הורידו את המלח מהשולחן
מחקר חדש תומך בממצאים, לפיהם הפחתת צריכת מלח מורידה את הסיכון למחלות לב וכלי דם. ההמלצה היא לא לצרוך יותר מכ-6 גרם של מלח ביום
עדויות נוספות התומכות בהשפעה החיובית של הפחתת צריכת נתרן להפתחת הסיכון למחלות לב וכלי דם, עולות ממחקר חדש שפורסם לאחרונה בכתב העת Circulation.
ההמלצה של החוקרים היא להפחית את הכמות ל-1,500-2,300 מיליגרם ביום במרבית האוכלוסייה, בדומה להנחיות התזונתיות הנוכחיות. יש לציין כי 1,000 מיליגרם נתרן (1 גרם) שווים לכ-2.5 גרם מלח.
במחקר הנוכחי נאספו דגימות שתן מרובות במהלך 24 שעות מנבדקים עם קדם יתר לחץ דם. במהלך תקופת המעקב לאחר המחקר, תועדו 193 אירועי לב וכלי הדם או מקרי תמותה על-רקע מחלות אלה בקרב 2,275 משתתפים, שלא הגבילו את צריכת הנתרן במשך 10 ו-15 שנות מעקב לאחר המחקר. חציון הפרשת נתרן עמד על 3,630 מיליגרם ביום, כאשר ב-1.4% מהמשתתפים תועדה צריכת נתרן נמוכה מ-1,500 מיליגרם ביום וב-10% הצריכה הייתה נמוכה מ-2,300 מיליגרם ליום.
בהשוואה למי שהפרישו 3,600-4,800 מיליגרם של נתרן ליום, הסיכון באלו שצרכו פחות מ-2,300 מיליגרם נתרן ביום היה נמוך ב-32%. החוקרים זיהו עלייה ליניארית של 17% בסיכון לכל עלייה של 1,000 מיליגרם ליום של נתרן וכן זוהה קשר ליניארי בין נתרן ובין מחלות לב וכלי דם, שהמשיך לרדת מ-3,600 ל-2,300 ו-1,500 מיליגרם ליום, אם כי אין נתונים רבים ברמות הנמוכות ביותר של צריכת נתרן.
לדברי החוקרים, התוצאות עולות בקנה אחד עם ממצאי מחקרים קודמים וההנחיות הנוכחיות, לפיהן יש להפחית את צריכת הנתרן היומית לכמות כוללת של 1,500-2,300 מיליגרם ליום.
בואו לדבר על זה בפורום קרדיולוגיה.