אור אינפרא-אדום לטיפול בכאב
הפאדרס מסן דייגו רואים ומרגישים את האור
בעוד הפאדרס מתכוננים למשחק הליגה הגדול בעונה ה 162 למשחקי הבייסבול, מספר שחקנים מטפלים בכאבים ובקשיים באמצעות טיפול העושה שימוש באור.
הפאדרס משתמשים במתקן מוחזק ביד שנקרא מעורר פוטוני המשדר או אינפרא-אדום שחודר תחת העור על מנת לעודד את זרימת הדם במקומות המטופלים. המתקן מאפשר הקלה זמנית מכאבים קלים במקום המחומם.
אור אינפרא-אדום "הוא אחד מהטיפולים הפיזיים הפועלים ליצירת אפקט של ריפוי" אומר קורטיס טורכין, מנהל המדעים הקליניים ב CTI. "תאים שנפגעו יכולים לחזור לחיים על ידי אור".
צורת הטיפול באור יכולה לשקם גם נקעים בקרסול וגם תאי עצב שנפגעו בפציעה בעמוד השדרה.
"זוהי פריצת הדרך הגדולה ביותר בטיפול בכאב מזה 30 שנה" אומר לן ספאטו, רופא מטפל ומייסד פורום הבריאות.
"זוהי תוספת משמעותית לסל הטיפולים בהם ניתן לטפל בפגיעות ספורט מכל סוג" אומר ספאטו. "זה משהו שהטיפול הרגיל יכול לאמץ עבור ספורטאים בכל העולם."
בעוד אור אינפרא-אדום כבר נמצא בשימוש באירופה ובאסיה בשלושים השנה האחרונות, הטיפול חדש יחסית בארצות הברית, ורק לאחרונה זכה לאישור של מכון התקנים.
אור אינפרא-אדום הוא "אחד הטיפולים הבטוחים ביותר שיש היום בשוק" אומר טורכין, "אין לו כמעט השפעות לוואי ויש לו הרבה יתרונות מובהקים".
ספורטאים יכולים להשתמש בטיפול לפני תחרות על מנת לשחרר שרירים תפוסים, ולאחר המשחק לשחרר כאבים או התנפחות.
המטפל מחזיק את המעורר הפוטוני מעל לאזור הפגוע. ניתן לשנות את התדר או את עוצמת האור בהתאם לגיל המטופל, משקלו, ומסת השריר. כאשר האור האינפרא-אדום משודר, הוא מפחית רגישות של ערוצי העצבים, ומביא את הגוף לשחרר אנדורפינים, המביאים להקלה טבעית וללא רעלים על הכאב.
נבחרת האתלטיקה של ארצות הברית השתמשה במכשיר באולימפיידת סידני ב 2000, ומעל לחמישים ספורטאים השתמשו בו.
היום הפאדרס הם הקבוצה היחידה המשתמשת במעורר הפוטוני. CTI התחילו בשיווק אקטיבי של המוצר, ובחברה מקווים לצרף קבוצות ונבחרות ספורט אחרות.
חברות אחרות משווקות גם הן מוצרי אינפרא-אדום לטיפול בספורטאים. חברת ביוסקאן משווקת טלאי אור, תחבושת לעמוד השדרה ומוצרים לברכיים.
בשונה מאולטרה סאונד וגרוי חשמלי, טכנולוגיית האינפרא-אדום עדינה מספיק לשימוש בתכיפות גבוהה ללא חשש להסבת נזק נוסף למקום הפגוע.
היכולת התחרותית היא המכריעה במרבית ענפי הספורט, וימים ספורים של שימוש במעורר הפוטוני יכולים להביא להבדל בין ישיבה על הספסל והשתתפות בתחרויות.
בשימוש במעורר הפוטוני אפשר לרפא שברים בירך ולהגיע לתנועה מלאה בתוך טיפולים מעטים, אומר סאפוטו. אנשים עם בעיות גב, נזק עצבי, מחלות שרירים, מרפק טניסאים, כוויות או מחלות אחרות, הראו כולם סימנים ברורים של שיפור בעקבות הטיפול באינפרא-אדום.
הטכנולוגיה יכולה גם לצמצם את הוצאות הניתוח, זריקות סטרואידים, תרופות לשיכוך כאבים וטיפולים אחרים.
"אפשר יהיה לראות טיפולים באינפרא-אדום לכל הסוגים של הטיפול בכאב בעתיד" אומר טורכין. "תמיד יהיה מקום לאולטרה סאונד ולגרוי חשמלי. אבל יש מצבים רבים בהם רופאים יתחילו להשתמש באור כטיפול."
הטיפול באינפרא-אדום הוא באמת פריצת דרך בכל הנוגע לטיפול בכאבים ובבריאות" מסכים סאפוטו. "ברפואת ספורט יתפוס תאוצה ברגע שיתחילו לזהות את זה".
NASA מתכננת להשתמש באור אינפרא-אדום בחלל בטווח של חמש שנים לטיפול בפציעות או בכאבים של אסטרונאוטים.
טיפולים באור ובחום יכולים לשמש ביחד או בנפרד, וניתן לשלב אותם גם בטיפולים אחרים כמו אקופונקטורה, פיזיותרפיה ועבודה כירופרקטית. שתי הטכנולוגיות ישמשו בתפקיד משמעותי בשנים הקרובות.
"במאה ה 20 אנשים ראו בקול כלי חשוב וחזק" אומר טורכין. "המאה ה 21 תהיה המאה של הפוטון, של סיבים אופטיים ושל האינטרנט. אפשר יהיה לראות לייזרים וסיבים אופטיים במרכז התפקיד הטיפולי".