האם שוקולד מפחית יתר לחץ דם?

(0)
לדרג

מטה אנליזה: צריכת שוקולד כהה מביאה להפחתה משמעותית בלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי, בעיקר בקרב מטופלים הסובלים מיתר לחץ דם

מאת: מערכת zap doctors

ממחקרים שפורסמו בעבר עלה כי אכילת שוקולד כהה (לא לבן) העשיר ב-Flavanol עשויה להביא להפחתה בלחץ הדם. לאחרונה, פורסמו מחקרים נוספים בנושא עם ממצאים שונים.

מחקר שפורסם בגיליון חודש יולי של כתב העת BMC Medicine סיכם את ממצאי המחקרים העדכניים על ההשפעה של אכילת שוקולד על לחץ הדם במטופלים עם לחץ דם תקין ועם יתר לחץ דם.

שיטות

בוצע חיפוש רחב בכל מאגרי המידע המובילים אחר מחקרים איכותיים שהשוו את ההשפעה של צריכת קקאו (במזון או שתייה) לפלצבו על לחץ הדם.

תוצאות

המטה אנליזה הקיפה 13 מחקרים.

צריכת שוקולד נמצאה כמפחיתה משמעותית את לחץ הדם: לחץ הדם הסיסטולי ירד בממוצע ב-3.2 מ"מ כספית (1.9+-). לחץ הדם הדיאסטולי ירד בממוצע ב-2 מ"מ כספית (1.3+-)

בניתוח נוסף של הנתונים עלה כי הירידה בלחץ הדם היתה משמעותית רק בקבוצת החולים עם יתר לחץ דם. בקבוצות אלו: לחץ הדם הסיסטולי ירד בממוצע ב-5 מ"מ כספית (1.3+-). לחץ הדם הדיאסטולי ירד בממוצע ב-2.7 מ"מ כספית (2.2+-). לחץ הדם לא ירד מעבר ל-140/80 מ"מ כספית.

בקרב אנשים עם לחץ דם תקין לא נצפתה ירידה משמעותית בלחץ הדם על רקע צריכת שוקולד.

מסקנות

צריכת שוקולד כהה מביאה להפחתה משמעותית בלחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי בקרב מטופלים עם יתר לחץ דם.

לכתבות נוספות והרשמה לאתר ללא תשלום - לחצו כאן.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום