מדור טיפים מס' 47

(0)
לדרג

המלצות חדשות: איך "לחזור לגופך" אחרי הריון ולידה, ו-12 טיפים שיהפכו את המזון שלכם לבריא יותר

מאת: מערכת zap doctors
איך "לחזור לגופך" אחרי הריון ולידה

יולדות רבות מתמודדות עם המראה החדש של הגוף לאחר לידה. רבות מהן מתקשות לחזור לפיגורה שהייתה לפני ההריון. נושא זה מעסיק נשים רבות, המתעניינות באפשרויות המוצעות ע"י הרפואה הפלסטית לשיפור המראה שלהן. ד"ר נמרוד פרידמן, מנהל בית סיבל, המרכז לרפואה כירורגית ופלסטית, מסביר מהם הטיפולים המבוקשים לאחר לידה; וגם - באיזה שלב בדיוק מומלץ לבצע אותם:

1. עליה מבוקרת במשקל: הריון מלווה בשינויים הורמונליים סוערים הפועלים על גוף האישה. השמנה דרמטית אינה הכרחית כתגובה לסערה הורמונלית זו. עליה מבוקרת במשקל תעזור לחזרה מהירה יותר למשקל אופטימלי אחרי הלידה.

2. פעילות גופנית מבוקרת לפני ואחרי: למעט נשים עם הריון בסיכון גבוה, שמירת הריון או הריון מרובה עוברים, ניתן להמשיך בפעילות גופנית מבוקרת בזמן ההריון ותוך זמן קצר אחרי הלידה. פעילות כזו יכולה לחזק את שרירי הבטן, האגן והגפיים התחתונות באופן שגם יקל על לידה ויתרום רבות לחזרה מהירה למבנה הגוף הקודם.

3. תזונה מאוזנת, עשירה בסיבים, ויטמינים טבעיים, נמוכה בשומן לא רווי ומבוקרת בפחמימות, משולבת בפעילות גופנית מומלצת בזמן ההריון ואחרי הלידה. ברוב המקרים ניתן לחזור למשקל האופטימלי תוך 3 חודשים מהלידה.

במקרים בהם קיימים צניחה, "ריקון" ואיבוד צורת השדיים, בעקבות הנקה, המלווים גם בהגדלת העטרות ובצבע כהה של הפטמות והעטרות - ניתן, באמצעות ניתוח פלסטי, להרים ולעצב, להקטין במידת הצורך או להגדיל השדיים ולשוות להם שוב צורה רעננה, זקופה ואסתטית.

לעתים, השפעות גנטיות, עליה מסיבית במשקל ו"קרעים" בעור, גורמים לרפיון ניכר בבטן התחתונה. אלה יכולים להיות מלווים בחולשה, רפיון והפרדה של שרירי הבטן. את כל אלו ניתן לתקן במידת הצורך בניתוח למתיחת בטן, שבו מהודקים השרירים ומוסרים עודפי העור והשומן בבטן התחתונה. ניתוח זה מבוצע לעתים קרובות גם אצל נשים צעירות השואפות להחזיר את מצב הבטן לקדמותו ולשוות לבטנן מראה חלק, מתוח, רענן וקשיח. את הצלקת לרוחב הבטן התחתונה, מעל שיער הערווה, ניתן להצניע בקו תחתון ובבגד ים. הצלקת בדרך כלל ארוכה אך עדינה ומשתלבת היטב במראה החדש.

לעתים גורם ההריון להצטברות ממוקדת של שומנים באזור המותניים והירכיים. במידה ואחרי החזרה למשקל האופטימלי לא נעלמים מצבורים אלו, ניתן בנקל לחטב ולפסל את אותם האזורים, באמצעות שאיבת שומן פשוטה. מרבית הנשים יכולות, בהיצמדות להנחיות אלו, "לשוב" לגופן הקודם ללא עזרת מנתח פלסטי.

בואו לדבר על זה בפורום כירורגיה פלסטית.

איך להפוך כל מאכל לבריא יותר?

במשך שנים אני עוסקת בדיאטות ובתזונה, ואחד המיתוסים שאני שומעת תדיר, הוא שמזון בריא הוא הרבה פחות טעים ממזון משמין. ובכן, הפתעה! זה ממש לא חייב להיות כך. איך עושים את זה? כשירות לגולשים, הנה 12 טיפים שיהפכו את המזון שלכם לבריא יותר, ועדיין ישאירו אותו טעים באותה מידה.

שנו את אחד ממרכיבי המתכון: גם אם במתכון המקורי כתוב "מרגרינה" - זאת לחלוטין לא תורה מסיני. החליפו מרגרינה ב"מזולה", למשל. אם אתם מכינים עוגה, אפשר גם להשתמש בשמן נוזלי.

