טיפים מעשיים לנשים בגיל המעבר
מעיקרי תפיסתו של פרופ' נוטלוביץ, גיניקולוג וחוקר בעל שם עולמי. גישתו העדכנית בטיפול ההורמונלי החלופי תופסת מקום חשוב ומרכזי בעולם ומבוססת על מחקרים וניסיון קליני מעשי רחב.
1. רק שתי עובדות לגבי המנופאוזה נכונות עבור כל הנשים: המנופאוזה הינה אירוע חיים טבעי שכל אישה עתידה לחוות. סופו של התהליך הנו הפסקת הווסת.
2. לגבי כל יתר מאפייני המנופאוזה - סימפטומים, סיכון למחלות לב, דלדול העצם, סרטן שד ומחלת אלצהיימר - כל אישה הינה סיפור בפני עצמו.
3. נשים מנופאוזליות שונות זו מזו. לכן, בהגיען לגיל המעבר כל הנשים, גם אלו שאינן חוות תופעות מטרידות, צריכות לעבור אחת לשנה או שנתיים בדיקות: צפיפות עצם, ממוגרפיה ובדיקות דם לבדיקת סוכר, שומנים, מדידת רמות האסטרוגנים ועוד. בדיקות אלה מאפשרות לזהות נשים בריאות בעלות סיכון עתידי למחלת לב, סרטן שד ואוסטאופורוזיס. לדוגמא: אם מזהים אצל אישה תחילתו של תהליך אוסטאופורוזיס מומלץ לטפל בה בהורמונים, להתחיל מוקדם ככל האפשר, ואף להמשיך בטיפול 10 ו-15 שנים.
4. מחלות קרדיו וסקולריות, אוסטאופורוזיס ואלצהיימר עלולות להתפתח בגיל העשרה, כתוצאה מסגנון חיים גנטיקה וכו'. לכן אין לראות בגיל המעבר כגורם למחלות הללו. את המניעה הראשונית עושה הגוף על ידי ייצור אסטרוגן ואת המניעה בגיל המעבר יש לעשות, מוקדם ככל האפשר, על ידי טיפול הורמונלי, שהוא הטוב ביותר לדחיית התפתחות חלק מהמחלות.
5. חשוב להבחין במדויק בין נשים בריאות שאינן בסיכון לבין נשים בריאות המצויות בסיכון עתידי. בנות הקבוצה הראשונה תוכלנה להנות מיתרונותיו של טיפול הורמונלי, ואילו הנשים בקבוצה השניה יטופלו בתרופות ספציפיות למצבן.
1. חלון ההזדמנויות למתן טיפול הורמונלי לנשים הוא בין הגילאים 35 עד 60.
2. יש לשקול מתן טיפול הורמונלי מוקדם ככל האפשר למניעת מחלות ולנשים הסובלות מסימפטומים של גיל המעבר.
3. יש לזכור שטיפול הורמונלי אינו מונע מחלות שהחלו להתפתח בגוף האישה.
4. לא קיים תכשיר אחד המתאים לכל הנשים, לכן יש לבצע התאמה אישית של סוג וצורת הטיפול.
5. יש לטפל במינון הנמוך ביותר האפקטיבי, לבצע הערכה מחודשת מדי שנה ולהתאים את הטיפול לתגובה הקלינית ולצרכי האישה.
אודות פרופ' נוטילוביץ:
פרופ' מוריס נוטילוביץ', רופא גינקולוג, ביולוג, וחוקר בעל שם עולמי בתחום הטיפול בנשים בגיל המעבר. פרופ' נוטילוביץ' כיהן כנשיא החברה הבינלאומית לגיל המעבר. כיום הוא חבר בוועדה בינלאומית של רופאי איגודים לגיל המעבר מכל העולם, שתפקידה לפתח אסטרטגיה גלובלית לטיפול בנשים בגיל המעבר. פרופ' נוטילביץ' פרסם עשרות מאמרים, מחקרים וספרים בנושא זה.
פרופ' נוטילוביץ הרצה בכנס גיניקולוגים, כאורח חברת התרופות הדנית נובו נורדיסק, לרגל השקת נובופם
Novofem
לטיפול בנשים בתחילת גיל המעבר.
מחקר ה-
WHI Women Health Initiative
בדק את השפעת הטיפול ההורמונלי החליפי לאורך זמן, באמצעות תכשיר אחד המוכר בישראל בשם פרמריל פלוס. מימצאי המחקר העידו על עלייה מוכחת בתחלואה בסרטן שד ובמחלות לב ובעקבות זאת הופסקה זרוע אחת של המחקר. הפרסומים הרבים לו זכה המחקר זרעו בהלה בקרב נשים ובלבול בקרב רופאים.