דיאטה בחגים

(0)
לדרג

הניסיון לרדת במשקל בעתות שגרה אינו פשוט, קל וחומר במועדים חגיגיים. העקרונות הבאים יעזרו לכם לעבור החגים בשלום

מאת: ד"ר שלמה לוי

מחקרים מלמדים שישראלים עלולים לעלות במשקל בזמן החגים 2-5 ק"ג. אנשים שמתחילים תכנית טיפולים לפני החגים מצליחים לעבור את החג ללא עלייה במשקל, או עם עלייה קלה ביותר, בין חצי קילו עד קילו. חלקם אפילו מצליחים לרדת במשקל

קיימת הסכמה בקרב רבים כי אין זה האוכל שמשמין אלא הכמות אותה אנו צורכים. הבעיה המרכזית היא השליטה שלנו בעצמנו וכמויות האוכל. אם כך פנהי הדברים, למה לדחות למחר את מה שאפשר להתחיל כבר היום? במיוחד כשמדובר בתהליך ולתהליך נדרש זמן למיצוי ולהפנמה.

התקופה שלפני החגים היא הזמן האידיאלי להיערך מבחינה מנטאלית לתזונה במועדים שמחים אחרי שקיבלנו כלים והדרכה, אחרי שהתרגלנו לאכול בשליטה, אחרי שהבנו כי דיאטה אינה עונש או מכשול. אנו פשוט נדרשים "למשול". אנו למדים שאם שולטים, לא מוותרים על אחת מהנאות החיים - האוכל.

נתחיל ליישם בשלבים את כל אותם טיפים וכלים מוכרים: איך לא לזלול, איך נכון לאכול. נתחיל במצבים היותר קלים, בארוחות שישי, ימי הולדת, חתונות, מסעדות - מדי ימים או שבועות אנחנו חשופים למצבים "בלתי שגרתיים", וכך נגיע מוכנים יותר להתמודד עם ארוחות החגים.

אז מה עושים?

תהליך שינוי הרגלים ושינוי דפוסי חשיבה הינו תהליך הדרגתי שצריך להבנות קומה על קומה, על בסיס חזק. יש להבין שמדובר בתהליך שלוקח זמן.

^^טיפים לאימוץ הרגלים חדשים - לקראת השנה החדשה^^

שנה חדשה בפתח, וזה הזמן להחלטות חדשות, כמובן גם בנושא תזונה. למי שרוצה לשמור על בריאותו, התזונה היא האמצעי הראשון לכך. לכן מומלץ לאמץ מספר עקרונות:

לאכול ארוחות מסודרות במשך היום. נהוג לחלק את הארוחות ל-3 ארוחות עיקריות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות. הגוף שלנו עובד קשה במשך שעות הערות שלנו (גם במהלך השינה הוא מבצע פעולות שונות ואנו שורפים אנרגיה, אך ביום הפעילות אינטנסיבית יותר), לכן הוא צריך אנרגיה זמינה ורצוי במנות קטנות כל כמה שעות. כאשר מעמיסים בבת אחת ארוחה גדולה מאוד ואח"כ לא אוכלים במשך שעות ארוכות, אפילו כל היום, העיכול פחות טוב ויש נטייה לצבור יותר שומן, כי הגוף לא מנצל באותו הרגע את מה שקיבל.

מומלץ לצמצם את צריכת השומן הרווי, כמו גבינות עתירות שומן, חמאה, נתחי בקר שמנים, מאפים ומזונות מטוגנים וכד'. כל אלה עלולים לגרום ליתר שומנים בדם, למחלות לב וכלי דם ואף לסרטן. מומלץ להרבות באכילת שומנים בלתי רווים כמו: שמן זית, שמן קנולה, אגוזי מלך, שקדים, טחינה, אבוקדו וכד'. אלה מיטיבים עם כלי הדם שלנו.

מומלץ להרבות באכילת ירקות ופרות. ארגוני הבריאות ממליצים על 5 מנות ירק ופרי ביום מ-5 צבעים שונים. הירקות והפרות מכילים ויטמינים, סיבים תזונתיים וביופלבנואידים, שהתגלו כנוגדי חמצון חזקים.

שתו מים. 2/3 מגוף האדם הם מים. חשוב להרוות את הגוף ולספק לו די מים. בד"כ 10-12 כוסות מים ביום עונים על הדרישה של אדם מבוגר ובריא. מומלץ לא להחליף את המים במשקאות ממותקים, שמכילים הרבה סוכר (כולל מיצי פרי טבעי) וגם לא במשקאות דיאט, שעלולים לפגוע בבריאות. מחקרים הראו שאנשים השותים משקאות ממותקים (כולל משקאות דיאטטיים) הם שמנים יותר לעומת מי ששותה מים. למי שאינו מחבב את הנוזל הטבעי הזה, אפשר להוסיף מספר פלחי לימון או עלי נענע, אשר משפרים את הטעם עד מאוד.

אמצו פעילות גופנית כלשהי והתמידו בה. לא צריך להתחיל בענק, גם פעילות קלה, כמו הליכה, 2-3 פעמים בשבוע במשך חצי שעה יכולה להיות מצוינת. התחילו לאט והתקדמו בקצב שלכם. בחרו פעילות שנעימה לכם (יחסית...) כדי שתוכלו להתמיד.

לשיטת ד"ר לוי - לחצו כאן.

רוצה להתחיל להרזות? לחץ/י על דיאטה אונליין.

בואו לדבר על זה בפורום דיאטה, תזונה והשמנת יתר.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום