החלב משביח את היין

(0)
לדרג

חלב יכול לשמש ליצירת יין אורגני. בריסוס על גפנים אחת לשבועיים, מים מעורבים בחלב כנראה בולמים את העובש האבקתי ביעילות שאינה נופלת מגופרית וקוטלי פטריות על בסיס נחושת, מבלי לפגום בטעמם של הענבים.
פיטר קריספ מאוניברסיטת אלדלייד באוסטרליה גילה זאת במהלך סקר של הטיפולים המוכרים נגד פטריות, שעולה היום לתעשיית היין האוסטרלית 30 מליון דולר אוסטרלי (16 מליון דולר אמריקאי) מידי שנה.
"מרבית החומרים לא נותנים בלימה טובה" הוא אומר, "אבל חלב וחלבון גבינה (whey) בלטו לטובה".
הפטריות יכולות לכסות גפנים שלמות, ולהפוך אותן לבלתי יעילות לייצור יין. תרסיסי גופרית מונעים את העובש ומפריעים לאנזימים שלו להתפתח. כיצד בדיוק פועל החלב לא ברור, אבל חלב עתיר שומן פועל טוב יותר.
ייתכן ששומן חלב או חלבון גבינה מזינים את המיקרואורגניזמים על משטח הגפן, ואלה מתמודדים על מקום או אולי גם בולעים את נבגי העובש, אומר וויין ווילקוקס, פתולוג צמחים באוניברסיטת קורנל בניו יורק.
אין ספק שיש משהו בטיפול, אבל אני זקוק לנתונים נוספים" אומר ווילקוקס. הוא ביקר לאחרונה בכרם באוסטרליה שבו נערכו הניסויים בטיפולי החלב. "היתה רמה מסוימת של המחלה שהמגדלים לא הסכימו לקבל" הוא מזהיר.
הפחתת טיפולי הגופרית חשובה ליצרני היין האורגני. "טיפולים בתרסיסי גופרית בחווה אורגנית נשמעים קצת מוזרים" אומר וויל דוונפורט, מנהל Davenpirt Vineyards, כרם אורגנית בבריטניה. קוטלי פטריות סטנדרטיים עלולים לפגוע בחרקים ובחיידקי האדמה השומרים על מינון נמוך של מזיקים אחרים.
ואולם, טבעוניים לא יוכלו לשתות יין שטופל בחלב. לכן מייצר דוונפורט "תה דשן" שיבלום את העובש האבקתי בחווה שלו. הנוזל מלא בחיידקי אדמה, אבל לא מכיל שום נבגי פטריות. בעת הריסוס על הגפנים החיידקים מכסים את עלי הצמח, מתחרים בנבגים על מקום, ובולעים אותם.

רוצה לדרג?
זה יעזור לכל מי שייחפש מידע רפואי על התחום