הפחתת סיכון לאסתמה בילדות
מחקר חדש בדק את הקשר בין צריכה יומית גבוהה של דגים שמנים וירקות במהלך ההיריון ונטילה של ויטמין D לבין הסיכון לאסתמה בצאצאים. התוצאות בפנים
במאמר שפורסם בכתב העת BMJ Open מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה קשר בין צריכה יומית ממוצעת ומוגברת של תוספי ויטמין D במהלך ההיריון ובין הסיכון לאסתמה בצאצא במהלך עשר השנים הראשונות לחייו.
ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין הדיאטה של האם במהלך ההיריון ובין הסיכון לאסתמה בצאצא דווח בעבר. כעת, הם ביקשו לבסס אם צריכת ירקות, דגים שמנים וויטמין D במהלך ההיריון קשורה עם הסיכון לאסתמה בילדות לאורך תקופה של עשר שנים.
מדגם המחקר כלל 897 זוגות אם-ילד ממדגם Lifeways Prospective Birth Cohort, עם נתונים אודות צריכת מזון במהלך ההיריון ונוכחות אסתמה. נתונים אודות המצב הסוציו-אקונומי ומדדי תחלואה לאורך עשר שנות מעקב אחר האמהות והצאצא נאספו באמצעות שאלונים למילוי עצמי. החוקרים בחנו את הקשר בין נוכחות אסתמה בכל נקודת זמן לאורך עשר שנים ובין צריכה אימהית של ירקות, דגים שמנים וויטמין D במהלך ההיריון.
במודל המתוקנן במלואו, החוקרים זיהו קשר הפוך בין אסתמה ובין צריכה יומית גבוהה יותר של דגים שמנים וירקות, אך רווח בר-סמך חצה את האחד ולכן ההבדלים לא היו מובהקים סטטיסטית. צריכה יומית מוגברת של ויטמין D לוותה בסיכוי מופחת לאסתמה.
החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי צריכה מוגברת של ויטמין D במהלך ההיריון מלווה בסיכון מופחת לאסתמה בצאצאים.
ד"ר עמית עקירוב הוא מומחה לאנדוקרינולוגיה, רופא בכיר במחלקה הפנימית בבית החולים בילינסון.