כמה טוב לדוב
בניגוד לדובים, אנחנו לא שוקעים בשנת חורף - מה בכל זאת עושים כדי להתגונן מהדחף הקמאי להתרפד?
פעמים רבות אנו מוצאים את עצמנו רעבים וגרגרנים יותר בתקופת החורף. תחושה זו נובעת לרב משתי סיבות עיקריות: הגוף שזקוק ליותר אנרגיה על מנת לחמם את עצמו, והסיבה הבעייתית יותר, קשורה בשעות המרובות בהן אנו נמצאים בבית, ובעיקר בקרבת המקרר, וזה כנראה גם בגלל מזג האוויר הסגרירי שבחוץ. כל אלו גורמים לנו לזלילות מיותרות שהן לאו דווקא נצרכות.
בעיה אובייקטיבית נוספת המאפיינת את החורף קשורה בשכבות הבגדים המרובות שמעניקות הסוואה מצוינת לקילוגרמים הנוספים. בעוד בתקופת הקיץ הבגדים האווריריים, הגופיות ובגדי הים אינם מאפשרים לשומנים לחמוק מעינינו, ובאופן המחייב אותנו להימנע מלאסוף אותם הרי שבחורף ההסוואה המטשטשת, גורמת לנו לעיתים להתעלם מהעובדות.
עוד על תזונה, דיאטה ובריאות: ערוץ "תזונה ודיאטה" בדוקטורס
צחי כנען, דיאטן קליני, מסביר ומפרט כיצד נוכל לעבור את החורף הקרוב בשלום, להתעורר למרות הכל מ"שנת הדובים" חטובים ובריאים. איך באמת להתמודד עם המשקל והדיאטה, התאווה למתוק, הצינון ואפילו מצב הרוח בעונת החורף שנמצאת ממש בפתח החלון.
* מומלץ לשריין לשעות הערב הקשות מרקים דיאטטיים, חטיפי אנרגיה מופחתים בקלוריות ומגוון מעדני "דיאט".
* אם בכל זאת מעדתם וחלילה אכלתם "למ....ש....ל" קרמבו, אז רוצו לצחצח שיניים! צחצוח השיניים מרענן את הפה ומנטרל את התאווה לעוד מתוק.
* השקיעו בסנדוויצ'ים. גוונו כל כריך בתבלינים, עלי חסה, עלי רוקט, בזיליקום, פרוסות עגבניה.
* בחורף מומלץ לנצל את יתרונותיו של המרק. מרקים מרווים, מזינים ועשירים במינרלים חיוניים.
* מרקים מתאימים לתפריט דיאטטי כשהם מבוססים על ירקות. מרקים לרב קלים לעיכול ומעניקים לגוף תחושה מרגיעה ונעימה, שכן בדומה לדייסה, הם מחממים את גופנו מבפנים.
* עם זאת יש לנהוג בזהירות עם מרקים מבוססים על קטניות ופחמימות דוגמת מרק אפונה, עדשים או בטטה ובעיקר כאלו המשלבים גם שמנת. אלו עשויים להיות מאוד משמינים וערכם הקלורי אף עשוי להיות זהה לארוחה שלימה.
* כאשר קצב הירידה במשקל אינו מספק, אין לעבור לדיאטה חריפה יותר. מומלץ להגביר את הפעילות הגופנית
* ולא להפחית קלוריות. הליכה של 3 ק"מ במשך 30 דקות היא הליכה בקצב טוב, אולם במקרה של עצירה בירידה
* מומלץ להאריך בהדרגה את משך ההליכה ל- 50-60 דקות לפחות 4 פעמים בשבוע.
* חפשו את ה"קלוריות החבויות", הכוונה לאותן קלוריות שאינכם מודעים או שמים לב לקיומן. כך למשל קורה כאשר שופכים שמן זית מתוך הבקבוק או אוכלים סלט חצילים קנוי העשיר בשמן.
* אם בקיץ החם נהגנו לאכול ירקות טריים וקרים, בחורף אנו נהנים יותר מירקות מבושלים. במקרה זה מומלץ לצמצם את זמן הבישול ואת כמות המים שמוסיפים לתבשיל ככל שניתן.
* על מנת שלא לאבד את המינרלים והויטמינים שבמזון. מומלץ יותר לאדות או להקפיץ קלות את הירקות.
* פירות הדר המצויים בשפע בחורף עשירים באשלגן ובוויטמין C. במידה ומתחשק משהו מתוק כדאי להתרגל להעדיף אותם על פני חטיף.
* בחורף, מומלץ לפתוח את הבוקר בדייסת קווקר, בתוספת של כפית פשתן טחון. ארוחה כזו היא מזינה ומשביעה לאורך זמן.
* בחורף מומלץ לחזק את המערכת החיסונית מראש על ידי תזונה מאוזנת, פעילות גופנית סדירה ושינה מספקת.
* והיה ונדבקתם באחד מתחלואי החורף הרי שלצד הטיפול התרופתי, יש להקפיד על שתיית מרקים צחים ותה צמחים כמו נענע או ג'ינג'ר.
* במידה ואתם נוטלים אנטיביוטיקה מומלץ לאכול מידי יום 2 גביעי יוגורט ביו, זאת כדי להפחית את הנזק הנגרם למעיים.
* לטיפול בנזלת מומלץ לשאוף אדים, להם מוסיפים שמנים כמו שמן עץ התה, שמן אקליפטוס או שמן מנטה.
חנוכה שמח וחורף נעים וקר...
בואו לדבר על כך בפורום תזונה ודיאטה