יעילות חוות אורגניות

(0)
לדרג

הניסוי הארוך ביותר בעולם, 20 שנה, המשווה בין גידולים אורגניים וגידולים רגילים זה לצד זה מכריז על גידולים ללא כימיקלים כהצלחה.
"הראנו שגידולים אורגניים יעילים, חוסכים אנרגיה, שומרים על גיוון ביולוגי ושומרים על האדמה בריאה יותר עבור הדורות הבאים" אומר פול מאדר מהמוסד לחקר החקלאות האורגנית בפריק, שוויץ, שהיתה אחראית על הניסוי בן ה 21 שנה.
למרות שהיבול של החלקות האורגניות בניסוי היה נמוך בממוצע ב 20% מהחלקות הרגילות, היתרונות במונחים של יעילות ואקולוגיה מפצים על הפער בהרבה, אומר מאדר.
אדמה שדושנה בזבל היתה פורייה יותר והפיקה יותר יבולים בהשוואה לכמות מסוימת של ניטרוגן או מדשנים אחרים. "התשומה של מדשנים כמו נוטריגן היתה נמוכה ב 50%, כך שבסך הכל המערכת האורגנית יעילה יותר" הוא אומר.
לא כל היבולים הניבו תוצאות חיוביות כל כך. חלקות תפוחי האדמה האורגניים הניבו רק 60% מהתנובה של החלקות הרגילות. ואולם חיטת חורף אורגנית הגיעה ל 90%, וגידולים ירוקים שגודלו על דישון טבעי עלו לא פחות מגידולים שקיבלו דישון כימי.
מאדר טוען שהתמורה הגדולה ביותר היא שיפור איכות האדמה בגידולים אורגניים, מה שיכול להבטיח יבולים טובים גם לדורות הבאים.

תולעים ופטריות
באדמה אורגנית היו פי שלוש תולעים, פי שתיים חרקים ו 40% יותר פטריות בשורשי הצמחים. מיקרובים באדמה נכנסו להילוך גבוה, והפכו את החומר האורגני לחומר מהר יותר מהחיידקים בחלקות הרגילות.
אולי יותר צפוי, חלקות אורגניות הכילו עד פי 10 יותר סוגי עשבים בהשוואה לחלקות שרוססו במדבירי עשבים.
"בתנאים האירופאים, אנחנו יכולים לגדל את המזון עם הרבה פחות חומרים כימיים בהשוואה למה שאנחנו עושים היום" אומר מאדר. "אבל ברור שהפחתה של 20% ביבול במדינה כמו הודו יכולה להביא לתוצאות הרות אסון".
ואולם, למעשה, כאשר חקלאים עניים לא יכולים להרשות לעצמם לרכוש אגרוכימיקלים יקרים, הם עוברים לשיטות אורגניות, ולמעשה מגדילים את היבול שלהם, הוא אומר. "בשנה שעברה ביקרתי פרוייקט בהודו, פרוייקט מיקאל ליד אינדור, שם יותר מאלף חקלאים מגדלים את המזון בצורה אורגנית, ומעלים את היבול בהשוואה לחקלאים השכנים הרגילים."
ג'ולס פרי, ראש המרכז לסביבה ולחברה באוניברסיטת אסקס, שלאחרונה השלימה מחקר עולמי על גידולים אורגניים, אומר שהממצאים תומכים במסקנות שלו: "חקלאות אורגנית יעילה יותר ובנסיבות רבות יכולה להגדיל את יבול החקלאים".

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום