קיץ בא ושוב זה חם
חם, חם, חם, אבל אנחנו רעבים וכמהים למשהו קריר שיחליק בגרון.. כמה הצעות לפיקניק קייצי
את, אתה, חוף ים, שדה מוריק..
לא ממש חשוב היכן, העיקר שהפסטורליות והרומנטיקה תשחק תפקיד.
הסלסלה חייבת להיות סלסת קש, המפה חייבת להיות משובצת ומרובת גדילים, היין צונן, והגבינות משובחות..
אז איך מכינים כזו סלסלה? רוכשים את היין האהוב עליכם, דואגים לצנן אותו, לא שוכחים פותחן.
קונים מגוון של גבינות - דואגים שיהיו מגוון של סוגים (גם רכות, גם קשות, גם בשלות וגם טריות)
לחם: קונים טרי בבוקר הפיקניק.
ירקות: רצוי לחתוך במקום, אבל אם אין את האמצעי חותכים עגבניות לפרוסות ומאחסנים בכלי אטום (לא להוסיף דבר, שמא יגירו נוזלים)
עשבי תיבול בכלי נפרד, שמן זית משובח.
אפשר לצרף נקניקים - אבל לא צריך הרבה יותר..
למי שמעוניין במשהו מעט יותר מורכב, מוזמן לעבור לפסקה הבאה.
עוף ביין ולימון
-----------------------
משרים מראש, צולים, ניתן לאכול קר או פושר.
המצרכים:
1 עוף, מחולק ל-4 או 8 חתיכות (או כנפיים בלבד, להקלת האכילה)
1 כפית פפריקה מתוקה, שטוחה
1/4 כוס שמן זית
1 כפית סוכר, שטוחה
3 עלי דפנה, מיובשים וכמה מחטי רוזמרין
3/4 כוס יין לבן
2 כפות דבש
1 כפית חרדל
1 מיץ לימון, מלימון אחד
לפי הטעם מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי המרינדה ויוצקים על העוף מערבבים היטב כדי שכל החלקים יתובלו באופן שווה, מכסים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשלוש - ארבע שעות.
2. מעבירים לנייר אפייה, ומכסים בנייר כסף. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה של 220 מעלות למשך 15 דקות.
3. הופכים את העוף ואופים 10 דקות נוספות. מנמיכים את החום לחום בינוני של 180 מעלות ואופים חצי שעה נוספת.
שיפודי עוף במנגו
------------------------
קליל, קייצי, טעים.
4 חצאי חזה עוף מנוקים
קוביות גדולות מ-5-4 פירות מנגו בשלים ומוצקים
פלפל אחד חריף, וגמבה מתוקה אחת
למרינדה
1/2 כוס מיץ לימון טרי
2 כפות רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר על פומפייה
1/2 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
כף דבש או רוטב צ'ילי אסיאתי
1 כף סוכר חום
2 כפות שמן שומשום (לא הכרחי)
אופן ההכנה
1. בעזרת סכין חדה חותכים לקוביות את נתחי חזה העוף
2. מערבבים בקערה את חומרי המרינדה ומשרים בהם את הנתחים לפחות 30 דקות. משחילים על שפוד לסירוגין עם קוביות המנדגו וחתיכות פלפל.
3. צולים על גחלים או מתחת לגריל חם בתנור עד שהבשר משחים משני הצדדים או עד שהוא עשוי. מגישים מיד על מצע של עלי ריחן, נענע, רשאד, או רוקט, או על חבילה של תערובת עלים צעירים שטופים. על העלים סוחטים מיד מיץ לימון.
סלט תפוחי אדמה:
---------------------------
מתכון בסיס עם המון וריאציות, את תפוחי האדמה בוחרים בהיותם חדשים ומוצקים, לא ירוקים ולא פצועים, משתדלים שיהיו אחידים בגודלם, מבשלים אותם בקליפתם במים עד שקצה סכין חודר לתוכם בקלות, חותכים לקוביות (קולפים אם רוצים) ומייד מתבלים - בעודם חמים (הכמויות לכ- 6 תפוחי אדמה בינוניים)
תיבול ראשון:
כוס שמן זית עדין
כוס עשבי תיבול (פטרוזיליה, כוסברה, בליזליקום, שמיר, רוזמרין) קצוצים דק.
פלפל אדום חריף קצוץ דק
מלח ופלפל
תיבול שני:
כוס שמנת חמוצה
רבע כוס עירית קצוצה
מעט אגוז מוסקט
שן שום כתושה
סלט פסטה קל
--------------------
לחבילת פסטה (רצוי בצורת צדפים) מבושלת להוסיף חבילת גבינה בולגרית שמנה קצוצה, חצי כוס עגבניות מיובשות בשמן זית, קצוצות אף הן.
מוסיפים עלי בזיליקום קרועים לפיסות ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.
סלט פירות ועוגיות חמאה
-------------------------------------
מצרכים:
שקית עוגיות חמאה
קופסת שימורי פירות (קוקטייל) או פירות העונה טריים חתוכים לקוביות של ס"מ
שמנת מתוקה
מעט דבש
מעט סירופ מייפל
אגוזי מלך קצוצים
מעט בזיליקום טרי או נענע קצוצה
אופן ההכנה:
1. מרסקים את העוגיות בעודן בשקית לפירורים גדולים
2. מרפדים תחתית של קערת זכוכית יפה בשליש מכמות הפרורים
3. בוזקים מעל לעוגיות מעט דבש וסירופ מייפל
4. מקציפים את השמנת המתוקה עם מעט סירופ מיפל
5. על הפירורים שופכים שליש מכמות השמנת המתוקה ומעט מהאגוזים
6. על השמנת מסדרים שליש מכמות הפירות. חוזרים על הפעולה עד שנגמרים החומרים
7. מעל לכל מקשטים בתותים או בכל פרי אחר שיש בעונה.
שומרים בקירור עד להגשה.
והעיקר? בתיאבון.
המתכונים הגיעו בחלקם מאתר האוכל של נענע, גודפוד