מה תשתו: קפה או תה?
אין כמו כוס חם ומהביל לפתוח איתו את הבוקר. השאלה האם לבחור בקפה או בתה? התשובה בכתבה שלפניכם
מה עשוי להשפיע עליכם בבחירת כוס המשקה הבאה שלכם? אולי העובדה שבתה יש גם משהו שעשוי להילחם בזיהומים זדוניים. מהו אם כן אותו מרכיב ייחודי שמקנה לתה נקודות זכות נוספות? מי שעשוי לתת מהלומה לחיידקים היא חומצה אמינית בשם ל-תיאנין שמסייעת, ככל הנראה, למערכת החיסון להילחם בחיידקים, כולל באלה שמשגשגים במעיים בעקבות הרעלת מזון. קפה, שאינו מכיל את החומצה האמינית הייחודית הזו, לא מפגין פעילות אנטי-חיידקית בדומה לזו שנמצאה בתה.
תה שחור, תה ירוק או תה אולונג מספקים כולם מינון נאה של רכיבים מסכלי פעילות חיידקית. בנוסף לפעילות האנטי-חיידקית, מועילה החליטה הריחנית מבחינה בריאותית גם בסיוע ללב ובהפחתת הסיכון לסרטן, במיוחד סרטן השחלות. במחקרים שנערכו על בעלי חיים נמצא שהמרכיבים הפעילים בתה מסייעים בהפחתת הרובד המזיק (פלאק) שמצטבר בדפנות העורקים.
למרות שכמות הקפאין בתה נמוכה מזו שבקפה עדיין ניתן ליהנות ממנו כמשקה מעורר בבוקרו של יום חדש. ואם כבר תה אז למה שלא נמתיק אותו בדבש? דבש כהה וסמיך שעשיר בנוגדי חמצון הוא תוספת בריאה לכוס התה שלכם.
מחקרים אחרים מצביעים על האופן שבו מרכיבי האנטי אוקסידנטים הטבעיים הקיימים בריכוז גבוה בתה, מסייעים לעיכוב תהליכי הזדקנות, למניעת מחלות ולשיפור במצבן של מחלות קיימות. על ידי צריכה קבועה של תה חם או קר ניתן להנות מפעילותם היעילה המסייעת בהפחתת הסיכויים ללקות במחלות כלי דם, מחלות לב, טרשת עורקים, שבץ, אלצהיימר, פרקינסון, דלקת פרקים ועוד.
ומה לגבי שתיית קפה? קיימות סברות כי שתיית קפה מזיקה, אחרים טוענים כי היא מועילה. לגבי מחלת הפרקינסון, אין כל ספק כי היא מועילה. אנשים השותים מספר כוסות קפה ביום, מקטינים משמעותית את הסיכון לחלות במחלה.
חלקה הראשון של הכתבה פורסמה במקור באתר וינגייט.
בואו לדבר על זה בפורום תזונה טבעית.