אוכל לשיפור מצב הרוח
אכילת המזון הנכון יכולה לשפר את הבריאות הנפשית, אומרים חוקרים.
מחקר שכלל 200 אנשים מצא כי 88% דיווחו כי התזונה שלהם שיפרה את מצבם הנפשי בצורה משמעותית.
26% אמרו שראו שיפור גדול בשינויים במצבי הרוח, 26% דיווחו על התקפי חרדה, ו 24% על דיכאון.
אנשים אמרו שהפחתת המזון "המותח" והעלאת כמות המזון "התומך" היו בעלות השפעה חיובית על מצב הרוח.
מעוררי מתח כוללים סוכר 80%, קפאין, 97%, אלכוהול 55% ושוקולד 53%.
מזונות תומכים כוללים מים 80%, ירקות 78%, פירות 72%, ודגים עתירי שומן 52%.
אכילה מסודרת ושמירה על ארוחת הבוקר נחשבו גם הם לדרכים לשיפור מצב הרוח והבריאות הנפשית.
זיהוי טריגרים
למעלה משליש מהאנשים אמרו שהם "מאוד בטוחים" שהשיפורים שראו בבריאות הנפשית נובעים ישירות מהשינויים שעשו בתזונה.
ממצאי המחקר מאוששים במחקר קודם שמצא קשר בין אוכל למצב רוח.
אדם אחד שהשתתף במחקר אמר "יש קשר ברור בין אוכל למצב רוח, אבל אני מועד, ואז אני מרגיש אחרת בצורה בולטת. אחרי שגילית את הטריגרים שלך, אתה יכול להרגיש הרבה יותר טוב."
אמדה גירי, שכתבה דוח בהתבסס על נתוני המחקר, אומרת "המחקר מראה שעבור האנשים הללו, הממצאים היו משמעותיים בהתייחס לקשר שבין שינויים בתזונה ליתרונות שהם מביאים.
"הרבה מהשינויים פשוטים מאוד ובטוחים למדי, והם תואמים המלצות לתזונה בריאה".
לדבריה המחקר היה סובייקטיבי לחלוטין, אבל שליש מהמשיבים דיווחו על "בטחון רב" בכך שהשינויים התזונתיים השפיע על בריאותם הנפשית.
גירי מוסיפה "אני מקווה שהממצאים יחזקו את ההוכחות המצטברות ויעודדו את שירותי הבריאות והאזרחים להכיר בעדויות המרשימות לגבי הקשר בין תזונה ובריאות."
אכילה בריאה
ריצ'רד ברוק, מנכ"ל חברת Mind, שערכה את המחקר, אומר שברמה הפשוטה ביותר כולנו יודעים שמזונות מסוימים טובים בשבילנו, או יכולים להשפיע על מצב הרוח.
ואולם החיבור בין מידע אמיתי והוכחות יכול להפוך לדרך יעילה שבאמצעותה ניתן יהיה לנהל את הבריאות הנפשית.
בזמן האחרון אכן מיצטברים דיווחים רבים לגבי אנשים המטפלים בעצמם בתהליכי השיקום על ידי שימוש במספר מהרעיונות שעומדים מאחורי גישת האוכל ומצב הרוח.