ארה"ב: מי אוכל יותר מזון מהיר?

(0)
לדרג

מחקר חדש מצא כי עשירית מצריכת הקלוריות של מבוגרים בארצות הברית הוא ממזון מהיר ופיצריות, וככל שהגיל עולה כך אוכלים פחות מזון מהיר

מאת: מערכת zap doctors

מתוצאות נתוני NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) שפורסמו בפברואר 2013, עולה כי מזון מהיר מהווה כעשרה אחוזים מהתזונה של מבוגרים בארצות-הברית, ועשירית מהצריכה הקלורית הייתה ממסעדות מזון מהיר או פיצריות.

במטרה לקבוע את היקף הקלוריות היומיות שמקורם ממוצרי מזון מהיר, החוקרים בחנו את הנתונים מסקר NHANES אודות מבוגרים בגילאי 20-60 שנים בשנים 2007-2010.

באותה תקופה המזון המהיר היווה 11.3% מהתזונה האמריקאית הטיפוסית. מדובר בירידה קלה משיעור של 12.8% בשנים 2003-2006. עוד חשוב לציין כי אחוז הקלוריות ממוצרי מזון מהיר לא היה שונה משמעותית בין גברים (11.8%) ונשים (10.9%).

הנתונים הראו כי צריכת מזון מהיר ירדה עם הגיל. בממוצע, מגיל 60 ומעלה, מוצרי מזון מהיר היו אחראיים ל-6.0% בלבד מהצריכה התזונתית, זאת בניגוד ל-10.5% בגילאי 40-59 שנים ו-15.3% בגילאי 20-39 שנים.

בקרב משתתפים במשקל תקין או נמוך, מזון מהיר היה אחראי -9.6% מסך הקלוריות. עם זאת, סוג מזון זה היה אחראי ל-11.2% מהצריכה הקלורית במשתתפים בעלי עודף משקל ו-13.1% מהצריכה הקלורית במשתתפים שמנים. בכל קבוצות הגיל, מי ששקל יותר גם אכל יותר מזון מהיר בהתאמה.

בואו לדבר על זה בפורום דיאטה, תזונה והשמנת יתר.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום