פטרוזיליה - זה טוב ללב?
פטרוזיליה היא בלי ספק אחד הירקות הבריאים והמומלצים ביותר - מה עושים איתה ואיך היא טובה לנו?
צילום סלט: מור סגל
סלט פטוש מסעדת כנאפה, שדרות חן 59, תל-אביב3 עגבניות בינוניות
2 מלפפונים
3 בלצלים לבנים
½ כוס פטרוזליה קצוצה
¼ כוס כוסברה קצוצה (ניתן להחליף בעלי נענע)
1 כף שמן זית
½ לימון סחוט
מלח
פלפל שחוק
שן שום קצוצה דק
2 פיתות
מעט שמן זית
ההכנה
חותכים את הירקות לקוביות
מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה (או הנענע) ומתבלים בשמן, לימון, פלפל ומלח
חוצים את הפיתות ושתי פרוסות שטוחות ועגולות ומורחים במעט שמן זית
חותכים לחתיכות קטנות (2X2 ס"מ לערך)
קולים בתנור עד שהפיתות מזהיבות מעט
מוסיפים את הפיתות ומגישים
הערה : אם מכינים את הסלט לפני הארוחה יש להוסיף את הפיתות לפני ההגשה כדי למנוע הרטבות יתר שלהם
כוס בורגול מושרה במים ושטוף היטב
חבילת פטרוזיליה בינונית שטופה וקצוצה
1 עגבניה מוצקה קצוצה דק
חצי כוס עלי נענע קצוצים דק
1 מלפפון קצוץ
שתי שיני שום קצוצות דק
מיץ לימון סחוט טרי
שמן זית עדין
מלח ופלפל
מעבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים תיבול, הטעם צריך להיות עוקצני חמצמץ.
מסייעת בהורדת כולסטרול וטריגליצרידים, יעילה בהורדת לחץ דם גבוה. מונעת היווצרות קרישי דם ומגנה מפני מחלות לב וטרשת עורקים.
בנוסף היא גם מחזקת את מערכת החיסון, בעלת השפעה
אנטי-זיהומית ומסייעת בטיהור הגוף מרעלים.
שילוב של שום עם פטרוזיליה מעודד הפרשת נוזלים ולכן, יעיל במיוחד לאיזון לחץ הדם . מסייעת בטיפול בדלקות בדרכי השתן, עם זאת, לאמהות מניקות מומלץ שלא לאכול כמויות גדולות או להשתמש במיצוי נוזלים של פטרוזיליה שכן יש לה השפעה מיבשת על החלב, כמובן לא מדובר בקמצוץ פה ושם, אלא בכמויות רפואיות.
בואו לדבר על כך בפורום דיאטה ותזונה