צמצמו את כמות המלח: בשר או עוף שקניתם בסופר בדרך כלל עברו הכשרה, שבמהלכה השרו אותם במלח. לכן אין צורך להמליח אותם יותר מדי. נוסף על כך, פעמים רבות אפשר להשתמש רק במחצית מכמות המלח שאתם רגילים אליה או שכתובה במתכון - בלי שזה בכלל יפגע בטעם. מי שירצה במיוחד, יוכל להוסיף לו עוד מלח לאחר מכן, והרווח לגוף שלכם יהיה עצום.

השתמשו בכלים קטנים יותר: מחקרים כבר הוכיחו שאם מגישים לנו צלחת קטנה יותר - אנחנו פשוט אוכלים פחות. נסו להגיש וגם לאכול מנות קטנות יותר. תתפלאו לראות שפעמים רבות הן ישביעו אתכם, ולא תזדקקו כלל לתוספת.

שוקולד טוב בעיקר לציפוי: אם אתם אופים עוגה או מכינים קינוח, השתדלו להשתמש בשוקולד ובאגוזים כציפוי בלבד - ולא כמרכיבים עיקריים של המנה. כך הטעם שלהם יהיה מרוכז, ואתם תוכלו לחסוך בקלוריות רבות וריקות.

השתמשו רק בחלבון הביצה: במתכונים שדורשים יותר מביצה אחת, אפשר להשתמש בביצה אחת, ואת השאר למלא רק בחלבון הביצה (החלק הלבן שלה). כך תוכלו להפחית באופן משמעותי את כמות הכולסטרול (שהחלמון, החלק הצהוב שלה, עשיר מאוד בו).

הגדילו את כמות הרכיבים דלי הקלוריות: אפשר להוסיף לסלט עוד ירקות מעניינים (כמו רימונים, תפוזים ועשבי תיבול) במקום גבינת פרמז'ן, למשל. כך אתם מגדילים את המנה - בלי כמעט להגדיל את הכמות הקלורית שלה.

השתמשו ברטבים דיאטטיים: הרבה פעמים אנחנו אוכלים סלט מזין - עם רוטב שמוסיף לו הרבה מאוד קלוריות מיותרות, וגם לא מעט כולסטרול. אם זה מתאים לסלט, תוכלו להשתמש בטחינה, שהיא מאוד מזינה, ומכילה שומשום וסידן. אם לא - העדיפו תמיד "מיוקל" או "כמויונז" במקום "מיונז" (שעשיר מאוד בכולסטרול ובשומנים), "אלף האיים לייט" על פני "אלף האיים" וכדומה. אפשר, כמובן, גם להעשיר את הסלט בחומץ בלסמי ושמן זית.

בחרו בשר רזה: ההבדלים, לאורך זמן, בין צריכת בשר רזה לבשר שמן הם עצומים. לכן תמיד עדיף לבחור בשר רזה (כמו עוף, דג, או חלק רזה של הבקר), ולתבל אותו כך שהוא יהיה טעים לא פחות מבשר שמן. מומלץ להוריד את השומן לפני הבישול: בעוף - זה אומר בעיקר להסיר את העור; בבקר - לחתוך את הרצועות הלבנות השומניות.

בשלו במים ושפכו אותם: והנה עוד טריק שיוכל לחסוך לכם שומנים ומלחים מיותרים. בשלו את העוף במים, ולאחר זמן מה שפכו אותם, ורק אז שימו אותו בתנור. חלק מהשומן ומהמלח כבר ייצא ביחד עם המים, והעוף שלכם יהיה דל יותר וטעים לא פחות.

הסמיכו מרקים בחלב או ברוטב בשמל: במקום להשתמש בשמנת של 32% - אפשר לרכוש שמנת של 15% שומן בלבד, והמהדרין משתמשים בחלב כדי להסמיך את המרק. נוסף על כך אפשר להשתמש ברוטב בשמל, שנעשה על בסיס של שמן, קמח וחלב.

התיזו שמן: במקום למלא את המחבת בשמן, אפשר להשתמש בהתזת שמן, שמפחיתה עד מאוד את הכמות שלו. פעמים רבות אפשר לטגן גם במחבת טפלון, שאיננו דורש שמן כלל, ומפחית את כמות השומנים הרעים במנה שלכם.

עדיף שמן זית: שיש לו שורה ארוכה של יתרונות בריאותיים, על פני שמן תירס ושמן חריע. לטיגון, אפשר גם להשתמש בשמן קנולה (שהוא בריא יותר משמן תירס או חריע), אם שמן זית לא מתאים לכם לבישול, ומעניק למזון שלכם תחושה מרירה. אם לא - אפשר גם לטגן בשמן זית.

בואו לדבר על זה בפורום הרזייה ללא דיאטה.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום

עוד בתחום