מגלים רגישות
לקראת החורף: התחסנו, נזהרנו, מה עוד ניתן לעשות על מנת להכין את הגוף לחורף? המוטסט
"המוטסט" (Hemotest) הינה מערך תזונתי המתחיל בבדיקת דם חדשנית המאבחנת רגישות תזונתית ל 93 סוגי המזון שנבחרו בהתאם להרגלי התזונה הישראליים, ומסתיים בתוכנית אינדיבידואלית שמטרתה לסייע להפטר ממחלות כרוניות או ממשקל עודף ולהקנות אורך חיים תזונתי בריא, אפקטיבי ואופטימאלי.
שיתוף פעולה בין מומחים בריטיים לבין מומחים מהמרכז הרפואי "נובו מדיס" בישראל, הניב תוכנית זו שהותאמה באופן ספציפי לקהל הישראלי.
רובנו מכירים את האלרגיה ה"קלאסית" - רגישות תזונתית המתבטאת בתגובה מידית של גירויי עור, קשיי נשימה, נפיחויות וכיו"ב. סוג זה של רגישות הינו נדיר ומופיע אצל כ - 5% מהאוכלוסייה בלבד.
סוג נוסף של רגישות, נפוץ הרבה יותר הינו האלרגיה ה"סמויה" או במילים אחרות רגישות תזונתית. רגישות זו קיימת אצל כ - 80% מהאוכלוסייה והיא נובעת מצריכת מזון אשר הגוף מתקשה לעכל (מוצרים אלרגניים).
לעיתים קרובות, אנשים הסובלים ממחלות וסימפטומים שונים הקשורים לתופעות לוואי של רגישות תזונתית, עלולים לסבול שנים רבות בניסיון להפטר מתחלואים אלו בדרכים שונות מבלי לדעת, בעצם, כי הן קשורות קשר ישיר והדוק למזון הנצרך על ידם מדי יום ביומו.
כמעט אין אפשרות ללא בדיקות מעבדה מיוחדת לקשר בין סוגי המזונות הנצרכים לבין בעיות בריאות שונות ומשקל עודף, היות ומדובר בתגובה לא מיידית ובעלת השפעה לטווח ארוך.
אי ספיגת מזון ניתנת לגילוי באמצעות בדיקת דם שתגדיר במדויק אלו סוגי מזון גורמים לאותן התגובות השליליות של הגוף.
עוד על ההמוטסטס: בכתבה הבאה
באמצעות תוכנית "המוטסט", תוכנית המבוססת על אבחון וטיפול ברגישות תזונתית, ניתן להעלות את חסינות הגוף מפני מגוון רחב של מחלות, ומחלות החורף השונות בפרט, אשר מאופיינות, ברובן, ב"הידבקות" מהסביבה. בעזרת תוכנית ייחודית זו ניתן להביא לחיזוק משמעותי של המערכת החיסונית ולתיפקוד תקין של כל מערכות הגוף.
ההתמדה בתפריט התזונתי האישי, מגבירה משמעותית את יכולת ההתמודדות של הגוף ומקטינה את הסבירות לקבל מחלות.
המערכת החיסונית בגוף האדם אחראית על ייצור נוגדנים, אשר באים במגע (בין השאר) עם החיידקים שגורמים למחלות שונות. המערכת החיסונית של הגוף מכילה תאים ("מקרופאגים"), אשר תפקידם "לאכול" חיידקים. בין היתר הם גם "אוכלים" את חלקיקי המזון שהגוף לא מעכל מסיבות של רגישות תזונתית. במידה וכמות חלקיקים זו מצטברת וגדלה, אותם התאים ("המקרופאגים") עסוקים בניטרול המזון, תהליך שגוזל משאבים רבים של הגוף. כתוצאה מכך, היכולת של המערכת החיסונית להגן על הגוף בפני המחלות הולכת וקטנה. הגוף הופך לחלש יותר ופגיע יותר על ידי מחלות בכלל ועל ידי מחלות חורף בפרט, וזאת מכוון שהוא לא יוכל לנטרל ביעילות את כל החיידקים אשר תוקפים אותו.
אנשים שונים מגיבים בצורה שונה לאותו סוג מזון, בהתאם לסגולותיו הייחודיות של הגוף.
אי ספיגת מזון הוא תהליך ביוכימי של רגישות יתר לסוגי מזון אשר המערכת החיסונית מזהה כ"מסוכנים" ולכן תוקפת באמצעות נוגדנים מיוחדים. ריאקציה זו גורמת להחלשות הגוף, המערכת החיסונית שלו ולתופעות לוואי רבות מאד מסוכנות הכוללות, בין היתר, התפתחותן של מחלות שונות. "המוטסט" בודקת את אי ספיגת המזון, באמצעות בדיקת דם שמגדירה במדויק אלו סוגי מזון גורמים לאותן התגובות השליליות של הגוף.
כמעט אין אפשרות ללא בדיקות מעבדה מיוחדת לקשר בין סוגי המזונות הנצרכים לבין בעיות בריאות ומחלות שונות היות ומדובר בתגובה לא מיידית ובעלת השפעה לטווח ארוך.
בואו לדבר על כך בפורום דיאטה ותזונה
עוד על המערכת: לחצו כאן