נס חנוכה: סופגניה בלי צרבת

(0)
לדרג

הצרבת אורבת לנו בסוף כל סופגניה נוטפת שמן. בארוחות החג נסו לאכול מהן כמה שפחות, להמעיט בשתייה מוגזת ולוותר על לביבות עם מטבלים פיקנטיים

מאת: מערכת zap doctors

תחושת צריבה כואבת בוושט, מעט מתחת לעצם החזה, היא אחת מבעיות העיכול האופייניות והנפוצות בעולם המערבי. הצרבת נגרמת בגלל עליית חומצות קיבה בוושט, כאשר יש פגם כלשהו בסוגר הקיבה עלולה הצרבת להפוך לבעיה כרונית.
בחג החנוכה, גם אנשים שאינם סובלים בשגרה מצרבת, עלולים לסבול מהתופעה בעקבות אכילה מרובה של אוכל מטוגן ושומני כמו סופגניות ולביבות.

לפניכם 8 טיפים של ד"ר טוני אמסטר, מומחית ברפואת משפחה שירותי בריאות כללית, שיסייעו לכם להימנע או לטפל ביעילות בצרבת במהלך 8 ימי חג החנוכה:

1. המעיטו ככל הניתן באכילת סופגניות ולביבות, חסכו לעצמכם צרבת וקלוריות מיותרות

2. נשים בהריון ואנשים עם משקל יתר נמצאים בסיכון מוגבר לצרבת על כן עליהם להיזהר כפליים

3. הימנעו משתית משקאות מוגזים

4. מאכלים חריפים מחמירים את הסימפטומים לכן מוטב להימנע משילובים של לביבות עם מטבלים פיקנטיים

5. עישון אינו מומלץ ככלל, בפרט אל תדליקו סיגריה לאחר שסיימתם לאכול סופגנייה, העישון ושאיפת העשן מגרים את הוושט ומגבירים את תחושת הצריבה

6. אכלו ארוחות קטנות במהלך היום אשר לא יכבידו על הקיבה

7. הימנעו משכיבה במשך 3 שעות לאחר הארוחה

8. ליתר בטחון קחו אתכם בכיס מנה אישית לשתייה של "מאלוקס פורטה סינגלס", או טבליות של "גביסקון", במידת הצורך הם יאפשרו לכם לנטרל באופן מידי את חומציות הקיבה ולהקל על תחושות הצריבה והכאב

בואו לדבר על זה בפורום תזונה קלינית.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום