תזונה: קח פרי ותהיה לי בריא

(0)
לדרג

הם מפחיתים מחלות לב ויתר לחץ דם ועשירים בוויטמינים ואשלגן. כל הסיבות לאכול פירות בטעמים ובצבעים שונים

מאת: מערכת zap doctors

אכילת פירות תורמת לבריאות בזכות הוויטמינים, המינרלים והסיבים התזונתיים שהם מכילים, והצבעים שבהם משמשים כנוגדי חמצון. הם מגנים עלינו מפני מחלות ומסייעים בבלימת נזקים סביבתיים כמו נזקי הקרינה והאקלים החם בישראל.

הגנה על הגוף

^^תפוזים^^

תפוז אחד ביום מפחית את הסיכון למחלות לב, יתר לחץ דם ושבץ מוחי. פרי ההדר הנפוץ ביותר בישראל ובעולם, עתיר בויטמין C התורם להגנת הרקמות בגוף והמערכת החיסונית, במיוחד בגילאי הגדילה. כמו-כן, הוא מסייע במניעת מחלות החורף. התפוז עשיר בסיבים תזונתיים, אשלגן וסידן, בוויטמינים A, חומצה פולית, B1 ובולמי חמצון קרוטנואידים ופוליפנולים. על פי ארגון הבריאות העולמי, אכילת תפוז אחד ביום תורמת להפחתת הסיכון מפני מחלות לב, לחץ דם ושבץ מוחי. התפוז תורם גם להגנה מפני תהליכי דלקת וסרטן, לבריאות הפה וצינור העיכול (וושט, קיבה, מעי), העור והעצמות.

^^לימונים^^

לימון מסייע לעמידות חיסונית ולבריאות כלי הדם והלב - פרי הדר ותבלין טיפוסי לאזור הים התיכון. עשיר באשלגן ובויטמין C, שיחד עם נוגדי החמצון קרוטנואידים ופוליפנולים, שריכוזם עולה עם ההבשלה, תורמים להגנה מפני נזקי החמצון, לחיזוק החומר הבין תאי ברקמות החיבור והציפוי (בחלל הפה, המעי והעור) לחיזוק העמידות החיסונית ולהפחתת תהליכי דלקת. בדרך זו הם תורמים להפחתת הסיכון למחלות לב, תהליכי סרטן ותסמיני הזדקנות מואצת.

^^אבוקדו לטיפול בכולסטרול^^

עשיר בשמנים ידידותיים (הדומים לשמן זית) ונוגדי ספיגת כולסטרול (סטרולים צמחיים), במינרלים כמו אשלגן, נחושת ומגנזיום. בויטמינים B3 ,B6, חומצה פולית, C, E,K ובסיבים תזונתיים. בנוסף, הפיגמנטים של הפרי תורמים להגנה מפני נזקי החמצון, כמו מחלות עיניים בגיל המבוגר, ומפני תהליכים דלקתיים ומחלות לב וסרטן.

^^ענבים סגולים להגנה על הלב והמוח^^

ענבים עשירים במנגן ואשלגן, בויטמינים מסוג B1 ,B6 ו-C ובולמי חמצון ממשפחת הפוליפנולים. הם חלק מהפירות העתיקים שבהם בורכה ארץ ישראל. הם תורמים להגנה מפני נזקי החמצון ומפחיתים את הסיכון לפגיעה בכלי דם. הענבים הסגולים תורמים במיוחד להגנה על תפקודי הלב והמוח, להפחתת תהליכי דלקת וסרטן ולבריאות הכללית.

^^רימונים^^

הם מהווים סמל השפע ו"כתר" הבריאות, עשירים באשלגן ונחושת ומכילים ויטמינים מסוג B1 ,B2 ,B6 ו-C. רימונים מסייעים לגוף בהגנה על כלי הדם, שיפור זרימת הדם ותפקוד הלב והמוח. הם מכילים ריכוז גבוה והרכב מנצח של בולמי חמצון, מגנים מפני חמצון הכולסטרול, הצטברותו ופגיעתו בכלי הדם ומפני טרשת עורקים. הרימונים אנטי דלקתיים ומגנים על הגוף מפני דלקת מפרקים, חניכיים ועצמות, מפני נזקי השמש ומתהליכי סרטן. לתרומתם של הרימונים לבריאות כלי הדם ולשיפור זרימת הדם השפעה משמעותית על שיפור תפקודי הלב והמוח ולבריאות הכללית.

בימים אלה הנפיק השירות הבולאי בשיתוף עם ד"ר ניבה שפירא, תזונאית רפואית, סדרת בולים חדשה בשם "פירות ארצנו". סדרת הבולים מספרת את סיפור תרומתם של פירות ארצנו: התפוזים, הלימונים, האבוקדו הענבים והרימונים, לבריאותנו. הבולים עוצבו על-ידי מאיר אשל.

בואו לדבר על זה בפורום תזונה קלינית.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום