מי שם לי צמחים באוכל?
חומר למחשבה, על צמחי מרפא כתוספת למזון, האם זה בטוח? ובאילו נסיבות, על החי והצומח
אם מייצרי המוצר אינם יכולים להוכיח מדעית שהמרכיבים בטוחים, מוצרים אלה יורדו מהמדפים בחנויות.
שלוש החברות הראשונות בסבב מכתבים מהסוג הזה הן הנסן משקאות, טחנות ארה"ב וסמנתה הטרייה. המוצרים הנדונים הם סופר מיץ בתוספת אכינצאה (סמנתה), ג'ינסנג פריך אורגני על הבוקר ודגני גינגקוס אורגניים (טחנות), שלטענת המשרד נושאים תווית שקרית של תוספים דיאטטיים, ומיץ חיסוני להתחלה בריאה בתוספת אכינציאה (הנסן).
על מנת שיוכר כבריא, התוסף חייב להיות מרכיב קבוע בתוצרת המזון, למשל מלח או סוכר, או תוסף שעמד במבחנים מדעיים.
איגוד יצרני המזון באמריקה, קבוצת תעשיינית המייצגת למעלה מ 140 המותגים המובילים בעולם, טוען שהתוספים עומדים בשתי הקטגוריות.
"מרכיבים אלה היו בשימוש מזה עשרות שנים בסוגי מזון שונים, משקאות ואפילו תוספים דיאטטיים ללא תלונות הצרכנים או השפעות בריאות ציבוריות" אומרת ליסה קטיק, מהאיגוד.
שוק המזון בתוספת מרכיבים צמחיים, שהתעשייה מכנה nutraceuticals, נמצא בשיאו.
היקף המכירות השנתי מרקיע שחקים והגיע לסכום של 700 מליון $ בשנה שעברה. המדפים בחנויות המזון עמוסים במשקאות עתירי עשבי מרפא שמציפים את השוק.
בינואר, המשרד שלח מכתבי תעשייה המזהירים חברות לוודא שהן עומדות בתקני התוספים. כעת המשרד שלוח מכתבים לחברות ספציפיות לגבי מוצרים ספציפיים.
המשרד אומר שמכתבים נוספים יישלחו בקרוב.
יצרני המזון שקיבלו את המכתבים מקבלים שהות של 15 יום לתיקון העבירות.