תם עידן ההחזר הכספי מהקופה?

(0)
לדרג

ועדת הכספים בדרך לאישור רפורמה לפיה יעברו קופות החולים ממנגנון של החזר כספי עבור התייעצות עם רופא פרטי, למנגנון של הסדר. ח"כ אבקסיס: פגיעה בפריפריה

מאת: מערכת zap doctors

רפורמה נוספת במערכת הבריאות צפויה להיות מאושרת במהלך 2016 ע"י ועדת הכספים בחוק ההסדרים הנוכחי, ולפיה ייאסר על קופות החולים לתת החזר כספי בגין טיפולים שיעברו המבוטחים במסגרת הרפואה הפרטית אלא יהיה עליה לספק למבוטח רשימה של רופאים פרטיים שבהסדר עם הקופה. עפ"י הצעת החוק, המבוטחים יוכלו לבחור האם לפנות לרופאים שיימצאו בהסדר עם קופות החולים בעלות השתתפות עצמית נמוכה לאין שיעור ממאות השקלים ויותר שהמבוטחים נאלצים לשלם כיום בגין הפנייה לרפואה הפרטית, חרף ההחזרים מהקופות. עוד עפ"י ההצעה, בכל תחום, תהיה רשימת חריגים של 50-75 רופאים שלא ייכללו בהסדר, אך יינתן החזר כספי בגין הפנייה עליהם. לקראת ההצבעות על הצעת החוק יוחלט על הסעיפים השנויים במחלוקת בין חברי הוועדה שאתמול (א') סיימה את הקראת סעיפי הצעת החוק.

האם מעשי בפריפריה על רקע המחסור ברופאים?

במשרד האוצר מקווים כי המהלך של מעבר ממנגנון של החזר כספי למנגנון של הסדר, יאפשר להשיג מחירי טיפול זולים יותר עבור המבוטחים לאור כוח המיקוח הגדול יותר של הקופות מול הרופאים, לעומת אנשים פרטיים הפונים לרפואה הפרטית. עוד לטענת פקידי האוצר, הרפורמה עשויה לעודד רופאים להיכנס להסדר עם קופות החולים, דבר שכשלעצמו עשוי לחזק את הרפואה הציבורית על פני הרפואה הפרטית. לדרישת ח"כ משה גפני וח"כים נוספים, יתכן שיישובי הפריפריה יוחרגו מהרפורמה עקב המחסור ברופאים.

ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו) הנמנית על המתנגדים העיקריים לרפורמה, טענה שההסדר אינו אפשרי ביישובי הפריפריה עקב המחסור החמור ברופאים. "נאמר לי ע"י אחת הקופות שהיא לא מצליחה להגיע להסדר עם רופאים בפריפריה" אמרה בדיון היום.

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר-סימנטוב: "בסוף אנחנו מדברים על השב"ן (שירותי הבריאות הנוספים). אנחנו עוסקים קודם כל בלחזק את הסל הציבורי. המטופלים צריכים לקבל מענה ברפואה הציבורית. השב"ן זה לא המהות, לא העיקר, לשם הולכים בשביל האקסטרה, לא לניתוחים העיקריים. אנחנו רוצים להעביר מסה גדולה של פעילות מהשב"ן לרפואה הציבורית. אנחנו כרגולטור של קופות החולים ושל השב"ן נבחן גם את השירות למטופלים שלהן. עוד מתוך מטרה לחזק את הפעילות הציבורית, נדאג שיגיעו משאבים לקיצור תורים יותר מסיבי". סימנטוב הביע התנגדות להחרגת הפריפריה ואמר, כי "מהלך כזה דווקא יפגע בתושביה. הם ישלמו יותר. זה להפוך אותם ללקוחות שבויים בידי הרופאים שישנם שם". חרף דבריו, סוגיית הפריפריה במסגרת הרפורמה הזו טרם נסגרה והדבר צפוי להיעשות לקראת ההצבעות על הצעת החוק.

קריאה שלא לאפשר החרגת רופאים מההסדר

שרת הבריאות לשעבר, ח"כ יעל גרמן (יש עתיד), תומכת נלהבת בהצעת החוק מתנגדת בתוקף להצעה לאפשר רשימת רופאים שאינם בהסדר: "בהחזר, המטופל מוציא מאות שקלים ואף יותר מכיסו ולא מחזירים לו, אלא החזר חלקי בלבד. הוא משלם הון לרופא. בשיטה המוצעת יהיה הסדר מראש בין המבטח, היינו קופת החולים, לבין הרופא, שיידע כמה מקבל והמבוטח לא ישלם מכיסו, למעט השתתפות עצמית ידועה מראש ומזערית, בין 50 ל-100 ¤. זהו אחד מהחוקים המבורכים. לגבי הפריפריה יכול להיות שצריך למצוא הסדר אחר. זה אחוז מאוד קטן מכלל הארץ ומכלל הרופאים".

עוד ציינה גרמן כי "מטרת החוק לחזק את הרפואה הציבורית ע"י כך שאנשים ישלמו פחות וגם לרסן את המחירים הבלתי מתקבלים על הדעת של הרפואה הפרטית. דבר אחד מחייב שינוי: החוק מבקש להחריג 50 רופאים בכל קופה, סה"כ 200 ועוד 50 ברפואה הפרטית. זה חוכא ואטלולא. אסור להחריג, שכל הרופאים יהיו בהסדר. אחרת החוק לא ישיג את מטרתו".

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום