלאים שאלונים על תסמינים עוריים ונשימתיים. בגיל 6 ו-12 חודשים מילאו ההורים שאלונים על חשיפה למזון. ספציפית, נבדק מועד החשיפה לחלב פרה, ביצים, בוטנים, אגוזים, סויה וגלוטן.
תוצאות
31% מהילדים חוו אירועי קוצר נשימה בגיל שנה, ו-14% מהילדים בגיל שנתיים ו-3 שנים עדיין צפצפו.
פריחה על העור הופיעה ב38% מהילדים בגיל שנה, 20% מהילדים בגיל שנתיים ו-18% מהילדים בגיל 3 שנים.
מסקנה
מחקר זה אינו תומך בכלל של מניעת חשיפה למזונות אלרגניים עד גיל 6 חודשים. יתרה מזאת, המחקר מחזק את ההמלצות הנהוגות היום במדינת ישראל בדבר חשיפה מדורגת למזונות מגיל 4 חודשים.
לכתבות נוספות והרשמה לאתר ללא תשלום - לחצו כאן.
בואו לדבר על זה בפורום אלרגיה ואסתמה.