לעבור את הבחינות בשלום: שוקולד תורם לשיפור הזיכרון
המתיקות שאחרי, האם יש בשוקולד חומר שמשפר את הזיכרון? אם כן - איך הוא פועל?
מחקר שפורסם לאחרונה בעלון המדעי "Journal Neuro-science" מגלה כי השוקולד הוא אחד המאכלים המכילים את הכמות הגדולה ביותר של חומר בשם לציטין, חומר הידוע לחוקרים כתורם לשיפור הזיכרון. הלציטין משמש בממתקי שוקולד, כמו גם בגלידה, מרגרינה ומיונז, לחיבור השומנים עם המים במאכלים.
"ללציטין גם יתרונות בריאותיים נוספים משום שהוא מגדיל את רמות הקולין, בסיס גבישי ההכרחי לתפקוד הכבד", מסביר ד"ר מונל ברג, מנהל מרפאת כאב הראש של קופ"ח לאומית ונוירולוג בכיר בבית החולים תל השומר, ומוסיף כי ניתן לשפר את הזיכרון גם בלי להשמין.
"יעילותו של הלציטין בשיפור הזיכרון גוברת כאשר צורכים אותו "נקי", ללא שוקולד או גלידה, וזה משמעותי במיוחד לנוטים להשמנה כך שהזיכרון יגדל ולא הגוף", מדגיש ד"ר ברג.
עוד מתברר מהמחקר כי המיתוס על כך שיש קשר בין שינון ולמידה לבין אכילת עוגיות שוקולד הוא ברוב המקרים נכון. "סטודנטים או תלמידים המקפידים לכרסם מאכלי שוקולד לקראת בחינות תורמים לסיכוייהם בבחינה", אומר ד"ר ברג, "והדבר המרתק בלציטין הוא שכאשר זה עוזר, העזרה היא מיידית".