סיבים תזונתיים: לקחת ללב

(0)
לדרג

סקירה: צריכת סיבים תזונתיים מלווה בסיכון נמוך יותר למחלות לב וכלי הדם. הבדלים נמצאו בין סיבים שמקורם בפירות וירקות לסיבים שמקורם בדגנים

מאת: מערכת zap doctors

הגדלת צריכת הסיבים התזונתיים מלווה בסיכון נמוך יותר למחלות לב וכלי דם. כך עולה ממחקר שפורסם לאחרונה בכתב העת BMJ, בהמשך להמלצות הכלליות להגדלת צריכת הסיבים בתזונה.

במסגרת המחקר סקרו החוקרים את הספרות הרפואית, שכללה את כל המחקרים שדיווחו על הקשר בין צריכת סיבים למחלת לב כלילית או מחלות לב וכלי דם, עם מעקב מינימלי של שלוש שנים בין שנת 1990 לאמצע 2013. בסך הכל נבחנו 22 מחקרים שעסקו בצריכת סיבים תזונתיים, סוג הסיבים, או סיבים שמקורם במזון ואירועים של מחלות לב וכלי דם או מחלת לב כלילית. החוקרים זיהו קשר הפוך בין סך צריכת הסיבים התזונתיים לסיכון למחלות לב וכלי דם ומחלת לב כלילית.

כמו כן, הצביעו הממצאים על קשר הפוך בין סיבים לא מסיסים וסיבים שמקורם מדגנים וירקות לסיכון למחלת לב כלילית ומחלות לב וכלי דם. צריכת סיבים מפירות הייתה קשורה גם היא בקשר הפוך עם הסיכון למחלות לב וכלי דם.

לדברי החוקרים, ממצאי המחקר תומכים בהמלצות להגברת צריכת הסיבים התזונתיים להפחתת מחלות לב וכלי דם ומחלת לב כלילית. ההבדלים בעוצמת הקשר בין סוגי הסיבים או מקורם מדגישים את הצורך בהבנה טובה יותר של אופן פעולתם של הסיבים.

בואו לדבר על זה בפורום קרדיולוגיה.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום