על הקשר שבין אוטיזם לבין החיסון כנגד חצבת, חזרת ואדמת

(0)
לדרג

קבוצת מומחים בלתי תלויה הגיעה לאחרונה למסקנה כי החיסון המשולב כנגד חצבת, חזרת ואדמת (MMR), אינו גורם לאוטיזם. עם זאת, הקבוצה לא שללה לחלוטין אפשרות קיומו של קשר שכזה

מאת: קבוצת מומחים בלתי תלויה הגיעה לאחרונה למסקנה כי החיסון המשולב כנגד חצבת, חזרת ואדמת (MMR), אינו גורם לאוטיזם. עם זאת, הקבוצה לא שללה לחלוטין אפשרות קיומו של קשר שכזה

לאחרונה פורסמו מסקנות דיוניה של קבוצת מומחים אשר התכנסה על פי בקשתו של המכון הרפואי שליד האקדמיה הלאומית האמריקנית למדעים וכללה חמישה עשר מומחים בתחומי רפואת הילדים. הקבוצה התכנסה על מנת לקבוע האם ישנן עדויות מחקריות לכך שהחיסון המשולב כנגד חצבת, חזרת ואדמת (MMR) קשור להתפתחות אוטיזם בילדים.

בדיווח שפרסם המכון הרפואי שליד האקדמיה בשבוע האחרון, מוצגת עמדתו שגובשה לאחר דיוני הקבוצה ושעל פיה סביר להניח כי החיסון המשולב אינו גורם לאוטיזם. המומחים ציינו כי העדויות המדעיות הקיימות כיום אינן מצביעות על כל קשר בין החיסון לבין הבעיה הנוירולוגית הקשה. עם זאת, הם הוסיפו, הקבוצה לא יכלה לשלול לחלוטין באם החיסון לא תרם להתפתחות אוטיזם אצל מספר קטן של ילדים.

ממצאי מחקר בריטי שפורסמו בשנת 1998 העלו את ההשערה כי קיים קשר בין אוטיזם לחיסון המשולב. המחקר תאר שנים עשר ילדים שקיבלו את החיסון ובתקופה שאחריו התפתחו באופן נורמלי אך מאוחר יותר פיתחו הפרעות במערכת העיכול ונסיגה רגשית שלוו בסימפטומים דמויי אוטיזם כמו התנהגויות מוזרות טקסיות או חוזרות על עצמן.

בשל דיווחים אלו, ביקש המרכז לבקרת מחלות בארה"ב (CDC) את חוות דעתה של קבוצת המומחים שמסקנותיהם אינן שונות מסקנות האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים וארגון הבריאות העולמי.
לאחר שבדקו את כל הפרסומים המדעיים בנושא, לא יכלו חברי הקבוצה למצוא כל מנגנון ביולוגי היכול להסביר את הקשר שבין החיסון לאוטיזם.

תומכי החיסון המשולב משוכנעים כמובן בבטיחותו. הם מצביעים על כך שהחיסון כמעט וחיסל לגמרי את הארעות החצבת, החזרת והאדמת בארה"ב. זאת בעוד וירוס החצבת גורם למותם של כמיליון ילדים מדי שנה במדינות המתפתחות, ברובן לא נהוג לחסן כנגד המחלה.

בעקבות פרסום מסקנות קבוצת המומחים, הודיע יושב ראש וועדת הקונגרס האמריקני לענייני רפורמות ממשלתיות כי יקיים דיון בנושא במהלך השבוע הקרוב. נכדו בן השלוש של יושב הראש פיתח אוטיזם זמן קצר לאחר שקיבל את החיסון המשולב ובאופן לא מפתיע, הוא מתנגד למדיניות חיסון הילדים הקיימת כיום.

יש לציין כי למרות שקבוצת המומחים לא המליצה לשנות את מדיניות החיסון הרי לדעתם יש צורך במחקרים נוספים בנושא, מחקרים שיבדקו האם קיימים גורמי סיכון גנטיים או סביבתיים התורמים להתפתחות אוטיזם.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום