מחקר: חיטה עלולה לגרום למיגרנה
תוצאות מחקר חדש שנערך בבריטניה מגלה כי חולים שסובלים ממיגרנה, עלולים לסבול מהתופעה בשל מרכיב תמים לחלוטין: חיטה. הזורעים בדמעה
מחקר קטן שנערך בבריטניה מגלה כי הפסקת הצריכה של "גלוטן", חלבון המצוי בחיטה ובדגנים אחרים, הוריד את הסימפטומים הקשים של כאב הראש בשבעה מתוך תשעה מטופלים.
כל המטופלים שסבלו מכאב ראש נמצאו רגישים ל-"גלוטן" והתוצאה היא שהחלבון גורם למערכת החיסונית של הגוף להגיב בצורה קשה מהרגיל.
רגישות לגלוטן כוללת את החולים במחלת ה-"כרסת", מחלה תורשתית המתבטאת בחוסר היכולת לעכל גלוטן והתוצאה היא התנפחות הבטן, הקאות, שלשול, דלדול שרירים ועייפות.
המחלה יכולה גם להתפתח לבעיות עצביות או למחלת עור (דרמטיטיס) המתבטאת בפצעים על המרפקים, ישבן וברכיים והטיפול היחיד במחלה הוא הימנעות מוחלטת של מאכלים מסוימים.
במחקר החדש בדקו החוקרים, בראשותו של ד"ר מריוס הדג'יווסילו מבית החולים המלכותי בשפילד, 10 מטופלים שסבלו מהיסטוריה ארוכה של כאבי ראש שהוחרפו בתקופה שקדמה למחקר או שהטיפול הפך ללא יעיל עבור המטופל.
מבדקים מצאו כי הם סבלו מרגישות לגלוטן, ותשעה מתוך עשרת המטופלים החלו בדיאטה נטולת החלבון. לשבעה מטופלים נעלמו כאבי הראש לחלוטין ולאחרים נרשמה הקלה.
מקור:
Neurology 2001;56:385-388