רוצים לרזות? אכלו סוכרים

(0)
לדרג

הוצאת סוכרים מהתפריט היומי היא טעות של רבים המנסים להרזות. בשורה טובה: סוכר הוא מקור אנרגיה הנדרש בדיאטה

מאת: ד"ר שלמה לוי וד"ר סילבינה מצקין לוי

נכון שהרצון להוריד במשקל מונע מכם אכילת מזונות המכילים סוכרים רבים? יתכן שזו אחת הסיבות לכך שהדיאטה שלכם לא מצליחה. מסתבר, שדווקא בזמן דיאטה הגוף זקוק לסוכרים, מכיוון שישנה חשיבות להצלחת פעילויות קוגניטיביות מורכבות כמו דיאטה. המידע המפתיע פורסם במגזין psychology today Jun 2007.

אספקת סוכרים

פעילויות מוחיות מסוימות נחשבות מורכבות ומאומצות. לא מדובר רק על משחק שח, סודוקו או הגיית ההמצאה הטכנולוגית החדשה שתשנה את פני האנושות; גם ניהול משא ומתן או ביצוע משימה המושתתת על כוח רצון הם תהליכים פסיכולוגים לא פשוטים. מסתבר שפעילויות אלו, לא רק משקפות את אופיו של אדם, תכונותיו ונטיות ליבו, הן קשורות קשר הדוק לתזונה. כלומר, אם אתם עוסקים בפעילות מוחית מורכבת, התזונה שלכם צריכה להיות מורכבת מאספקה שוטפת של מקור האנרגיה המועדף על ידי המוח - סוכרים.

תהליך הרזייה הוא תהליך פסיכולוגי מורכב שבמהלכו אנו נדרשים לשליטה עצמית, כוח רצון, הימנעות מתגובות אוטומטיות לא רצויות והתמודדות בלתי פוסקת עם דחפים. מהלכים אלו מצריכים כמויות גדולות של אנרגיה, ועבורן דורש המוח שלנו תזונה מסוימת, ובעיקר אכילת מזונות המספקים רמות גבוהות ויציבות של סוכר.

מקור אנרגיה

המוח הוא האיבר הפעיל ביותר בגוף מבחינה מטבולית. מחקרים רבים מראים, כי הנוירונים העצביים זקוקים לרמות סוכר פי 5 משאר תאי הגוף, כדי לאפשר את קיומן של הפעולות המורכבות בינהן הפעולות הקוגניטיביות-חשיבתיות, המתרחשות בו 24 שעות ביממה. המוח מושפע מאיכות, מכמות ומההרכב התזונתי אותו אנו אוכלים. הפעילויות המוחיות ה"אינטנסיביות" מרוקנות את הסוכר המסופק למוח, וההימנעות מאכילת הסוכרים פוגמת באיכות תהליך קבלת ההחלטות וביכולתנו ליישם מנגנוני שליטה עצמית.

רמות הסוכר

אם המטרה שלכם היא הרזייה מוצלחת, אל תמנעו מאכילת סוכרים ועל תתבססו באופן בלעדי על אכילת מזונות "רזים". עצוב ואירוני שאנשים נכשלים בדיאטה לעיתים כה קרובות, מכיוון שהם נמנעים ממקור האנרגיה (סוכר) הנדרש לדיאטה. המזונות המספקים אנרגיה אופטימלית לפעילויות מנטאליות מורכבות הם אלו העשירים בפרוטאין ופחמימות מורכבות, כגון: מעדני חלב דלי שומן, פירות טריים, ירקות, דגים, עוף בתנור וכ"ו. מזונות אלו מתעכלים בקצב יציב ומספקים למוח רמות יציבות של סוכרים.

אם למשל אתם יודעים שאתם עומדים להתמודד עם מצב לחץ מסוים, מומלץ לאכול לפני כן חטיף בריאות (לדוגמה: קרקר מחיטה מלאה עם חמאת בוטנים) שיסייע להעלות את רמות הסוכר בדם לקראת אותו אירוע מלחיץ או חשוב. בנוסף לבחירה בסוגי המזונות הנכונים, חשוב לזכור כי יש חשיבות רבה מאד לתזמון. מומלץ לאכול כל 3 או 4 שעות ובאופן זה לוודא כי רמות הסוכר הגבוהות נשמרות.

פסיכולוג בכיר מאוניברסיטת פלורידה: "הגוף האנושי הוא ללא ספק מערכת אנרגיה. במוח שלנו מתנהלים תהליכים קוגניטיביים משמעותיים המקנים לנו את היכולת להתנהל בצורה חכמה, אולם דרך זו "יקרה" במונחי אנרגיה נצרכת. חשוב לזכור שלסוכר תפקיד עצום בתהליכים מנטאליים מורכבים. כנראה שהמונח: 'כוח רצון' הוא לא סתם מטאפורה, הוא באמת מצריך הרבה כוחות".

ד"ר שלמה לוי הוא פסיכיאטר וד"ר סילבינה מצקין לוי היא מומחית ברפואה פנימית במרכז להרזיה ושינוי אורח חיים בשיטת ד"ר לוי.

רוצה להתחיל להרזות? לחץ/י על דיאטה אונליין.

בואו לדבר על זה בפורום דיאטה, תזונה והשמנת יתר - בשיטת ד"ר לוי.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום