הרזייה וחיים ארוכים

(0)
לדרג

אפשרות לחיים עד 120 אם רק נצליח לשמור על משקל נמוך

מאת: אפשרות לחיים עד 120 אם רק נצליח לשמור על משקל נמוך

אף פעם לא מאוחר להוריד את מספר הקלוריות, וליהנות מחיים ארוכים, גם בשלב מאוחר בחיים, כך מראה מחקר המשלב עכברים ודיאטות דלות קלוריות.

במחקר שפרסמו חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה הראו שעכברים אשר הוכנסו למשטר דל קלוריות, גם אם קיימו את הדיאטה לזמן קצר, הראו תסמינים של האטת ההזדקנות.
תוצאות המחקר מראות שבני אדם מבוגרים יוכלו לאמץ את היתרונות של שינויים בדיאטה באותה מהירות כמו העכברים.

המחקר מצביע על כך שככל שמצמצמים בקלוריות בגיל מוקדם יותר, תוחלת החיים עולה, אומר סטיבן ספידלר מהחוג לביוכימיה באוניברסיטה. האמונה הנפוצה שהפחתת צריכת הקלוריות מאריכה את תוחלת החיים ומסייעת לבריאות, נתמכת במחקר.

"החדשות הרעות הן שככל שמחכים יותר זמן, יש פחות זמן להשפעות החיוביות להשפיע על תהליך ההזדקנות" אומר ספינדלר.

החוקרים הכניסו עכברים צעירים ומבוגרים למשטר דל קלוריות לטווח קצר ולטווח ארוך, וצפו בשינויים הגנטיים בתאי הכבד של העכברים.

הגבלת כמות הקלוריות שימרה את השינויים במספר גנים שכבר התחילו להשתנות בחיות המבוגרות יותר. החוקרים גם ראו שעכברים מבוגרים יותר, שהוכנסו למשטר קצר טווח של דיאטה דלת קלוריות הראו 70% מתהליכי האנטי הזדקנות שהראו העכברים שהיו במשטר ארוך טווח.

במילים אחרות, עכבר מבוגר בדיאטה דלת קלוריות חי זמן ארוך יותר, אך לא כמו עכבר שהתחיל את הדיאטה בשלב מוקדם יותר בחייו.

מחקר זה הוא האחרון בסדרת מחקרים המבססים את הקשר בין הפחתת צריכת הקלוריות והארכת תוחלת החיים.
רוי וולפורד, פרופסור לפתולוגיה באוניברסיטת קליפורניה יצא לכותרות עם התכנית שהוא מכנה הקת"נ: הפחתת קלוריות ותזונה נכונה. וולפורג, שחוקר חיות מעבדה, בריאות ואיבוד משקל כבר משנות השישים, מעלה את האפשרות לחיים של 120 שנה או יותר, אם רק נצליח לשמור על המשקל בין 10% ל 25% מתחת ל"משקל המוגדר", או מתחת למשקל הגוף הטבעי.

הממצאים האחרונים במחקר החדש לא מציע לאנשים לאכול כמה ומתי שהם רוצים, ואז להתחיל דיאטה בשלב מאוחר יותר בחיים, אומר ספרינגר. ממצאי המחקר מצביעים על כך שדיאטה מוקדמת יותר, היא הדרך הטובה ביותר להאריך את החיים.

רוצה להתחיל להרזות? לחץ/י על דיאטה אונליין.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום