לגברים נשואים יש פחות טסטוסטרון
מזל טוב לנישואיך! מעתה והלאה לא רק האהבה והאחריות יגרמו לך להישאר נאמן, אלא גם הביולוגיה, טסטוסטרון ומשפחה
בציפורים ממין זכר מזנים מונוגמים, רמות הטסטוסטרון צונחות לאחר שהם מוצאים את בת הזוג ומתחילים לטפל בגוזלים. העלאה מלאכותית של רמות הטסטוסטרון גורמת לזכרים "להתפרפר" על חשבון יצירת חיי הזוגיות. מכאן עולה שטסטוסטרון מגביר את התחרותיות אצל זכרים, ואילו רמות נמוכות יותר מעודדות התנהגות אבהית.
האנתרופולוג פיטר גריי וצוות מאוניברסיטת הרווארד החליטו לבדוק אם אותו דבר קורה אצל גברים. הצוות מדד רמות טסטוסטרון ברוק של 58 גברים במצב משפחתי שונה: רווקים, נשואים, עם ילדים. אצל כל הגברים רמות ההורמון ירדו במהלך היום כחלק טבעי של המחזור היומי המגיע לשיא בבוקר.
אבל הירידה היתה גדולה יותר אצל גברים נשואים בהשוואה לרווקים. "ואצל האבות היתה ירידה אפילו יותר דרמטית בהשוואה ללא נשואים" אומר גריי.
מעגל ההיזון
החוקרים סבורים שהירידה בטסטוסטרון הופכת את האבות לנוטים יותר לקביעות, ומעודדת אותם להיות נאמנים לנשותיהם ולבלות זמן בחיק המשפחה. במקביל, השהייה בקרבת המשפחה יכולה לסייע בהורדת הטסטוסטרון, כך שנוצר מעגל קבוע של שמירה על המצב. גריי מניח שיחסים חברתיים משפיעים על הטסטוסטרון.
חוויות כמו הפסד או ניצחון משפיעות על רמת הטסטוסטרון, אומר האנתרופולוג בנג'מין קמפבל מאוניברסיטת בוסטון. כך שגם להורות יכולה להיות השפעה.
גריי מקווה להפריד את השפעות הנישואים מהשפעות ההורות על ידי בחינת הטסטוסטרון בגברים שנפרדו מנשותיהם, אבל חולקים משמורת על הילדים.