פילאטיס: הריון תוך כדי תנועה
לפעילות גופנית בזמן הריון יש יתרונות רבים בתנאי שמתאימים אותה למשקל הגוף. הכל על הריון לא שגרתי
במהלך ההריון עובר הגוף שינויים הורמונאליים ופיזיולוגיים. השינויים מתרחשים הודות לעלייה של כמעט פי 100 ברמות ההורמונים - אסטרוגן ופרוגסטרון. בנוסף, הרילקסין מופרש מהשלייה ונועד להגמיש רצועות ורקמות חיבור בגוף, על-מנת להכין את האגן ועמוד השדרה למעבר התינוק במהלך הלידה בתעלת הלידה; הורמון זה משפיע על כל רקמות החיבור בגוף.
כידוע, מתרחשים שינויים הורמונאליים ופיזיולוגים בגוף ואצל נשים רבות קיימות תופעות לוואי, שונות, כגון: בחילות, צרבת, עייפות, כאבי גב, טחורים, וורידים, עצירויות, מצבי רוח ועוד. פעילות גופנית יכולה להקל על הרבה מתופעות הלוואי בהיריון, אם כי אין זה הזמן להיכנס לכושר. אישה שלא עסקה כלל בפעילות גופנית לפני ההריון, לא רצוי שתיכנס עתה לפעילות גופנית מתונה, מאוזנת או אינטנסיבית. אישה שעסקה בפעילות גופנית סדירה, וההריון תקין, יכולה להמשיך בשגרת האימונים בהתאם להתפתחות ההריון.
^^יתרונות פעילות גופנית במהלך ההריון:^^
שיפור ההרגשה הפיזית והנפשית של האישה.
שמירה על משקל גוף תקין ועלייה מתונה במשקל.
שמירה על תחזוקה של הגוף - מניעת הידלדלות השרירים ומתיחת יתר.
הנעת המפרקים המביאה להזנה טובה שלהם ושמירה על טווחי תנועה.
חזרה מהירה יותר לכושר, משקל ולתפקוד מלא לאחר הלידה.
שליטה בשרירי רצפת האגן לצורך הרפייתם בלידה ולאיסוף ותרגול לאחר הלידה.
פיתוח מודעות גופנית ויציבה נכונה.
כמו כן והחשוב מכול, משני מחקרים שנערכו בארה"ב, עולה כי פעילות גופנית קבועה של נשים בהריון תורמת באופן משמעותי להתפתחות התקינה של העובר וההריון. במחקרים אלה התברר, כי עוברים של נשים שעסקו בפעילות גופנית כבר בשבועות הראשונים להריון, היו גדולים יותר כבר בשבוע השמיני להריון, ושלבי ההיריון היו משביעי רצון ביותר. ההמלצות הנובעות מהמחקר: משטר מבוקר של פעילות גופנית מתונה וקבועה במהלך ההריון, בפיקוח רפואי.
^^השפעת הפילאטיס על מהלך ההריון:^^
מבחינה מנטאלית, תורמת ההתעמלות להרגשה טובה לכלל האוכלוסייה ובמהלך ההריון בפרט.
תרגילי הפילאטיס משפרים את הסירקולציה הדמית והאוורור הריאתי ומעלים את רמת האנרגיה.
בתרגול עפ"י השיטה אנו מקפידים על יציבה נכונה, חיזוק שרירי הבטן בכלל והרחב הבטני בפרט, שרירי הגב הזוקפים ושרירי רצפת האגן. כל אלו שומרים על הייצוב האקטיבי של עמוד השדרה.
תרגילי הפילאטיס מחזקים את הגב העליון, את בית החזה (לאחר הלידה, אזורים אילו עומדים בעומסים רבים, בשל נשיאת התינוק ועוד).
תרגילי פילאטיס מתונים שומרים על דופק יציב, ולכן אינם מזיקים לנשים הסובלות מבעיות לחץ דם שונות במהלך ההריון.
פעילות גופנית משפרת את פעילות המעיים. בבסיס האימון בפילאטיס, מצויה הנשימה הגורמת למסאז' לאיברים הפנימיים ואף קיימים תרגילים ייחודיים לכך.
תרגול קבוע מסייע בסירקולציה של הדם והנוזל הלימפטי המונע נפיחויות ברגליים ובידיים.
במידה ומעולם לא התאמנת עפ"י השיטה, יש להמתין 6 שבועות לאחר הלידה ולהתחיל להתאמן. ישנן מספר סיבות לכך: ראשית, בריאות העובר - אין מחקרים קליניים המעידים על נזק, אך אין ברצוננו לקחת סיכון על אירוע כזה חס וחלילה. שנית, כאשר הינך מתאמנת ברמה מתחילה, זה הזמן להתחזק על מנת להגיע לרמת כושר בינוני-מתקדם וכו'. עם התקדמות ההריון ישנם תרגילים רבים, אשר ההיריונית אינה מסוגלת לבצע ולעיתים התרגילים אף מסוכנים לה. ולכן, אין זה הזמן להתחיל את האימון ושלישית - זמן ההריון הינו זמן של שינויים רבים העוברים על גוף האישה, שינויים פיזיולוגיים והורמונאליים ואין זה זמן מתאים לשינוי גופני נוסף.
לפרטים נוספים - לחצו כאן.
בואו לדבר על זה בפורום אימון וכושר גופני, בפורום הריון ולידה ובפורום פילאטיס.