בג"ץ דחה הדיון בנושא קנאביס
אכזבה למגדלים ולחולים: הדיון בקאנביס הרפואי נדחה לסוף מאי. לטענת החקלאים, המדינה מפסידה הכנסות של מאות מיליוני שקלים ומעודדת שוק שחור
אכזבה לצרכני הקנאביס הרפואי ולחקלאים שמצפים לפתיחת השוק: לבקשת היועץ המשפטי לממשלה, דחה בג"ץ את הדיון בעתירה בנושא הקנאביס הרפואי עד לסוף חודש מאי. העתירה, שהוגשה על ידי מגדלי קנאביס הרפואי, גרמה עד כה לעיכוב ממושך ביישום החלטת הממשלה מלפני מספר שנים על פתיחת הענף וכעת צפוי עיכוב נוסף.
עו"ד חגית ויינשטוק, ממשרד ויינשטוק זהבי, המייצגת חקלאים וחולים הפועלים לפתיחת הענף, אמרה שהסחבת שנוצרה היא בלתי נסבלת וגורמת לפגיעה קשה בחולים שנפגעים מהגורמים המונופוליסטים ששולטים כיום בענף ובחקלאים ובחברות שרוצים להיכנס לפעילות בענף ונאלצים להמתין ללא קץ. "יש כאן פוטנציאל לא ממומש של הגדלת הענף בסדר גודל של מאות מיליוני שקלים תוך תוספת מקומות עבודה והכנסה למדינה".
לדברי עו"ד ויינשטוק, "בכוונתנו לפעול לכך שהמדינה תוביל תהליך של "מדיקליזציה" של הקנאביס הרפואי, כך שכל מי שזכאי לקנאביס במרשם רופא אכן יקבל אותו. הקנאביס יכול לשנות את חייהם של אנשים שסובלים מכאבים כרוניים, כאבי גב, הלומי קרב שסובלים מנדודי שינה, חולי סוכרת, חולים שמתאוששים מניתוח ורבים אחרים. מניעתו מאלצת את החולים לפנות לגורמים בשוק השחור ולרכוש את הקנאביס בסכומי עתק וללא פיקוח על איכות המוצר ועל היעד אליו מגיעים הכספים. מדובר באובדן כספי עצום למערכת המס ולחולים עצמם שחלקם קשיי יום".
יש לציין כי הסתדרות הרופאים בישראל (הר"י) מתנגדת להקלות במכירת קנאביס רפואי. בנייר העמדה שפורסם בתחילת השנה, כותבים הרופאים כי אמנם קיימים דיווחים סובייקטיביים של רבים, לפיהם צריכת הקנאביס משפרת את איכות חייהם, אך דיווחים אלו אינם יכולים להישקל אל מול ראיות מדעיות, עד אשר ייבדקו באמצעים מחקריים על מנת לאמתם או להפריכם. פסיכיאטרים המתמחים בתחלואה הכפולה מטעם ארגון "אילסם" קובעים למשל כי השפעת הקנאביס על אנשים אינה אחידה; בעוד משתמש אחד יהיה מושפע באופן שהוא חיובי בעיניו, עלול משתמש אחר, הנוטל בדיוק את אותו החומר ובאותו המינון, לסבול ממגוון תסמינים נפשיים חמורים, מפגיעה בתפקוד ואף להידרדר להתמכרות לחומר, לתוצאות בלתי רצויות ולתחלואה רבה.
בואו לדבר על זה בפורום כאב בקרב חולי סרטן.