דיאטה בבית מלון?

(0)
לדרג

קשה לשמור על המשקל כאשר שוהים בבית מלון. תכנון נכון יסייע לכם לעבור את הנופש ללא קלוריות מיותרות

מאת: נעמה רון

רבים מאיתנו יוצאים לחופשה והתרעננות בבית מלון. עבור חלקנו בית המלון נתפס כמקום מפחיד מכיוון שהוא מציב אותנו בפני אוכל, גירויים ופיתויים ומעצים את תחושת חוסר השליטה העצמית שלנו, ולכן ממנו אנו חוששים ואפילו נמנעים.

עבור חלק אחר, החופשה במלון נחוות כחופשה מדיאטה, הרי איך אפשר ליהנות באמת בבית המלון היקר שהזמנו אם פספסנו משהו מהבופה של ארוחת הבוקר? הכול הרי כבר שולם מראש, לא חבל? ובכן, העובדה שאתם רוצים לשמור על הפיגורה והמשקל לא בהכרח מתנגשת עם הרצון שלכם ליהנות גם מהאוכל בחופשה.

^^להלן טיפים כדי שתוכלו לצאת מהחופשה שבעים ומרוצים:^^

1. צאו לסיור מקדים ללא צלחת כדי להתרשם מן המאכלים והתבשילים, במהלכו החליטו במה אתם בוחרים. בתום הסיור לאחר שהחלטתם במה אתם חושקים קחו את הצלחת וצקו לכם את המאכלים המועדפים. כך תהיו בבקרה על הכמויות ולא תרגישו שהחמצתם משהו.

2. בחרו את הצלחת הגדולה לסלטים ואת הצלחת הקטנה למנה העיקרית. עדיף ליהנות מירקות ומאכלים בריאים ולהשאיר פחות מקום לאוכל עתיר בקלוריות.

3. שננו לעצמכם: אוכל אוכלים בפה, לא בעיניים. לא חייבים שתהיה צלחת מלאה באוכל כדי להרגיש מסופקים.

4. מלאו את הצלחת פעם אחת, בטוח שתשבעו ממנה. זכרו כי תמיד יש את יום המחר והמאכלים והקינוחים בדרך כלל כמעט ולא משתנים.

5. נסו לבחור בארוחת הבוקר דגנים, גבינות לא שמנות וכל בוקר סוג אחר של חביתה, בוקר אחד חביתה מקושקשת ולמחרת רגילה או חביתת עין. אל תקחו כל יום את כל הסוגים, גוונו בין סוגי האוכל בין הבקרים.

6. שימו לב למלכודות: רטבים לסלטים, גבינות שמנות, פירות, מיצים (גם ה"טבעיים") - על אלה ממש אפשר לוותר מכיוון שהם עתירי קלוריות, לא משביעים ופחות מורגשים.

7. תיהנו מהאוכל שאתם אוכלים אבל הקפידו מאוד על הכמויות, בעיקר על כמות הפחמימות כדוגמת לחמים ומאפים שונים, פסטות, תפוחי אדמה - בעיקר צ'יפס, אורז וכו'. השתדלו בארוחת הצהריים לוותר על הפחמימות לחלוטין. הרכיבו את הארוחה לדוגמא מסטייק פילה/סינטה וירקות מאודים, חזה עוף וסלט, דג ואנטיפסטי.

8. שתו הרבה מים. הטיפ הוותיק ביותר הוא גם החשוב ביותר - מים יעזרו לכם לחוש שובע, להיות רעננים יותר, ימנעו מכם להתייבש והם חסרי קלוריות לחלוטין.

9. אל תגיעו לארוחות מורעבים, הקפידו לאכול ארוחות ביניים כמו פרי אחד, כריך עשוי לחם קל עם גבינת 5% ומעט זיתים, או עם כף חומוס ופסטרמה דלת שומן וכו'. כך תמתנו את דחף הרעב, ותצליחו לבחור את המאכלים המועדפים עליכם ללא תחושת חוסר השליטה ובלי להעמיס כמויות של אוכל על הצלחת.

10. אלכוהול: באופן כללי, משקאות אלכוהוליים מכילים לא מעט קלוריות, אז שימו לב כמה אתם שותים. אולי עדיף "לשמור" את הקלוריות למשהו אחר.

11. זכרו: מה שמצליח בחיים זה מה שמנוהל טוב. נהלו את הארוחות שלכם וקחו אחריות, זה לא אומר לא ליהנות זה רק אומר יותר לשלוט.

נעמה רון היא דיאטנית משיטת ד"ר לוי להרזיה.

רוצה להתחיל להרזות? לחץ/י על דיאטה אונליין.

בואו עם נעמה רון בפורום דיאטה, תזונה והשמנת יתר - בשיטת ד"ר לוי.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום