האוכל הכי טעים מוגש בהדסה
בתחרות "שף בריא" שערך משרד הבריאות בין כל בתי החולים והשפים שלהם על המנה הטעימה והבריאה ביותר ניצח בית החולים הדסה
המונח "אוכל של בית חולים" משמש רבים לתיאור מזון תפל וחסר טעם. אבל בשנים האחרונות חלה מגמת שיפור רצינית בתחום הקולינריה בבתי החולים בישראל, ורבים מהם מאפשרים לחולים לבחור ארוחות המותאמות לטעמם האישי מתוך תפריט המוגש למיטתם.
במטרה להעלות את המודעות לחשיבות הנושא, ערך משרד בריאות תחרות בשם "שף בריא" בה התמודדו כל בתי החולים והשפים שלהם על המנה הטעימה והבריאה ביותר. בגמר התחרות שנערך אתמול (14.2.17) במהלך הכנס הלאומי של משרד הבריאות נבחר בית החולים הדסה כזוכה במקום הראשון. המנה הזוכה הייתה דג במעטפת עליי אורז וירקות וסלט ירקות עם עשבי תיבול. שני בתי החולים הנוספים שהעפילו לגמר הם המרכז הרפואי וולפסון ובית החולים פלימן.
חבר השופטים בתחרות כלל את פרופ' רונית אנדלווט, מנהלת מחלקת תזונה במשרד הבריאות, פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירות בריאות הציבור, וד"ר נוף עתמאנה (זוכת גמר התכנית מאסטר שף). חבר השופטים טעם את כל המנות וניקד אותם לפי קריטריונים של טעם, חומרי גלם וערכים תזונתיים.